PageRank: Téori gravitasi Newton Dilarapkeun

grapitasi

Téori Newton ngeunaan gravitasi nyatakeun yén kakuatan antara ka massa sabanding sareng produk tina dua massa sareng sabanding tibalik kana kuadrat jarak antara massa éta:

Angkatan gravitasi

Téori Gravitational Dijelaskeun:

  1. F nyaéta gedena gaya gravitasi antara dua titik massa.
  2. G nyaéta konstanta gravitasi.
  3. m1 nyaéta massa massa titik kahiji.
  4. m2 nyaéta massa massa titik kadua.
  5. r nyaéta jarak antara dua titik massa.

Téori anu Dilarapkeun dina Wéb:

  1. F nyaéta gedena kakuatan anu diperyogikeun pikeun ningkatkeun peringkat mesin pencari anjeun.
  2. G naha (Google?) angger.
  3. m1 nyaéta popularitas halaman wéb anjeun.
  4. m2 nyaéta popularitas halaman wéb anu anjeun hoyong kaitkeun ka anjeun.
  5. r nyaéta jarak antara rangking dua halaman wéb.

Mesin pencari nyayogikeun konstanta anu nangtoskeun gedena gaya antara dua halaman wéb. Ku ngembangkeun algoritma rumit tina Kaca anu ngahijikeun deui tautan, wibawa, popularitas komo recency, mesin pencari ngatur konstan.

Bayangkeun Google janten teleskop anu milari planét panggedéna sareng blogosfir salaku alam semesta.

Blogging sareng Milarian

Kuring henteu terang naha Larry Page ('Page' dina PageRank) sareng Sergey Brin leres-leres ngadamel paralel antara téori Newton nalika aranjeunna ngembangkeun algoritma inti anu dibawa Google nepi ka stardom. Ngartos téori ieu sareng nerapkeun kana wéb mangrupikeun salah sahiji cara ningali dina Search Engine Marketing, sanaos. Ogé, kuring pikir éta ngan saukur geeky cool yén paralel bisa digambar.

Janten - upami anjeun kersa kéngingkeun rangking anu langkung saé dina Search Engine, tarohan anu pangsaéna nyaéta pikeun milarian situs sanés anu peringkatna langkung saé dina kecap konci anu cocog sareng ningali naha anjeun tiasa narik perhatian aranjeunna. Upami aranjeunna nyayogikeun anjeun sababaraha perhatosan, kakuatan anu diterapkeun bakal ngajantenkeun anjeun langkung caket ka aranjeunna. Blog kalayan massa ageung (er… PageRanks) tiasa narik situs-situs anu langkung alit langkung caket.

Pemasar Search Engine mikawanoh Téori

Link mayar ayeuna duanana populér pisan sareng diserang ku Google. Google ngeunaan tautan anu mayar sakumaha sacara artifisial nyetir hasil teangan organik sareng narik situs anu, sigana, henteu pantes. Seueur blogger (kaasup kuring) tingali éta salaku ngamodalan otoritas anu diusahakeun ku aranjeunna.

Ampir unggal dinten kuring nampi tawaran ti usaha sah anu hoyong ngungkit situs abdi pikeun narik langkung caket kana situsna. Kuring rongkah pisan. Dugi ka ayeuna kuring parantos nolak langkung ti $ 12,000. Éta sigana mah seueur artos kanggo ditolak, tapi résikna nyaéta kuring ngalacur blog kuring sareng Google ngalungkeun kuring di panjara (anu indéks suplemén).

Dina gambar ageung, kuring henteu yakin éta Google tiasa ngungkulan fiasco tautan anu mayar. Sigana mah sababaraha jalma ngan nerapkeun hukum gravitasi sareng Google nyobian merangan hukum alam.

Éta Microsoft Guys Sarwa Canggih!

Éta henteu ngainspirasi tulisan ieu, tapi nalika kuring nalungtik tulisan ieu kuring mendakan éta Microsoft ngarilis Modél basis gravitasi pikeun dimeunangkeun inpormasi makalah dina bulan Agustus 2005. Anu matak.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.