Data nunjuk ka Tien Juara Komersial Super Saeful

perscio touchdown

Komérsial Super Saeful paling épék panginten sanés anu anjeun pikirkeun. Sedengkeun kamampuan urang pikeun ngumpulkeun data beuki tumuh, kamampuan urang pikeun maham data masih tetep aya. Di Perscio, tim kami élmuwan data ngalakukeun analisis anu langkung jero ngeunaan kagiatan Twitter salami Super Bowl sareng mendakan yén iklan anu paling populér henteu kedah anu kéngingkeun hasil anu pangsaéna. Ogé, dina akhir tulisan ieu nyaéta pintonan interaktif data kami!

Hipotesis Kami

Réaksi émosi négatip nyababkeun langkung seueur volume, tapi émosi positip ngahasilkeun langkung Dursasana.

Kaseueuran jalma ayeuna parantos kenal sareng iklan Nationwide anu terkenal dimana aranjeunna ngabunuh budak éta tungtungna. Kaputusan anu matak ngareureuwas sareng rada ganjil ieu nyababkeun réaksi anu ageung dina média sosial. Sababaraha perusahaan pamasaran parantos ngaleupaskeun paling tweet hasilna nunjukkeun Nasional salaku juara, tapi kami henteu percanten.

Pamikiran kami nyaéta yén réspon négatip ngakibatkeun seueur tweet, sigana sanés jinis kagiatan anu dipikahoyong Nationwide. Tungtungna, sigana Microsoft anu meunang média sosial nalika Super Saeful.

Kumaha Studi Dianggo

  • Mimiti, aya langkung ti 28.4 juta tweet global nalika di buruan. Server ingest kami nyita 9 juta jalma pikeun panilitian ieu. Kami pikir éta ukuran sampel anu cukup saé, ngeunaan 32%.
  • nu Perscio ulikan béda ti sadayana jalma yén urang téh sampel tina KABEH tweets, sareng sanés ngan ukur anu dikaitkeun kana rekening pangiklan. Ieu ngandung harti kami gaduh langkung seueur inpormasi tibatan naon anu anjeun tiasa narik tina Twitter API.
  • Kami narik data tina tweet ku dua cara, ngagunakeun duanana basa alam ogé langsung @ Twitter resmi nyebatkeun. Salaku conto, ngabandingkeun sadayana tweet sareng McDonald cocog sareng sadaya bentuk (w / o kapitalisasi atanapi jamak) sareng @McDonalds.
  • Kami ngajalankeun sadaya tweets ngalangkungan hal anu katelah analisis sentimen anu ngagunakeun algoritma pikeun nangtoskeun naha tweet positip atanapi négatip (Polarity), ogé faktual atanapi opini (Subyektivitas).
  • Kami nyusun daptar paling _____ kanggo paling tweet, seuseueurna kesan, sarta paling tayangan rata-rata.
  • Dina handapeun masing-masing jambatan item, kami didaptarkeun 10 retweet luhur sahingga kami sacara visual tiasa mastikeun naon pangunjungna unggal barang.

Angka Raw - Merek ku Volume

Paméran A - Némbongkeun paling tweet dina basa alam

Paméran A - Némbongkeun paling tweet dina "basa alam"

Dina Paméran A, urang mimiti hoyong nyatet yén McDonalds won dina volume murni. Nanging, élmuwan data kami nyatet yén lebet kana Super Bowl, McDonalds parantos ngagaduhan lalu lintas anu saé pisan.

Janten nyaluyukeun pikeun garis dasar patalimarga sateuacanna, Nasional tiasa diitung salaku juara jilid tina iklanna.

Ogé dina Paméran A anjeun tiasa ningali yén caket kana Nationwide nyaéta Skittles, Pepsi, sareng Doritos. Microsoft saleresna langkung jauh kana daptar, janten anjeun panginten heran dina waktos ieu; naha urang pikir Microsoft meunang? Nya, éta kusabab aya hubungan gedé antara cara jalma ngobrol, sareng cara média sosial fungsina.

