Dimana Pikeun Host, Sindikasi, Bagikeun, Optimalkeun, sareng Ngamajukeun Podcast Anjeun

Host, Sindikasi, Bagikeun, promosikeun Podcast
Waktu maca: 10 menit

Taun kamari mangrupikeun taun podcasting ngabeledug dina popularitas. Nyatana, 21% urang Amerika langkung yuswa 12 taun parantos nyarios yén aranjeunna ngupingkeun podcast dina sasih kamari, anu parantos teras-terasan ningkat taun ka taun ti pangsa 12% di 2008 sareng kuring ngan ukur ningali angka ieu terus tumuh.

Janten parantos mutuskeun pikeun ngamimitian podcast anjeun nyalira? Nya, aya sababaraha hal anu kedah diperhatoskeun heula - dimana anjeun bakal host podcast anjeun sareng dimana anjeun bakal ngamajukeunana. Dihandap ieu kuring parantos ngadaptarkeun sababaraha tip sareng pelajaran anu dipelajari tina promosi podcast kami Ujung Wéb, janten kuring ngarepkeun éta bakal aya gunana pikeun anjeun!

Lokakarya Podcasting sareng Presentasi

Kuring nembe ngembangkeun hiji bengkel pikeun podcast perusahaan pikeun nyebarkeun strategi khusus pikeun sindikat sareng ngamajukeun podcastna. Kami ngamangpaatkeun seueur metodeu ieu sareng Podcast Dell Luminaries, ngadorong kana top 1% sadaya podcast bisnis.

Dimana Host Podcast Anjeun

Sateuacan ngadistribusikaeun ka diréktori naon waé, anjeun kedah mutuskeun dimana anjeun badé milih nu boga imah podcast Anjeun. Mutuskeun hosting podcast anjeun bakal gumantung pisan kana dimana anjeun tiasa ngalebetkeun podcast anjeun sabab sababaraha diréktori ngagaduhan hubungan anu sanés sareng anu sanés. Pikeun podcast kami, Tepi Wéb, kami nganggo Libsyn sareng éta mangrupikeun salah sahiji host anu langkung populér di sakitar.

Entong host podcast anjeun dina host wéb anu khas atanapi dina halaman wéb anjeun ayeuna. Lingkungan hosting Podcast gaduh infrastruktur anu diwangun pikeun file audio sto stream ageung sareng diunduh tina wéb. Lingkungan wéb hosting anu biasa tiasa nyababkeun gangguan pangdéngé bahkan tiasa nyéépkeun artos anjeun ku seueur teuing biaya dina panggunaan bandwidth.

Douglas Karr, DK New Media

Douglas host Martech Zone wawancara, Pareum Circle, sarta Cast Samaun jeung Fireside, host podcast unik sareng antarbeungeut pangguna anu saé anu ngahijikeun duanana halaman wéb sareng podcast anjeun. Situs ogé nyayogikeun seueur fitur unik, kalebet host anu teu aya watesna, propil tamu anu teu terbatas, iklan sponsor, acara tautan, tautan langganan, halaman pangsa, sareng pamuter podcast HTML5 anu ngajentul.

Fireside Podcast Hosting

Sababaraha perusahaan hosting podcast sanés anu tiasa anjeun anggo nyaéta:

