Rahasia Ngawangun Brand Anjeun sapertos Nike atanapi Coca-Cola

Nike nganteurkeun sababaraha produk pikeun atlit kalapa
Nike nganteurkeun sababaraha produk pikeun atlit kalapa.

Dina struktur mérek Amérika, ngan ukur aya dua jinis mérek: konsumen-fokus or produk-fokus.

Upami anjeun badé milampah damel naon waé sareng mérek anjeun, atanapi anjeun dibayar kanggo muck around sareng merk batur, anjeun langkung saé terang jinis mérek mana anu anjeun gaduh. Aturan cara damel di unggal-unggal na PISAN béda sareng ngalegaan dugi ka olahtalatah, pamekaran produk énggal, seleksi saluran, fitur produk / kauntungan, atanapi pilihan Pengembangan Produk atanapi Pemasaran sanés.

Tangtosna, anjeun badé naros: "Naha sadayana perusahaan anu mérek henteu kedah pokus pikeun konsumén boh produkna?" Nya, leres. Tapi naon anu penting di dieu naon anu dipuseurkeun mérekna, sareng kumaha maksadna naék. Hayu urang teuleum ka:

Merek Pokus Konsumén

Merek anu difokuskeun pikeun konsumén ngaidentipikasi hiji jenis konci pangguna, teras sacara obsesip nganteurkeun produk anu cocog sareng kabutuhan pangguna. Peta jenis mérek sapertos kieu:

Nike nganteurkeun sababaraha =
Conto sababaraha merek anu difokuskeun pikeun konsumén: Nike, Apple, BMW, Harley-Davidson

Dina kasus Nike, mérekna dipuseurkeun di sekitar Atlit Kalapa. Nike museurkeun sadaya perhatian aranjeunna ka Atlit, tapi nganteurkeun langkung seueur tibatan sapatu; aranjeunna nganteurkeun sadaya produk sakitar anu diperyogikeun ku Atlit pikeun pangalaman. Misalna, dina baskét Nike ngajual sapatu, pemanasan, calana pondok, kaos oblong, ikat sirah, botol cai, kantong atletik, anduk, sareng bal. Hiji-hijina hal anu aranjeunna henteu dijual nyaéta lapangan baskét, tapi panginten aranjeunna sponsoran.

Gagasan yén aranjeunna ngajual sadayana produk baskét ieu sigana siga titik leutik, tapi henteu. Ieu mangrupikeun bagian sareng bagian tina naon anu ngajantenkeun Nike sapertos mérek fokus-konsumén anu hébat. Aranjeunna ngamimitian salaku perusahaan sapatu, sareng parantos janten tempat THE pikeun pangalaman Athletic. Aranjeunna parantos ngabungkus sababaraha lini produk, nganggo sababaraha pabrik, kalayan sababaraha téknologi, janten hiji ideu baskét anu kohesif.

Pikeun ngabédakeun ieu: Upami Cole-Haan ngalakukeun ieu sakitar Profesional Bisnis. Aranjeunna kedah ngawangun perusahaan anu henteu ngan ukur ngajual sapatu pakéan, tapi ogé ngical baju bisnis, kaos baju, dasi, koper, folio, pulpén, sareng cangkir kopi. Bayangkeun jinis usaha pamekaran produk anu diperyogikeun pikeun ngawangun sadaya jalur éta. (anu persis naon aranjeunna lakukeun)

A Brand-fokus Produk

Merk anu museur ku produk ngaidentipikasi hiji jinis konci masalah, teras obsessively nganteurkeun solusi pikeun sagala jinis pangguna anu pendak sareng masalah éta. Peta jenis mérek sapertos kieu:

Coke fokus kana nganteurkeun kola ka sababaraha =
(Conto sababaraha merek anu fokus kana produk: Pasang, Crest, Kleenex, coke, McDonalds, Marlboro, Google)

Coca-Cola parantos ngalakukeun padamelan anu pikaresepeun pikeun méréskeun haus / kapuasan masalah pikeun sagala jinis konsumén. Coke sanés ngadamel nanaon salain ti cola, tapi nganteurkeun éta rupa-rupa cara dugi ka bieu aya jalma anu hirup anu henteu ngarti kana tawaran produk Coke.

Éta ngan ukur ngarobih sababaraha bahan (gula sareng kafein) sareng metode pangiriman (cai mancur, botol, kaléng) sareng tiasa pencét palanggan mana waé di ditu. Sababaraha conto: Kanggo kulawarga di imah: botol 2 liter; pikeun jalma anu sadar beurat-di-jalan: 12 oz kaléng coke diet; pikeun tuangeun tuangeun gancang anu hoyong seueur nilai: cai mancur soda anu teu aya tungtungna; pikeun palangkungan bar hotél anu rancung: 8 botol gelas oz. Produk anu sami, kabutuhan pelanggan anu béda.

Janten, jinis mérek naon atuh?

Aya tés litmus gampang pikeun nangtoskeun jinis mérek anu anjeun damel. Tapi ke heula, catetan ngeunaan kunaon anjeun kedah terang ieu salaku ahli pamasaran atanapi pamekaran produk. Upami anjeun terang naon jinis merk anjeun, éta bakal nyaritakeun naon anu henteu kedah dilakukeun.

Nyaéta, tong ngarobih palanggan upami anjeun ngagaduhan mérek pokus konsumén, sareng henteu ngarobih produk mérek pokus produk. Kuring terang éta sora belet, tapi kuring parantos linggih dina rapat pangembangan Produk panginten éta henteu kajadian. Nyatana, kuring bet di mana waé di Italia, aya padamel anu hadé di Ferrari (pelanggan: macho speed guy) ngusulkeun yén aranjeunna ngenalkeun garis SUV anyar (konsumén: mom soccer). Sadaya kusabab aranjeunna henteu ngartos pokus na.

Naon tés litmus? Gampang:

  1. Upami anjeun badé nempatkeun logo mérek kana awak anjeun, atanapi nempelkeun mobil anjeun, éta mangrupikeun mérek-fokus konsumén.
  2. Upami anjeun mikir pisan kana mérekna, tapi anjeun henteu kersa ngagemna, éta mangrupikeun mérek museur produk.
  3. Upami anjeun sanés hoyong nganggo mérek, atanapi ngémutan pisan, éta ngan ukur hiji mérek goréng.

3 Komentar

  1. 1

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.