Rahasia Produktivitas: Téhnologi Henteu Salawasna Téknis

kognisi téknologi

Kuring kedah ngaku, opat hurup TECH masihan kuring ngageter. Istilah "téknologi" sacara praktis mangrupikeun kecap pikasieuneun. Iraha waé urang ngupingna, urang kedahna sieun, kataji atanapi bungah. Jarang urang fokus kana tujuan téknologi: meunang kompleksitas tina jalan sahingga urang tiasa langkung beres sareng langkung senang.

Ngan Teknologi Téknologi

Sanajan kecap téknologi asalna tina kecap Yunani téchnē, hartosna "karajinan," dinten-dinten ieu urang ampir-teras ngarujuk Téknologi informasi. Pamiarsa The Martech Zone anu terjun dina seueur éksentrisitas lapangan ieu. Urang ngalungkeun akronim sapertos URL, SEO, VoIP sareng PPC. Kami ngadamel babandingan anu lega antara produk, jasa sareng industri anu béda anu sigana sanés hubunganana. Dunya téknologi pinuh ku seueur jargon anu ampir teu mungkin ngartos naon anu diucapkeun ku jalma dina konperénsi. Nyarios anjeun kana "téknologi" tiasa nyingsieunan batur.

Antara Téknologi sareng Téknis

Aya dunya anu bénten antara téknologi sareng téknis. Téknologi mangrupikeun aplikasi praktis tina konsép ilmiah pikeun ngahasilkeun hasil anu mangpaat atanapi pikaresepeun. Téknis mangrupikeun seueur detil anu ngajantenkeun téknologi tiasa dianggo. Pikeun netelakeun: Kadé éta si hiji terang kumaha diagnosa masalah mesin dina mobil anjeun, tapi pikeun mikaresep téknologi mobil anjeun henteu kedah janten montir.

Janten naon anu kajantenan? Kieu téorina kuring:

bagan kognisi téknologi

Bagja Teu Sadar

Dina awalna, henteu aya urang anu gaduh ide naon anu bakal muncul salajengna. Teras hiji dinten, BAM, anjeun ngadangu yén Google, Jaringan Pangan sareng Komite Olimpiade Internasional ngagabung ngahiji pikeun nyiptakeun jaringan sosial online pikeun tani arugula kalapa.

Skepticism

Teu anéh, urang henteu langsung mésér hal-hal. Leres? Naon anu bakal kuring lakukeun sareng alat anu teu gaduh keyboard? Kami naros ka diri urang sorangan, naha kuring peryogi mesin anu ngagunakeun basa awak pikeun ngirim pesen téks atas nami kuring?

Patarosan ieu, Nanging, meryogikeun sakedik pamahaman téknis. Urang kedah sahenteuna ngabayangkeun diri nganggo téknologi anyar, sareng ngagaduhan akal pikeun kumaha éta tiasa dianggo dina kahirupan urang sorangan.

Kapanggihna atanapi Sieun

Nalika téknologi janten langkung nyebar, urang mendakan garpu di jalan. Boh urang tiasa candak dina sakedapan papanggihan (Oh! Abdi tiasa tetep sareng babaturan lami dina Facebook. Asik!) atanapi henteu pernah leres-leres ngémutan dina pikiran urang. Téknologi mimiti diliwatan urang, sareng urang janten sieun yén kami "ngan henteu cukup pinter" pikeun dunya di sakuriling urang.

(Henteu gambar: tech kami kéngingkeun tapi henteu paduli. Salaku conto, aplikasi iPhone anu ngaluarkeun sora awak anu ngerakeun.)

Adopter ka Ahli

Kadang-kadang urang janten fasih kana detil téknologi téknologi anyar, sareng kami hoyong ngabedakeun sareng paméran kamahéran kami. Nalika kuring nyerat tulisan ieu kanggo The Martech Zone, Abdi tiasa ngalakukeun éta dina HTML atah sareng nambihan tag markup kuring nyalira. Kaparigelan téknis nyaéta kabungahan, sabab kuring cekap ahli dina ngalakukeunana.

Nuju Kompeténsi

Kadang-kadang urang janten cekap cekap dina téknologi, ngartos ngan cukup pikeun terang kumaha jalanna. Anjeun panginten henteu pati ngartos kumaha layar rampa jalan, tapi ku latihan saeutik sareng kanyamanan anjeun tiasa akur nganggo éta waé.

Nuju Éléh

Kadang-kadang téknologi sigana asa rumit sareng ngalangkungan urang. Ieu anu paling matak pikabetaheun tina sadaya jabatan, sabab sesah ngabantosan saha waé pikeun mikmin yén saupama aranjeunna ngartos ngan sakedik detil téknis (sapertos bédana antara kotak search sareng bilah alamat), éta bakal langkung saé.

Naon Tiasa Anjeun Naha

  1. Kenali yén saha waé anu anjeun tepang aya di sababaraha tempat sapanjang Bagan Kognisi Téhnologi pikeun naon waé gizmo, sistem atanapi gadget anu anyar.
  2. Bantosan aranjeunna ngalih ka arah anu aranjeunna hoyong ngalih (kana kompeténsi atanapi kaahlian), teu hiji anu anjeun pikahoyong.
  3. Desain téknologi sareng kampanye pamasaran masing-masing peran dina émutan. Pasar jalma dimana ayana, sanés dimana anjeun pikir kedahna ayana!

Naon anu anjeun pikirkeun? Naha jalma hirup dina jalur anu ditingalikeun dina Bagan Kognisi Téhnologi?

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.