  • Acast - Pamanggihan Podcast, ngupingkeun, hosting, sareng distribusi RSS.
  • jangkar - Nyiptakeun sareng janten host episode anu teu aya watesna, nyebarkeun acara anjeun dimana-mana, sareng ngasilkeun artos. Sadayana dina hiji tempat, sadayana gratis.
  • Audioboom - Ngahontal pamirsa khusus sareng nganteurkeun pesen mérek anjeun ngalebetkeun iklan dinamis sareng dukungan ti bakat luhur dina podcasting.
  • Blubrry - Blubrry.com mangrupikeun komunitas sareng diréktori podcasting anu masihan kakuatan ka panyipta pikeun ngahasilkeun artos, kéngingkeun pangukuran anu lengkep sareng janten host kana audio sareng pidéo na. Naha anjeun panyipta média, pangiklan atanapi média konsumen, Blubrry mangrupikeun panganteur média digital anjeun.
  • Buzzsprout - Mimitian podcasting dinten ayeuna kalayan hosting podcast gratis ti Buzzsprout, parangkat lunak podcasting anu paling gampang pikeun hosting, promosi, sareng ngalacak podcast anjeun.
  • Nu matak - Ti hosting sareng ngajadwalkeun dugi ka aktip sareng analytics, Casted mangrupikeun platform manajemén kontén pikeun pemasar B2B kalayan soanten.
  • Libsyn - Libsyn nyayogikeun sadayana anu diperyogikeun ku podcast anjeun: alat-alat penerbitan, hosting média sareng pangiriman, RSS pikeun iTunes, Wéb Wéb, Stats, Program Iklan, Eusi Premium, Aplikasi pikeun alat Apple, Android & Windows.
  • Megaphone - alat pikeun nyebarkeun, monetisasi, sareng ngukur bisnis podcast anjeun.
  • Omny Studio - Omny Studio mangrupikeun solusi podcasting perusahaan anu kalebet éditor online, monetisasi, siaran siaran, pelaporan, sareng seueur fitur sanésna.
  • PodBean - Larutan penerbitan podcast saderhana. Bandwidth sareng neundeun anu taya. Sadayana podcaster peryogi janten host, promosikeun, sareng ngalacak podcast anjeun.
  • Sederhana - Nyebarkeun podcast anjeun ku cara gampang.
  • SoundCloud - Podcasting dina SoundCloud matak ngamudahkeun pikeun saha waé pikeun nyaritakeun, unggah, sareng ngabagi. Ngawangun komunitas anjeun dina platform audio hosting anu paling stabil sareng intuitif di dunya.
  • Spreaker - Spreaker gaduh sadayana! Siapkeun akun anjeun sareng siap-siap ngarékam podcast atanapi janten acara radio langsung tina komputer atanapi alat sélulér anjeun.
  • Podcast Jet - Hosting Podcast Premium: Pangiriman Gancang sareng Dioptimalkeun.

Saatos nyetél podcast hosting anjeun, anjeun kedah ngagaduhan RSS feed anu leres. Sering kali nalika anjeun nyetél akun podcast hosting anjeun bakal sono kana hiji hal anu bakal ngarusak RSS feed. Sateuacan ngirimkeun kana diréktori naon waé, anjeun kedah parios pikeun ningali naha eupan RSS anjeun leres. Pikeun nguji feed RSS anjeun, anggo Pakan Validator Pakan pikeun ningali naha anjeun ngalakukeun kasalahan. Upami anjeun ngagaduhan feed anu leres, maka luncat kana kintunan diréktori anjeun.

Dimana Sindikasi Podcast Anjeun

Catetan Samping: Sateuacan ngalebetkeun podcast anjeun ka salah sahiji diréktori anu sayogi, kuring nyarankeun anjeun gaduh langkung ti hiji episode podcast dina RSS feed anjeun. Anjeun tiasa ngirimkeun kana kaseueuran diréktori ku ngan ukur hiji podcast, tapi pikeun kaseueuran pamirsa ka podcast anjeun, aranjeunna bakal hoyong ningali langkung ti épisode sateuacan ngalanggan acara anjeun.

margi iPhone jeung Android alat ngadominasi pasar sélulér, dua pendaptaran munggaran ieu kedah pikeun unggal podcast!

  • iTunes - Saatos nyiptakeun RSS feed anjeun, ngalebetkeun podcast anjeun ka iTunes kedah janten léngkah munggaran anjeun. iTunes ngagaduhan salah sahiji jaringan pendengar anu paling populér pikeun podcaster. Anjeun mimitina kedah ngagaduhan ID Apple, upami anjeun parantos gaduh iPhone, anjeun kedah ngagaduhan ID. Asup kana ieu iTunes Podcast halaman konéksi sareng ID Apple anjeun sareng témpékeun feed RSS anjeun kana kolom URL sareng kirimkeun acara anjeun. Gumantung kana akun anjeun, éta tiasa disatujuan sacara gancang atanapi tiasa nyandak sababaraha dinten. Sakali anjeun ditampi kana iTunes, acara anjeun bakal némbongan dina seueur podcatcher anu sanés anu sanés sacara otomatis sabab pakakas éta kéngingkeun eupanna tina iTunes. Hanjakalna, ku iTunes, anjeun moal kéngingkeun naon-naon analytics pakait sareng akun anjeun.

Daptar Podcast Anjeun nganggo iTunes

  • Google Podcast Manajer - Google ngaluarkeun platform sareng sababaraha analytics anu luar biasa pikeun ngawaskeun déngékeun podcast anjeun. Anjeun tiasa ningali jumlah sandiwara, maén dina 30 dinten kahiji, rata-rata durasi, teras nangkep kinerja langkung waktos. Asup nganggo akun Google, teras turutan léngkahna pikeun tambahkeun podcast anjeun.