Dursasana vs. Chatter

Supados bisnis ngarobih tweet kana hal anu nyata, kedah aya tindakan ti sababaraha jinis. Pikeun Twitter, tindakan anu paling atra nyaéta:

  • Retweet kitu
  • Turutan akun bisnis na
  • Pencét tautan dina tweet

Janten urang ningali deui data pikeun ningali saha anu panglobana ancoan tina jilid Twitterna sareng top 5 nyaéta:

Janten di dieu anjeun ningali Microsoft parantos ngalakukeun langkung saé tibatan Nationwide dina nyatana ngalakukeun tindakan anu paling. Kami ogé ngalakukeun pamariksaan visual ngeunaan URL luhur dina aliran Twitter, sareng Microsoft ngagaduhan paling seueur tautan anu balik kana domain nyalira. Tapi kumaha upami sentimen? Saha anu kéngingkeun cinta anu paling dina Twitter?

Sentimen Positif vs Negatip

Dina Paméran B - Akun sareng pamilarian basa alam luhur dipetakeun numutkeun polaritasna (positip atanapi négatip) sareng tundukitas (kanyataan atanapi opini).


Dina Paméran B - Akun sareng pamilarian basa alam luhur dipetakeun numutkeun polaritasna (positip atanapi négatip) sareng tundukitas (kanyataan atanapi opini).

Dina Paméran B, anjeun tiasa ningali sadaya Akun @ kami sareng pamilarian basa alam luhur anu dipetakeun dumasar kana polaritasna (positip atanapi négatip) sareng tundukitas (kanyataan atanapi opini). Merek anu paling positip nyaéta @skechersusa, @BMW, sarta @wix. Merek paling négatip urang éta victorias rusiah, t-mobile, sareng henteu heran nasional. Janten anjeun tiasa jelas ningali yén mayoritas patalimarga pikeun nasional négatip.

Kusabab gaduh volume tinggi, McDonalds sareng Microsoft mangrupikeun puncak tina luhur. Ieu ngandung harti aranjeunna henteu ngan ukur meunang seueur patalimarga, tapi pagunemanna biasana positip.

Bérésan

Janten upami anjeun nambihan sadayana, Microsoft ngan ukur hiji-hijina contender luhur ngalakukeun kalayan saé dina sadaya tilu métrik: volume, Dursasana, sareng sentimen.

Tangtosna, sareng kami hoyong ieu jelas, bari kami pikir Microsoft meunang kontes komérsial Super Bowl; McDonalds katingali meunang média sosial, sepanjang waktos.

Guha sareng Trivia

  • Nalika kami narik seueur tweet, éta sanés KABEH. Sababaraha data ieu tiasa robih upami urang ningali 100%.
  • Sumber sanés nempatkeun Budweiser dina daptar anu paling luhur, sareng kami ngan ukur henteu mendakan alesan pikeun éta. Kami henteu terang kunaon aya bedana, tapi kami hoyong ngaku.
  • Garis dasar kami pikeun McDonalds henteu janten faktor visual kami sabab kami henteu ngagaduhan garis dasar pikeun saréréa. McDonalds ngan saukur nunjukkeun gedong anu jelas teuing anu badé kana kaulinan anu urang kedah asupkeun kana kacindekan urang.
  • @mercedesbenz jeung @kumahaaing kagungan pemirsa anu paling nyambung sareng tweetna ningali paling kesan-per-tweet.
  • Kami henteu néwak #LikeAGirl anu mangrupakeun hashtag populér (goréng kami). Nanging, panilitian sanés nunjukkeun éta masih henteu ngahontal jilid pikeun mangaruhan hasil urang.

Ngeunaan Perscio

Perscio nyaéta pasangan bisnis anjeun fokus kana nyiptakeun kasempetan Big Data. Kaahlian unik kami ngamungkinkeun urang pikeun sasak celah antara dunya téknis Big Data sareng aspék praktis strategi bisnis. Kami damel sareng anjeun ngahartikeun strategi, milih produk, nerapkeun solusi sareng ngawangun kompeténsi organisasi pikeun nganalisis sareng ngabayangkeun data. Diajar langkung lengkep sareng unduh whitepaper kami, Aya Dunya Ageung Data Kaluar Aya.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.