Prospék Ngagabungkeun Téhnologi Blockchain Sareng Internét Pikeun Hal

iot

Téknologi anu aya di tukangeun bitcoin ngamungkinkeun transaksi dilaksanakeun sacara andal sareng aman, tanpa kedah perantara. Téknologi ieu parantos ti saprak dipaliré sacara praktis janten fokus inovasi tina bank ageung. Para ahli memperkirakan yén panggunaan téknologi blockchain tiasa hartosna ngahémat 20,000 juta dolar pikeun séktor ieu dina 2022. Sareng sababaraha langkung jauh sareng wani ngabandingkeun pamanggihan ieu sareng mesin uap atanapi mesin pembakaran.

Naon anu tiasa digunakeun umum tina dua tren anu paling panas di dunya téknologi pikeun umat manusa? Kami ngawangkong ngeunaan blockchain sareng Internét tina hal (IoT). Duanana téknologi gaduh poténsi anu ageung sareng kombinasiana ngajanjikeun pisan.

Kumaha carana IoT mekar?

Dina pandangan heula, dua téknologi sami-sami. Tapi dina bidang téknologi luhur, teu aya anu mustahil. Aya sababaraha jalma anu ambisius, cerdas dina widang anu ngembang pesat anu daék digawé di lembur sareng jam-waktos pikeun milarian solusi anu pikaresepeun dina simpang dua inovasi.

Hal anu mimiti aya dina pipikiran nyaéta kaamanan. Seueur ahli sareng perusahaan percanten yén blokchain tiasa ngajamin kaamanan alat IoT ku ngagabung kana lingkungan anu tiasa didesentralisasi sareng tiasa diukur.

IBM nembé resep ngagunakeun blokir pikeun Internét hal. Ngagabungkeun téknologi bakal ngamungkinkeun anjeun pikeun ngalacak sareng ngarékam sajarah parobihan unsur jaringan individu sareng kelompokna, nyiptakeun jalur audit sareng ngamungkinkeun anjeun ngahartikeun sistem kontrak pinter.

Téknologi blockchain tiasa nyayogikeun infrastruktur saderhana pikeun dua alat pikeun langsung mindahkeun bagéan harta, sapertos artos atanapi data, ngalangkungan varian urus anu aman sareng dipercaya ku cap waktos.

IBM parantos ngalaksanakeun panilitian dimana pembeli sareng ahli dipenta pikeun ngaevaluasi manpaat tina blokchain salaku téknologi otonom, desentralisasi, sareng publik. Éta tiasa janten unsur dasar pikeun ngadukung solusi dumasar kana IoT.

Pendapat para profesional

Salah sahiji pamilon survey, konsultan inisiatif MIT Digital Currency, pasangan Agentic Group Michael Casey nyauran blokchain salaku "mesin bebeneran". Ahli ékonom di MIT sareng Profesor Christian Catalini nyarios langkung kaampeuh, nyarios yén blokchain ngamungkinkeun ékosistem Internét tina Hal-hal pikeun ngirangan komisi pikeun verifikasi transaksi sareng ngagunakeun jaringan.

Ieu lumaku pikeun sadaya jinis transaksi, kalebet anu aya hubunganana sareng IoT. Sumawona, tingkat kontrol dina unggal alat IoT tiasa santai. Kombinasi IoT sareng blockchain tiasa ngirangan résiko serangan ku peretas.

Pagawe Dell Jason Compton nganggap blockchain salaku "alternatif anu pikaresepeun" sistem kaamanan konvensional IoT. Anjeunna nunjukkeun yén ngungkulan masalah kaamanan dina jaringan IoT bakal janten masalah anu langkung tangguh tibatan, contona, jaringan Bitcoin. Kombinasi téknologi blockchain sareng IoT ngagaduhan poténsi anu hébat anu anjeun pikahoyong pikeun dimangpaatkeun dina bisnis anjeun.

Blockchain sanés ngan ukur ngeunaan kaamanan

Ngartos blockchain sareng naha éta dianggap istimewa pisan penting pisan. Éta téknologi dasar tina bitcoin, cryptocurrency modis. Bitcoin, dina dirina sorangan, pikaresepeun tapi éta henteu ngaregepkeun hébat pikeun modél bisnis lembaga keuangan. Hal anu sami henteu leres pikeun téknologi balik transaksi bitcoin.

Pamakéan téknologi pendaptaran anu disebarkeun pikeun alat IoT ngamungkinkeun henteu ngan ukur ngarengsekeun masalah kaamanan tapi ogé nambihan fungsi énggal sareng ngirangan biaya pikeun operasiana. Blockchain mangrupikeun téknologi anu tiasa dianggo sareng transaksi sareng nyayogikeun interaksi dina jaringan. Éta saé pikeun prosés monitoring di IoT.

Salaku conto, dina dasar blokchain, dimungkinkeun pikeun ngadukung idéntifikasi alat sareng ngajantenkeun interaksi diantawisna langkung gancang. Kombinasi téknologi blockchain sareng IoT ngagaduhan poténsi anu hébat anu anjeun pikahoyong pikeun dimangpaatkeun dina bisnis anjeun.

Cara pikeun ngagunakeun blockchain dina Internét hal

Nyatana, padagang parantos lami damel pikeun ngawangun koneksi antar alat dina jaringan IoT anu berbasis blockchain. Aya 4 arah anu langkung dipikaresep ku aranjeunna tibatan anu sanés:

• Nyiptakeun lingkungan anu dipercaya.
• Ngirangan biaya.
• ngagancangkeun bursa data.
• Kaamanan skala.

Téknologi blockchain tiasa nyayogikeun infrastruktur saderhana pikeun dua alat supados anjeun tiasa langsung mindahkeun bagian tina harta (inpormasi, artos) kalayan aman sareng aman.

Conto ngagunakeun blockchain dina jaringan IoT

Raksasa industri Koréa Hyundai ngadukung ngamimitian IoT berbasis blockchain anu disebat HDAC (Mata Artos Digital Hyundai Digital). Dina perusahaan, téknologi diadaptasi khusus pikeun IoT.

Perusahaan inovatif Filamén ngumumkeun pamekaran chip pikeun alat industri IoT.

Ieu pikeun ngamankeun data penting anu ngan tiasa dibagi antara alat dina téknologi blockchain.

Tangtosna, seueur kamajuan dina tahap anu langkung awal. Sajumlah masalah kaamanan tetep teu kabérés. Khususna, perlu dianggo dasar hukum pikeun inovasi sapertos kitu. Tapi lamun anjeun nganggap kagancangan anu duanana pasar berkembang, naon kamungkinan sinergi na aya, urang tiasa ngarep yén IoT, diwangun dina dasar blokchain, mangrupikeun waktos anu caket. Kombinasi téknologi blockchain sareng IoT ngagaduhan poténsi anu hébat anu anjeun pikahoyong pikeun dimangpaatkeun dina bisnis anjeun. Anjeun kedah pendak sareng parusahaan ngembangkeun aplikasi pikeun nyewa pamekar blockchain. Anjeun kedah ngahijikeun téknologi ieu kana bisnis anjeun ayeuna.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.