Ngadaptarkeun Podcast anjeun sareng Google

  • Pandora - Pandora tetep janten pamirsa anu ageung sareng ngadukung podcast ogé, bahkan kalayan kamampuan pikeun ngigelannana.

Daptar Podcast Anjeun sareng Pandora

  • Spotify - Spotify teras neraskeun kana eusi audio sareng, kalayan ngagaleuh Anchor, ngagaduhan tujuan serius pikeun ngagaduhan média. Kalayan seueur pangguna, anjeun moal hoyong sono!

Daptar Podcast anjeun nganggo Spotify

  • Amazon - Amazon Music mangrupikeun pendatang anu énggal tapi ku Audible, Prime, sareng jangkauan asistén Alexa, anjeun henteu kedah ngantunkeun saluran penting ieu.

Daptar Podcast Anjeun nganggo Amazon Music

Opsional, anjeun ogé tiasa ngadaptarkeun podcast anjeun nganggo alat sareng diréktori ieu pikeun ngalegaan jangkauan anjeun:

  • Acast - Sanajan podcast anjeun disayogikeun dina panyadia sanés, anjeun tiasa ngadaptarkeun podcast anjeun nganggo akun starter gratis dina Acast.

Tambahkeun Podcast anjeun ka Acast

  • AnyPod - AnyPod mangrupikeun kaparigelan anu populér pikeun alat anu dijalankeun ku Amazon Alexa.

Tambahkeun Podcast anjeun ka AnyPod

  • Blubrry - Blubrry ogé diréktori podcast panggedéna dina Internét, kalayan langkung ti 350,000 podcast didaptarkeun. Éta ogé nyayogikeun iklan sareng jasa sanés pikeun podcasters.

Ngadamel Akun Blubrry Gratis sareng Tambahkeun Podcast Anjeun

  • breaker - breaker mangrupikeun pasar pikeun ngajual sareng ngamajukeun podcast anjeun. Aplikasi aranjeunna rada saé, sareng ngajantenkeun pangbagi sosial podcast anjeun hususna ngabantuan.

Sambungkeun Podcast anjeun ka Breaker

  • Kotak surat - Kotak surat nyayogikeun Castbox Creator Studio, sakumpulan alat anu nganggo analytics podcasting anu mantep sahingga anjeun tiasa ngukur sareng terlibat sareng palanggan anjeun ogé ngalirkeun sareng nyayogikeun unduhan.

Pitunjuk Dina Ngirimkeun Podcast Anjeun ka Castbox

  • iHeartRadio - keur iHeartRadio, ieu dimana mayar kanggo gaduh Libsyn salaku host anjeun. Aranjeunna ngagaduhan hubungan sareng iHeartRadio sareng anjeun tiasa nyetél akun Libsyn anjeun pikeun otomatis nyiptakeun sareng tuang saluran anjeun nyalira. Pikeun nyetél ieu, dina tab "Tujuan" dina akun anjeun, pencét dina "Tambahkeun Anyar" teras turutan pitunjukna pikeun nyetél aliran iHeartRadio. Catetan: Podcast anjeun kedah aktip langkung ti dua bulan dina Libsyn sateuacan anjeun tiasa ngirim ka iHeartRadio.

Kirimkeun Podcast anjeun ka iHeartRadio

  • mendung - Upami podcast anjeun parantos aya dina iTunes, éta bakal muncul dina hiji dinten dina Overcast. Upami henteu, anjeun tiasa nambihan sacara manual:

Sacara manual Tambahkeun Podcast anjeun ka Overcast

  • Pocket Casts - Aplikasi basis wéb sareng mobile anu ngamungkinkeun pangguna pikeun ngatur sareng ngupingkeun saluruh alat. Kirimkeun podcast anjeun ngalangkungan Pocket Casts ngalebetkeun kaca.

Kirimkeun Podcast anjeun ka Pocket Casts

  • Podchaser - basis data podcast sareng alat pamanggihan. Tujuanana nyaéta pikeun ngajantenkeun anjeun gampang masihan tanggapan ngeunaan podcast anu anjeun resep sareng gampang mendakan podcast. Milarian podcast anjeun di Podchaser sareng anjeun tiasa nungtut nganggo email anu kadaptar dina feed podcast anjeun.

