Outliers: Carita Suksés

Outliers ku Malcolm GladwellNalika kuring ngantosan abdi hiber kamari, Kuring émut kana dua hal anu kuring hilap - jaket olahraga kuring sareng salah sahiji buku dina buku kuring pikeun dibaca tihang.

Kabeneran, toko anu aya di gerbang kuring ngagaduhan pilihan buku anu wajar sareng Outliers: Carita ka Suksés, ku Malcolm Gladwell, aya didinya. Kuring kantos janten kipas pisan Malcolm Gladwell - duanana dina tulisan New Yorker na sareng bukuna. Hurung Gladwell, Perusahaan Gancang nyerat:

Teu aya anu dina mémori anyar-anyar ieu parantos asup kana peran pamimpin pamikiran bisnis sakumaha anggun atanapi pangaruh sapertos Gladwell. Henteu lami saatos buku kahijina, The Tipping Point: How Little Things Can Make a Big Bedana (Saeutik, Brown, 2000), murag kana palem Amérika, Gladwell ngadamel kabisat tina panulis staf umum di The New Yorker pikeun pamasaran dewa.

Jalma sanés sanés ngeunaan pamasaran. Éta ngeunaan sukses. Malcolm Gladwell mangrupikeun panulis carita anu endah - sareng anjeunna ngabagi sababaraha carita anu luar biasa, unik, tina sababaraha abnormalitas dina sajarah jalma anu hasil. Buku ieu nunjuk kana kaayaan dimana kaayaan saderhana sampurna pikeun suksés, patarosan ngeunaan nasib anu kabetot, sareng ngadukung kerja keras - khususna - seueur (10,000) jam tiasa nyababkeun seueur jalma kana kaparigelan.

Sababaraha carita anu unik ... naha pamaén hoki anu propésional lahir pisan di bulan-bulan mimiti taun? Naha urang Asia hebat pisan dina matématika? Kumaha hubungan IQ sareng kasuksésan? Naha urang Kidul gancang tarung? Kumaha carana etnis ngagaduhan peran anu saé pikeun jumlah maskapai Koréa kacilakaan sababaraha taun ka pengker? Kumaha cara modél sakola modéren ngarobih kasempatan barudak urang pikeun suksés?

Moral buku mangrupikeun hal anu hébat. Kami bisa pangaruh kana kasuksésan masarakat ku ngarobah lingkungan tempat cicing, damel sareng kaulinan. Gladwell nyayogikeun kulawargana nyalira salaku conto anu saé… nyarioskeun pangorbanan anu dibantosan ku individu dina kahirupan kulawargana sareng salamina ngarobah masa depan sareng kasuksésan Gladwell nyalira.

Abdi resep buku anu nangtang logika sareng status quo. Ieu pastina potongan Gladwell karesep kuring. Kuring ngabongkar buku ieu sareng ayeuna kuring kedah milarian anu tiasa dibaca di jalan!

7 Komentar

  1. 1

    Sigana mah anjeunna diajar rusiah pikeun nahan minat anjeun – carioskeun carita anu saé. Hatur nuhun pikeun ulasan.

  2. 2
  3. 3

    Kuring ogé resep pisan Outliers. Intina buku éta henteu ngan ukur usaha nyalira anu ngajantenkeun suksés pisan, tapi sababaraha kali éta mangrupikeun pertemuan tina kaayaan sareng waktos anu pas anu kedah janten bagian tina persamaan ogé. Nanging, kuring ogé mikir yén bagian tina naon anu dilakukeun ku Gladwell nyaéta ngadokuméntasikeun conto-conto kadaulatan Allah sareng kumaha panangan-Na anu teu katingali dianggo dina kajadian-kajadian di dunya ieu. Kitab Suci nyarioskeun kumaha Anjeunna [Gusti] duanana angkat sareng ngarurugkeun raja sareng karajaan sareng urang henteu merta mikawanoh ranté kajadian dugi ka titik éta.

    Dina catetan anu langkung praktis, éta nyababkeun kuring mikir iraha bungsu kuring kedah mimiti sakola. 😉

    • 4

      Wah - Curt! Leres, gampang hilap yén 'kami henteu tanggung jawab'. Kabébasan kabébasan, sanajan, saur Gusti masihan urang kasempetan unggal dinten pikeun ngabantosan jalma-jalma di sakuriling urang. Kami janten salah sahiji kaayaan anu tiasa nyababkeun batur kana kasuksésan. Patarosanna naha naha urang muka diri pikeun leres-leres silih bantosan pikeun hasil.

      • 5

        Doug,

        Anjeun leres ka sobat. Barina ogé, urang disimpen henteu ngan kusabab Gusti cinta ka urang, tapi pikeun ngalakukeun pagawéan anu hadé pikeun ngahargaan sareng syukur ka Anjeunna.

        Hal séjén anu aya dina pikiran anjeun nyaéta yén kahirupan anu suksés, sabab dunya ngukurna, panginten henteu leres-leres hasil. Barina ogé, teu aya anu nguping ku rak koper. 🙂

        Ati-ati, sobat kuring.

  4. 6

    Abdi resep buku ieu ogé. Utamana kusabab putra kuring anu langkung kolot maén bal sareng ngan ukur linggih 15 dinten saatos tanggal cutoff ngajantenkeun anjeunna janten salah sahiji pamaén pangkolotna dina unggal tim anu anjeunna mainkeun.

  5. 7

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.