Rant: Pasar Piracy Online

kriminal laptop

Industri musik sareng pembajakan, industri pilem sareng torrents, koran sareng berita online. Naon anu disatukan ku sadayana? Pasokan, paménta sareng pasar pergeseran.

Kuring resep pisan kapitalisme sareng rada condong kana sisi libertarian spéktrum politik. Kuring yakin yén pasar gratis ampir-ampir salawasna mendakan arah anu pas pikeun pindah. Unggal-unggal kuring ningali pamaréntahan ngarusak pembajakan, ngabagi-bagi file sareng nyelundupkeun kuring jengkel. Sareng unggal kuring ningali pamaréntahan ngabéla industri, kuring bakal langkung sakedik. Kuring curinghak sabab kuring henteu percanten pasar hideung bakal aya upami sanés pikeun organisasi anu monopoli produk na membela kauntungan ageung aranjeunna.

kriminal laptopInternét parantos muka pasar dina musik sareng na jenuh. Nalika kuring alit, kuring henteu sadar yén aya jutaan seniman di dunya. Pasar ngan ukur ngagaduhan rohangan ratusan atanapi rébuan. Pikeun kuring éta ngan RATM. Ayeuna pasar parantos kabuka, paménta tetep sami tapi pasokan aya dimana-mana. Wajar pisan ningali yén biaya musik bakal turun ka handap nalika suplai naék.

Tapi henteu. The harga albeum tacan robih dina 25 taun sanaos pasokan musik anu luar biasa sareng gampangna disebarkeun via wéb. Teu aya anu humandeuar nalika industri musik ngajual CD saratus kali harga aranjeunna. Sareng, kalayan bintang pilem, rapper sareng bintang rock paméran Bentley énggal, sesah kuring pikeun empati pisan sareng industri. Upami jalma jujur ​​ngabagi musik tibatan ngagaleuhna, éta hartosna résiko dicekel langkung seueur tibatan harga musik. Masalahna sanés jalma anu jujur, musik, atanapi filesharing ... éta industri musik sanés anu tiheula.

Di ruang tamu kuring ngagaduhan HDTV sareng sistem sora sakuriling anu tiasa kuring ngoyagkeun bumi. Naha kuring badé mayar tikét pilem $ 12 sareng popcorn $ 10 sareng inuman nalika kuring tiasa nonton pilem pikeun fraksi biaya dina harga ruang tamu kuring nyalira? Abdi henteu tiasa nandingan IMAX… Abdi daék mayar tambahan pikeun pangalaman éta. Industri pilem sanés perang antara pembajakan sareng bioskop pilem, éta perang antara bioskop sareng bioskop pilem. Sareng teater bumi anu unggul!

Upami industri pilem ngarepkeun hasil, aranjeunna bakal nurunkeun harga tikét bioskop sareng tuangeun, nambihan sababaraha kamewahan tambahan (panginten tuangeun, anggur sareng sababaraha cappuccino), sareng nempatkeun sababaraha tempat duduk bunderan kalayan interput janten kuring tiasa nyéépkeun sapeuting kaluar sareng rerencangan. Abdi henteu tiasa ngaunduh éta pangalaman!

Kuring kantos maca yén koran badé nyobian masang témbok mayar deui. Sigana mah urang parantos ngalangkungan ieu sababaraha kali… sareng aranjeunna tetep henteu kéngingkeunana. Internét mangrupikeun jalan tol inpormasi ... koran mangrupikeun liang. Koran nganggo kontén pikeun ngeusian liang anu aranjeunna henteu tiasa ngajual iklanna sareng seueur anu nyerah dina ngagali jero pikeun milarian carita anu asli. Abdi henteu mayar koran sabab kuring milarian berita anu langkung saé online, langsung tina sumberna, tanpa slant, sareng tanpa iklan dibungkus sakurilingna.

Oh yakin, kuring masihan di Poean.. usaha ku industri koran pikeun nyangking teu dipercaya ku pangiriman koran ka iPad. Éta laun, ngadat, sareng jarang aya berita. Aranjeunna kedah nyauran éta Kamari! Tapi, kumargi berita mangrupikeun hiji industri, aya sababaraha hak anu aranjeunna pantes di luar wates kapitalisme anu nyayogikeun aranjeunna pikeun terus nyobian ngadamel bathi kauntungan 40 persén? Hapunten koran lawas… Balikeun deui ngalaporkeun anu hadé sareng jalma-jalma bakal mayar kontén na.