Klaim Podcast Anjeun di Podchaser

  • Podknife - Podknife mangrupikeun diréktori online pikeun podcast anu damel pisan pikeun ngatur podcast dumasar topik sareng lokasi. Pangguna ogé tiasa marios sareng mikaresep podcast karesepna. Sakali anjeun daptar sareng login, anjeun bakal mendakan tautan kaluman dina ménu.

Ngadaptarkeun Podknife

  • RadioPublik - RadioPublic mangrupikeun podcasters platform podcast anu ngupingkeun anu séhat, tiasa diukur, sareng sustainable finansial. Kami ngabantosan pendengar mendakan, ngiringan, sareng ngajantenkeun pembuat podcast sacara finansial — anjeun. Verifikasi acara anjeun dina RadioPublic pikeun ngamimitian nyambung sareng pamirsa anjeun ayeuna.

Klaim Podcast anjeun dina RadioPublic

  • Stitcher - Pribadi, Stitcher mangrupikeun aplikasi podcast favorit kuring. Sadayana ngupingkeun podcast abdi dilakukeun ngalangkungan aplikasi ieu. Stitcher mangrupikeun aplikasi gratis kalayan langkung ti 65,000 acara radio sareng podcast sayogi. Pikeun ngalebetkeun podcast anjeun, anjeun kedah daptar salaku pasangan. Statistik acara anjeun sayogi dina Mitra Portal ogé.

Tambahkeun Podcast anjeun ka Stitcher

  • TuneIn - TuneIn mangrupikeun diréktori gratis anu sanés anjeun tiasa ngalebetkeun podcast anjeun. Pikeun ngalebetkeun podcast anjeun, anjeun kedah ngeusian formulirna. Anjeun moal gaduh akun sareng TuneIn sapertos anjeun hoyong sareng diréktori sanés. Janten, upami anjeun kedah ngomean naon-naon kana tuangeun anjeun, anjeun kedah ngalangkungan prosés ieu deui. TuneIn ogé ngagaduhan Skill Amazon dimana podcast anjeun tiasa dimaénkeun ngalangkungan parangkat Alexa-Powered!

Tambahkeun Podcast anjeun ka TuneIn

  • Vurbl - tujuan streaming audio pikeun sadaya jinis panyipta audio, sareng saha waé anu resep ngupingkeun audio. Kami ngadukung panyipta audio ngalangkungan modél stasiun kami sareng ngabantosan pamirsa nyambung sareng kontén anu bermakna pikeun didangukeun.

Klaim Stasion Vurbl Anjeun

Bagikeun Audiogram dina Média Sosial

  • Audiogram - Ngarobih audio anjeun kana video sosial anu pikaresepeun sareng Audiogram.
  • Lulugu - Nyiptakeun audiogram gelombang, épisode lengkep dina pidéo, otomatis transkrip, sareng promosikeun podcast anjeun ku seueur video anu dipikahoyong Lulugu.
  • Wavve - Wavve ngamungkinkeun anjeun pikeun nyiptakeun audiogram - video nganggo audio podcast anjeun - anu tiasa dibagi sosial nganggo pamuter na.

Kumaha ngaoptimalkeun Podcast Anjeun

Naha anjeun terang yén Google ayeuna ngaindéks podcast sareng ogé mintonkeunana dina carousel dina halaman hasil search engine? Google nyayogikeun detil ngeunaan léngkah-léngkah pikeun mastikeun podcast anjeun diindéks dina artikel dukungan aranjeunna. Kuring parantos nyerat kumaha mastikeun yén Google terang yén anjeun ngagaduhan podcast upami anjeun gaduh WordPress tapi hosting podcast dina podcast luar jasa hosting.

Podcast dina Hasil Pamilarian

Tambihkeun Podcast Smart Banner

Alat ios ngagaduhan kamampuan pikeun nambihan spanduk pinter dina luhur halaman wéb anjeun pikeun pangguna Apple iPhone pikeun ningali podcast anjeun, mukakeunana dina Aplikasi Podcast, sareng ngalanggan na. Anjeun tiasa maca kumaha ngalakukeun éta dina tulisan ieu dina Spanduk Smart iTunes pikeun Podcast.

Diréktori mayar

Aya ogé sababaraha diréktori mayar anu tiasa anjeun anggo pikeun host podcast anjeun atanapi ngan ukur dianggo salaku diréktori sanés. Sanaos anjeun ragu-ragu mayar sababaraha hal ieu, anjeun moal terang dimana audiénna ngupingkeun. Abdi nyarankeun ka sadayana nyobian sahenteuna sataun sareng tingali naon jinis statistik anu anjeun tampi tina diréktori ieu sateuacan ngabatalkeun. Kaseueuran ieu dimimitian ku akun gratis, tapi anjeun bakal gancang béak rohangan dina akun gratis anjeun.

