7 Strategi Kupon Anjeun Tiasa Ngagabungkeun Pikeun Pandemi Pikeun Nyetir Langkung Konversi Online

Strategi Pemasaran Kupon E-commerce

Masalah modéren ngabutuhkeun solusi modéren. Sanaos sentimen ieu leres, kadang, strategi pemasaran lami anu saé mangrupikeun senjata anu paling épéktip dina gudang senjata digital digital. Sareng aya anu langkung lami sareng langkung ngabobodo tibatan diskon?

Dagang parantos ngalaman kejutan anu ngabobol taneuh ku COVID-19 pandemi. Kahiji kalina dina sajarah, urang niténan kumaha toko ritel kaayaan kaayaan pasar anu nangtang. Seueur lockdowns kapaksa konsumén balanja online.

Jumlah toko online anyar di dunya dina platform na ningkat ku 20% dina dua minggu terakhir Maret 2020.

Shopify

Sanaos balanja tradisional sareng online ngagaduhan anu paling kasohor, dunya digital parantos tiasa mundur deui langkung gancang. Kunaon Tawaran lega diskon sareng kode promo nganjukkeun penjualan pikeun platform e-commerce. Toko eceran ogé parantos seueur ngalakukeun tetep hirup ku nambahan jumlah promosi sareng tawaran anu pikaresepeun, anu ngakibatkeun minat booming dina balanja online, solusi anu langkung aman salami pandemik anu mengamuk.  

Naon anu ngajantenkeun kupon janten strategi recovery COVID anu hebat? Pondokna, diskon ngamungkinkeun merek pikeun nunjukkeun aranjeunna paduli bari tetep dina jangkauan konsumén sadar harga kalayan langkung ketat tibatan anggaran biasana. 

Kalayan postingan ieu, kuring hoyong nawiskeun anjeun sakilas kana kampanye kupon anu paling épéktip dina waktos teu pasti pasar disababkeun ku COVID-19.

Ieu mangrupikeun kampanye kupon luhur kuring pikeun e-commerce pasca pandemi:

  • Kupon pikeun pagawé penting
  • Mésér hiji, kéngingkeun gratis or dua pikeun harga hiji (BOGO) promosi
  • Mésér kupon frékuénsi
  • Penjualan flash
  • Kupon pengiriman barang gratis 
  • Kupon pasangan
  • Insentif ramah-seluler

Unduh Pitunjuk Ultimate pikeun Strategi Marketing Kupon

Strategi Kupon 1: Nawiskeun pikeun Padamelan Penting

Diantara penjualan flash klasik sareng tawaran BOGO, COVID-19 ogé ngapopulerkeun tawaran gerbang sareng kode kupon anu didorong CSR pikeun staf rumah sakit sareng réspondén anu munggaran (mis., Pulisi, patugas pemadam kebakaran, sareng sajabana). 

Adidas tumaros. Lenovo tumaros ogé. Anjeun tiasa ogé. Nawiskeun diskon sareng kupon khusus pikeun padamel penting nalika pandemi éta sacara nyata nguatkeun kasatiaan palanggan pikeun mérek anjeun sareng ngajantenkeun perusahaan anjeun pilihan anu jelas nalika balanja. Di sagigireun kauntungan langsung anu aya hubunganana sareng dorongan dina kasatiaan palanggan sareng CSR, nyayogikeun tawaran pikeun anu bajoang dina garis payun pandemi mangrupikeun hal anu leres anu kedah dilakukeun. 

Nalika nyarioskeun ngeunaan kasatiaan mérek, kuring henteu tiasa ngaleungitkeun kanyataan yén pandemi parobihan paripolah palanggan janten langkung berorientasi nilai. Ieu ngandung harti yén konsumén langkung dipikaresep tibatan anu kantos milih tawaran pesaing upami produk anjeun henteu sayogi atanapi di sisi pricier. Ieu leres pikeun merek B2C sareng B2B. Éta sababna anjeun tiasa ngalaman panurunan anu signifikan dina pangrojong pelanggan sareng pangsaeutikna konsumén datang deui pikeun mésér ti anjeun. Tawaran Kupon mangrupikeun tarohan anu langkung aman tibatan kampanye kasatiaan nalika jaman gelut sapertos kieu. 

Datang sareng insentif sareng salinan pikeun kupon hungkul padamel-penting cukup lugas, tapi idéntifikasi pangguna tiasa janten tantangan anu langkung ageung, gumantung kana sumber téknologi anjeun. Kabeneran, aya alat sapertos SheerID or ID.urang anu tiasa ngabantosan anjeun dina tugas ieu. Anjeun tiasa ogé ngadasarkeun diskon dina domain email sapertos Beryl, perusahaan bagi-bagi, pikeun kampanye COVID-19 na. 