Dina masing-masing kasus ieu, kuring henteu nyalahkeun konsumén sareng kuring empati sareng jalma anu ngalanggar hukum. Barina ogé, ieu mah ngan ukur kapitalisme? Nalika biaya ngalangkungan kahoyong, hiji-hijina hal anu tinggal nyaéta pasar hideung pikeun kéngingkeun produk atanapi jasa. Hanjakalna, industri ieu tumuh saageung ageung sareng kuat anu dipiboga ku aranjeunna politikus dina saku tonggongna pikeun nyobaan ngahukum hukum unggal minggu pikeun nyobaan ngeureunkeun perdarahan. Rahayat… ieu sanés masalah kriminal, éta masalah pasar.

Kumargi panyabaran ieu, anjeun panginten panginten yén kuring sadayana perkawis pembajakan. Leres pisan henteu! Aya conto anu teu kaétung produk sareng jasa anu parantos disaluyukeun. Sareng kuring yakin yén jalma anu mayar kontén langkung seueur tibatan anu kantos di jaman baheula. Nalika kuring masih budak, kolot kuring gaduh telepon, koran, tipi hideung bodas, sareng mayar album vinil. Salaku déwasa, kuring mayar telepon pinter, olahtalatah sora, aplikasi sélulér, rencana data, rencana pesen téks, (x rencana murangkalih kuring) tivi kabel, pilem paménta, internét broadband, XBox Live, iTunes sareng Netflix.

Ieu sanés ngan ukur sababaraha buah apél goréng anu parantos kajahatan. Kasempetan, rata-rata jalma anu anjeun kenal nyaéta bajakan atanapi nyebarkeun musik atanapi pilem. Nalika kajahatanana janten mainstream, masalahna sanés kajahatan ... anjeun kedah ngamimitian héran naon anu cacat ku pasar anu ngahasilkeun jinis réspon éta.

Ngonci lalaki anu nyiptakeun jaringan dimana jalma ngadistribusikaeun sareng ngaunduh sanés jawabanana, ogé. Kami parantos ngalangkungan ieu sareng Napster sareng Pirate Bay. Kalayan Megauploads turun, sababaraha rébu situs sanés anu aya di luar sana anu bakal ngaktipkeun kagiatan. Anu paling anyar nyaéta jaringan pribadi virtual kalayan gerbang anonim sareng komunikasi énkripsi sahingga pamaréntah henteu tiasa ngintip. Pasar pembajakan sareng maling dina musik sareng pilem henteu kamana waé.

Abdi bosen perusahaan ieu nyatakeun yén duit leungit ka industri aya dina [sisipan] ilusi. Éta ngan ukur bohong kandel. Jalma anu badé maok pilem henteu kantos ngarencanakeun nyéépkeun artos dina téater. Anjeun henteu kaleungitan artos ku aranjeunna nyolong, anjeun kaleungitan artos kusabab anjeun ngeusi teuing sareng bioskop najong awak anjeun.

Sareng tong nyarios yén jalma moal mayar kontén sareng hiji-hijina jalan urang nyaéta ngonci sadayana jalma. Urang sadayana mayar kontén unggal dinten! Harga ngan saukur kedah cocog sareng nilaina. Jalma-jalma di Daptar Angie parantos kabuktosan ieu ... ulasan anu dibayar tiasa dipercaya sareng ngahemat palanggan na rébuan dolar. Angie's List gaduh ingetan anu hadé sareng konsuménna sareng populér pisan aranjeunna tiasa ka publik!

Pasar parantos robih sareng industri sanés ieu TEU adaptasi. Naha aranjeunna ngadamel éta masalah kriminal sareng sanés masalah ékonomi? Teruskeun sareng usaha perusahaan ageung pikeun ngahukum langkung seueur wéb ku maca Blog Deeplinks di Électric Frontier Foundation.

4 Komentar

  1. 1
  2. 3

    Masalah ieu sanés badé dileungitkeun sanésna, sareng hanjakalna, industri-industri anu ngadorong solusi anu goréng ogé dina prosés ngotorkeun wacana politik, ngarah kana usaha sapertos SOPA, ACTA, sareng anu sanésna. Doc Searls nembé ngintunkeun hal anu aya hubunganana sareng diskusi, pantes dibaca. http://blogs.law.harvard.edu/doc/2012/02/29/edging-toward-the-fully-licensed-world/

  3. 4

    "
    Abdi bosen korporasi ieu nyatakeun yén artos anu leungit ka industri aya dina [sisipan] ilusi. Éta ngan ukur bohong kandel. Jalma anu badé maok pilem henteu kantos ngarencanakeun nyéépkeun artos dina téater. Anjeun henteu kaleungitan artos ku aranjeunna nyolong éta, anjeun kaleungitan artos kusabab anjeun ngeusi teuing sareng bioskop najong awak anjeun. 

    Kuring bahkan henteu tiasa ngajelaskeun sabaraha kuring satuju sareng pernyataan ieu! Éta 100% leres. 

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.