  • Acast - Acast nawarkeun sagala anu anjeun peryogikeun pikeun nyiptakeun sareng ngabagi podcast anjeun dimana-mana.
  • AudioBoom - AudioBoom ngamungkinkeun podcast pikeun janten host, ngadistribusikaeun sareng monetisasi audio anjeun.
  • PodBean - PodBean mirip pisan sareng Spreaker salaku host podcast. Dina pangalaman urang, aya masalah sareng impor RSS feed kami sabab éta moal teras-terasan kéngingkeun épisode anu pang anyarna. Tapi tetep, éta mangrupikeun host anu terkenal di kalangan podcasters.
  • PodSearch - PodSearch nawiskeun alat pamilarian anu gampang dianggo, kalebet kategori, acara luhur, acara anyar, sareng kecap konci, pikeun ngabantosan anjeun mendakan podcast anu anjeun pikaresep. ngadaptar dieu.
  • SoundCloud - SoundCloud mangrupikeun salah sahiji diréktori paling anyar anu aya di Radio Wéb anu aya sareng akun Libsyn kami, kami sacara otomatis tiasa nyinkronkeun duaan sareng nyiptakeun akun éta saderhana pisan ngalangkungan Libsyn.
  • Spreaker - Spreaker mangrupikeun host anu populér, utamina di kalangan podcast anu hoyong disiarkeun langsung. Aranjeunna ngagaduhan pamuter anu hébat anu bakal ngantep anjeun ngalakukeun streaming langsung ogé arsip unggal episode pikeun anu lasut siaran langsung.

Kuring yakin aya batur, tapi ieu mangrupikeun diréktori anu kami anggo Edge Media Studios pikeun klien produksi podcast kami. Upami anjeun ngagaduhan batur anu kuring henteu sono, pastikeun wartosan kuring dina koméntar di handap!

Pamaén Wéb Podcast

  • Widget Widget Podcast WordPress - henteu paduli dimana podcast anjeun disayogikeun, nambihan kana situs anjeun mangrupikeun cara anu saé pikeun kéngingkeun sababaraha pendengar anu relevan. WordPress Podcast Sidebar ngamungkinkeun duanana widget atanapi kode pondok pikeun ngalebetkeun sadayana feed podcast anjeun (sareng pamuter) dimana waé dina situs anjeun.
  • jetpack - plugin premiere WordPress pikeun ningkatkeun situs anjeun ayeuna ngagaduhan blok podcast anjeun tiasa nambihan kana eusi anjeun anu sacara otomatis nyiptakeun pamuter podcast.

blok pamuter podcast

Ieu sababaraha plugins mayar tambahan anu bakal nembongkeun podcast anjeun kalayan éndah dina WordPress.

Media Sosial

Tong hilap peran penting anu tiasa dilakukeun média sosial dina ngamajukeun podcast anjeun, boh anu anyar boh anu lami! Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram… bahkan Google +… sadayana tiasa ngabantosan anjeun pikeun ngagedéan pemirsa sareng ngadorong langkung seueur anu ngupingkeun palanggan pikeun kontén anjeun.

Kalayan alat manajemén média sosial sapertos Agorapulse, anjeun tiasa ngantrikeun saham ka sadaya propil éta kalayan gampang, ogé nyetél saham anu teras-terasan pikeun podcast anu anjeun tiasa anggap salaku evergreen. Atanapi, upami anjeun nganggo alat sapertos FeedPress, anjeun sacara otomatis tiasa nyebarkeun podcast anjeun kana profil média sosial anjeun sacara otomatis.

Nalika anjeun ningkatkeun pemirsa dina platform éta, kipas anyar panginten henteu acan ningali podcast lami anjeun, janten éta cara anu saé pikeun ningkatkeun pisibilitas. Koncina pikeun nyiptakeun tulisan média sosial anu pikaresepeun, daripada ngan ukur siaran judul podcast anjeun. Coba naroskeun patarosan atanapi ngadaptarkeun takeaway utama. Sareng upami anjeun diwawancara atanapi nyebatkeun mérek atanapi influencer anu sanés, pastikeun tandakeun aranjeunna dina saham sosial anjeun!

Panyingkepan: Kuring nganggo tautan afiliasi kuring dina tulisan ieu pikeun sababaraha produk.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.