Strategi Kupon 2: Kampanye Kupon BOGO Ngaleungitkeun Saham Tua

Salami krisis COVID-19, seueur pangecér anu bajoang pikeun ngajaga rak-rak na. Mésér panik, bottleneck logistik, sareng pergeseran paripolah konsumén ngan ukur nambahan parah masalah logistik. Untungna, kampanye kupon tiasa hasil ngirangan masalah saham lami anu nyandak rohangan gudang. Kampanye BOGO (Buy-One-Get-One-Free) masih mangrupikeun salah sahiji insentif kupon anu paling populér dugi ka ayeuna. 

Promosi BOGO mangrupikeun cara anu saé pikeun ningkatkeun insentif jual-jual sareng jual-beuli anjeun atanapi mindahkeun produk anu henteu payu nyalira. Upami pandemi éta nyababkeun gudang anjeun dieusian ku baju renang atanapi peralatan kémping, anjeun tiasa nawiskeun sababaraha haratis kanggo sababaraha mesen. Kampanye BOGO tiasa dianggo saé kalayan syarat nilai minimum order - konsumén sigana bakal mayar sakedik kanggo silih hadiah. A win-win leres. Anjeun ngahémat dina rohangan gudang, sareng volume rata-rata urutan anjeun naék bari palanggan senang kalayan produk gratis na.

Strategi Kupon 3: Kupon Berbasis Frékuénsi

Pandemi éta nyababkeun rada rame nalika ngeunaan kasatiaan mérek. Nalika palanggan ngarobih ulang preferensi mérekna, usaha kedah ngabahekeun deui pelanggan anu lami atanapi ngajaga palanggan anyar. Pikeun tetep aya dina pipikiran konsumén sareng ngajantenkeun aranjeunna aktipitas salami periode anu langkung lami, anjeun tiasa nawiskeun kampanye kupon anu ningkat dina nilaina unggal beuli anyar. Jenis insentif ieu ngadorong penjualan ulang ku nyayogikeun pahala nyata pikeun balanja kalayan mérek anjeun. Salaku conto, anjeun tiasa nawiskeun potongan 10% kanggo urutan kahiji, 20% kanggo anu kadua, sareng 30% kanggo anu katilu. 

Dina jangka panjang, anjeun ogé kedah mikir ngeunaan ngawangun program kasatiaan pikeun nunjukkeun apresiasi ka konsumén anu nilai tinggi na. 

Strategi Kupon 4: (Henteu seueur) Penjualan Flash

Penjualan flash mangrupikeun cara anu saé pikeun nyorot merek anjeun sareng nyorong para nasabah kanggo mésér langkung gancang. Nanging, anjeun kedah tetep émut yén COVID-19 nyiptakeun lingkungan ritel anu unik dimana promosi flash henteu salawasna jalan kusabab masalah saham atanapi logistik. Pikeun ngaraoskeun hanjelu konsumén ku ranté suplai anu rusak, anjeun panginten nimbangkeun ngalegaan tanggal béakna penjualan flash anjeun. Anjeun ogé tiasa nanéépkeun langkung seueur waktos dina salinan penjualan anjeun pikeun ngainpeskeun ku urgency anu tersirat (ku ngagunakeun kecap sapertos "dinten ayeuna" atanapi "ayeuna) pikeun ngajurung konsumén pikeun nyandak tindakan. Ku cara ieu, anjeun moal ngarobih tawaran anjeun pikeun kadaluarsa dina jangka waktos anu parantos ditangtoskeun, ngirangan beban ngajaga promosi pikeun tim téknologi sareng pamasaran anjeun. 

Strategi Kupon 5: Gratis pengiriman

Naha anjeun kantos nempatkeun naon-naon dina karinjang anjeun sareng ningali pesen sakedik "Tambihkeun $ X kana pesenan anjeun kanggo kintun gratis?" Kumaha éta mangaruhan paripolah anjeun? Tina pangalaman kuring sorangan, kuring ningali kana karinjang Amazon kuring sareng mikir, "Ok, naon deui anu kuring butuhkeun?"

Di lingkungan anu ditegor dina ritel online diperparah ku pandemi, anjeun kedah milarian unggal sudut sareng kameunangan pikeun mendakan kauntungan pasar. Pangiriman gratis mangrupikeun strategi promosi anu sampurna pikeun milarian kompetisi anjeun sareng ngadorong langkung seueur konversi sareng hasil penjualan anu langkung saé. Upami urang analisa fenomena pangiriman gratis tina sudut pandang psikologis, urang tingali yén jenis promosi ieu ngabagi konsumén kana dua kelompok - tukang macana rendah sareng tinggi. Sedengkeun anu nyéépkeun tinggi ningali pengiriman barang gratis salaku genah anu paling disambut, anu nyéépkeun murah bakal nganggap pengiriman barang gratis sakumaha cekap cekap kanggo nyandak gerobak na dugi ka harga target. Trikna di dieu nyaéta yén konsumén di tungtungna tiasa nyéépkeun langkung ngan ukur pikeun ngaraoskeun kasieun nampi pangiriman gratis. 

