Nyiapkeun Poto Anjeun Pikeun Wéb: Tips sareng Téhnik

Depositphotos 24084557 s

Upami anjeun nyerat kanggo blog, ngatur halaman wéb, atanapi ngirim ka aplikasi jejaring sosial sapertos Facebook atanapi Twitter, fotografi panginten ngagaduhan bagian anu teu kapisah tina aliran kontén anjeun. Anu anjeun panginten henteu terang nyaéta henteu aya tipografi stellar atanapi desain visual anu tiasa ngawangun fotografi haneut. Di sisi anu sanésna, fotografi anu seukeut sareng jelas bakal ningkatkeun pangguna? persépsi ngeunaan kontén anjeun sareng ningkatkeun tampilan sareng raraosan situs anjeun atanapi blog anjeun.

At Tuitif urang nyéépkeun waktos anu saé pikeun nyiapkeun fotografi jalma sanés pikeun wéb, janten ieu sababaraha petunjuk gancang anu kami angkat di sapanjang jalan.

Punten perhatoskeun: pitunjuk téknis di handap tingal Adobe Photoshop CS4. Aya program sanés anu tiasa ngajalankeun pungsionalitas anu sami, janten upami anjeun teu ngagaduhan aksés ka Photoshop mangga parios dokuméntasi pitulung pikeun program éditan gambar anjeun pikeun ningali naha anjeun tiasa ngalaksanakeun téhnik ieu.

Ngarobih ukuran & Asah

Sering nyiapkeun poto pikeun halaman wéb atanapi blog anjeun peryogi langkung alit, langkung-langkung upami éta mangrupikeun kaméra digital multi-megapiksel. Penting pikeun terang yén pangirangan ukuranana nunjukkeun pangirangan sacara rinci, sakumaha Photoshop nyaéta? Mushing? babarengan piksel tatangga dina urutan pikeun nyocogkeun gambar kana diménsi anu anyar; ieu masihan poto éta kabur.

Dina raraga? Palsu? detil anjeun parantos leungit anjeun kedah nerapkeun saringan Topéng Unsharp (Filter> Unsharp Mask). Nevermind nami counter-intuitif - Topéng Unsharp saleresna ngasah!

Kotak Dialog Topéng Unsharp

Anjeun tiasa perhatoskeun langkung jelas sareng ngucapkeun detil na Gambar 2 di handap.

Saringan Topéng Unsharp

Kontrol dina kotak dialog Topéng Unsharp sigana katingali pikasieuneun, tapi warta anu hadé dina nyiapkeun poto pikeun wéb nyaéta anjeun moal kedah ngaco pisan sareng aranjeunna. Kuring mendakan Jumlah 50%, Radius tina .5, sareng Ambang tina 0 tiasa dianggo ampir sepanjang waktos.

Pepelakan Gambar Sacara Kontekstual

Dina sababaraha skénario, anjeun panginten badé ngadamel rangkéan gambar leutik anu numbu ka versi gambar anu langkung ageung. Skenario umum pikeun ieu nyaéta galeri poto atanapi judul berita anu gaduh versi gambar leutik pikeun poto anu langkung ageung.

Nalika ngirangan gambar kana ukuran gambar leutik, cobi potong gambar kana unsur ésénsial sateuacan ngarobah ukuran. Hal ieu ngamungkinkeun pangguna pikeun nangkep eusi sareng hartos gambarna bahkan dina ukuran alit.

Pepelakan gambar sacara kontékstual

Gambar 1 mangrupikeun gambar anu parantos langsung skala kana ukuran gambar leutikna, tapi Gambar 2 parantos dipotong kana unsur anu paling penting dina poto. Hal ieu ngamungkinkeun para pangguna pikeun gancang ngartos naon anu dicobaan dicarioskeun ku gambar sareng ngadorong aranjeunna pikeun ngeklik inpormasi lengkep.

Vibrance & jenuh

Jenuh hiji gambar nyaéta inténsitas warna na. Dina gambar anu teu jenuh, warna kulit katingali gering sareng langit katingali kulawu sareng kusam. Pikeun nambahan sababaraha kahirupan ka gambar anjeun, Photoshop CS4 ngagaduhan saringan anu kuring nyarankeun disebut Vibrance.

Upami anjeun hoyong gancang-gancang nyandak kahirupan pikeun fotografi kusam anjeun cobian ieu:

  1. Tambihkeun lapisan pangaturan anyar (Lapisan> Lapisan Pangaluyuan Anyar> Vibrance)

    Saringan getaran

  2. Ningkatkeun slaider Vibrance (Gambar 2) dina panel Adjustments bakal nguatkeun warna bari mayungan nada kulit (nyegah tina katingali oranyeu). Geser jenuh bakal gaduh pangaruh anu sami, tapi bakal ngarobah sakabéh gambar, kalebet nada kulit.

kacindekan

Tip ieu ngan ukur puncak gunung es dina hal kaayaanana sareng fitur kuat anu ditawarkeun Photoshop pikeun menerkeun sareng ngaoptimalkeun fotografi. Punten pasihkeun catetan dina koméntar upami aya téhnik sanés anu anjeun badé ditingali.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.