Di sagigireun kupon pengiriman barang gratis, anjeun tiasa mikirkeun ngagaduhan kabijakan balik anu langkung pikaresepeun. Raksasa sapertos Amazon atanapi Zalando parantos kéngingkeun haté konsumén kalayan gancang sareng gratis pangiriman, waktos pangunjung anu panjang, sareng pengiriman balik gratis. Upami anjeun ogé hoyong ngamangpaatkeun gelombang ecommerce dadakan, jasa anjeun kedah cocog sareng tingkat pamaén online anu parantos lami. Anjeun tiasa ngaropea kupon anjeun dumasar kana riwayat pamulangan pikeun nawiskeun penawaran khusus pikeun ngarusak-ngontrol nasabah anu henteu puas atanapi ngahargaan ka anu teu acan ngasilkeun barang dina waktos anu parantos ditangtoskeun. 

Strategi Kupon 6: Kupon Rakan 

Éta henteu heran yén pandemi éta hususna nangtang pikeun perusahaan alit sareng sedeng kalayan ayana online minimal. Upami anjeun bisnis sapertos kitu, anjeun tiasa ngahontal merek sanés anu nawiskeun produk pelengkap pikeun anjeun sareng nawiskeun sababaraha promosi silang ku kupon pikeun jasa anjeun. Misalna, upami anjeun nawiskeun aksésoris rambut, anjeun tiasa ngahontal merek kosmétik rambut atanapi saloon rambut. 

Di sisi anu sanésna, upami perusahaan anjeun terhindar tina konsekuensi anu parah tina krisis kaséhatan 2020, anjeun tiasa ngahontal para padagang leutik sareng nawiskeun aranjeunna kemitraan ogé. Ku cara ieu, anjeun tiasa ngabantosan usaha lokal leutik di daérah anjeun sareng ngembangkeun tawaran promosi anu pikaresepeun pikeun pemirsa anjeun. Sumawona, kalayan jenis gabung sareng kampanye kupon ieu, anjeun ngalegaan jangkauan bisnis anjeun ku kakeunaan ceruk pasar anu anyar.

Strategi Kupon 7: Kupon Ramah-Mobile

Salaku jalma anu nambahan jumlah balanja kalayan smartphone, aranjeunna nungtut unggal bagian tina perjalanan pameseran siap-siap sélulér. Kumaha kanyataan ieu nyambung kana kupon? Upami anjeun parantos diajar kumaha ngagunakeun email responsif nganggo kupon, waktuna pikeun léngkah salajengna - naekeun pangalaman panebusan kupon nganggo kode QR. Ku nyayogikeun kode dina dua format (téks sareng QR), anjeun mastikeun yén diskon anjeun tiasa ditebus online sareng offline. Éta léngkah munggaran pikeun ngadamel kupon anjeun siap-siap. 

Di sagigireun kode QR, anjeun ogé tiasa manjangkeun saluran pangiriman kupon anjeun kalebet pesen téks sareng push notification. Kunaon Surélék sanés saluran pangsaéna pikeun langsung narik perhatian palanggan sareng memicu interaksi gancang. Saluran pangiriman sélulér paséa ogé sareng tawaran kupon basis geolocation sareng ngamungkinkeun anjeun ngaréaksikeun kagiatan atanapi kaayaan pangguna khusus kalayan gancang, sapertos cuaca anu ekstrim atanapi teu aktip. 

Aya sababaraha strategi kupon pikeun ngabantosan anjeun nyorong strategi kupon anjeun ka payun. Dimana waé anjeun sareng transformasi digital anjeun, kupon tiasa ngabantosan anjeun ngadamel pesen anjeun, ékspérimén sareng saluran pangiriman énggal, sareng ngaoptimalkeun anggaran promosi di pasar anu ngagalura. 

Strategi Pemasaran Kupon anjeun Nalika Pandemi

Nalika pandemi coronavirus ngagancangkeun pergeseran kana sagala rupa anu digital, cara tradisional pikeun ukuran promosi janten luntur. Dina lingkungan ecommerce COVID-19 anu kompetitif, mérek kedah nganggo diskon pikeun narik pembeli anu sadar harga sareng nyayogikeun nilai tambahan di pasar dibanjiran tawaran anu sami.

Strategi kupon anu saé panginten ayeuna kedah-dipikagaduh pikeun kaseueuran bisnis e-commerce upami niatna tetep dijaga luhur pikiran konsumén. Kalayan tingkat panebusan kupon melonjak di Amérika Serikat sareng sacara global, mérek anjeun kedah nganggo potensi diskon. Tapi diskon sareng kampanye kupon mana anu anjeun kedah ngajalankeun?

Tulisan ieu nyatakeun strategi kampanye kupon luhur anu paling saé (sareng anu paling épéktip) tarohan dina waktos anu teu dipastian pasar kolosal - tina kupon pikeun padamel penting, promo pengiriman gratis dugi ka pangalaman kupon siap-siap. Dimana waé anjeun ayeuna nuju dina perjalanan transformasi digital anjeun, kupon tiasa ngabantosan anjeun ngadamel pesen anjeun, ékspérimén sareng saluran pangiriman énggal, sareng ngaoptimalkeun anggaran promosi di pasar anu ngagalura.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.