Kumaha Panerbit Tiasa Nyiapkeun Tumpukan Tech Pikeun Ngahontal Pamirsa anu Langkung Fragmented

Iklan ka Pemirsa Fragmented

2021 bakal ngajantenkeun atanapi ngarecah éta pikeun panerbit. Taun anu bakal datang bakal ngagandakan tekanan pikeun pamilik média, sareng ngan ukur pamaén anu paling pinter anu tetep tetep hirup. Iklan digital sakumaha urang terang yén éta bakal réngsé. Kami ngalih ka pasar anu langkung fragmentasi, sareng penerbit kedah ngémutan deui tempatna dina ékosistem ieu.

Penerbit bakal nyanghareupan tantangan kritis ku kinerja, idéntitas pangguna, sareng panangtayungan data pribadi. Pikeun salamet, aranjeunna kedah di ujung téknologi. Salajengna, kuring bakal ngarecah masalah utama 2021 anu bakal pasang aksi pikeun penerbit sareng téknologi garis besar anu tiasa méréskeunana. 

Tantangan Pikeun Penerbit

2020 tétéla janten badai anu sampurna pikeun industri, sabab penerbit tahan tekanan ganda tina resesi ékonomi sareng ngaleungitkeun ID iklan sacara bertahap. Dorong législatif pikeun panangtayungan data pribadi sareng nyéépkeun anggaran iklan nyiptakeun lingkungan anu énggal pisan dimana penerbitan digital kedah diluyukeun sareng tilu tantangan utama.

Krisis Corona

Tés ageung anu munggaran pikeun panerbit nyaéta resesi ékonomi anu disababkeun ku COVID-19. Pangiklan ngareureuhkeun, nunda kampanye, sareng alokasi deui anggaran pikeun saluran anu langkung hemat biaya. 

Waktu dire bakal sumping pikeun média anu didukung ku iklan. Numutkeun ka IAB, krisis korona parantos ngadorong tumuhna konsumsi berita, tapi panerbit henteu tiasa monetisasi (panerbit berita dua kali kamungkinan pikeun diboikot ku mésér média vs. anu sanés). 

Buzzfeed, média viral anu ngalaman pertumbuhan pendapatan dua digit salami sababaraha taun ka pengker, nembé motong staf dilaksanakeun barengan pilar penerbitan berita digital sanés sapertos Vox, Wakil, Quartz, The Economist, jst Sedengkeun penerbit global ngalaman sababaraha katahanan nalika krisis, seueur média lokal sareng régional kaluar tina bisnis. 

Identity 

Salah sahiji tantangan panggedéna pikeun penerbit dina taun payun nyaéta netepkeun idéntitas pangguna. Kalayan ngaleungitkeun cookies pihak ka 3 ku Google, kajantenan ngalangkungan saluran wéb bakal luntur. Ieu bakal mangaruhan penargetan pemirsa, pamasaran ulang, cap frekuensi, sareng atribusi multi-rampa.

Ékosistem iklan digital kaleungitan KTP umum, anu pasti bakal ngakibatkeun bentang anu langkung fragmentasi. Industri parantos nawiskeun sababaraha alternatif pikeun ngalacak deterministik, dumasar kana nganilai efektivitas kohort, sapertos Google Privacy Sandbox, sareng Apple SKAd Network. Nanging, sanajan solusi anu paling maju tina éta henteu bakal ngakibatkeun balik deui ka bisnis sapertos biasa. Dasarna, urang nuju nuju wéb anu langkung anonim. 

Éta mangrupikeun bentang anu énggal, dimana pangiklan bakal bajoang pikeun nyingkahan teuing artos dina hal teu leres, dugi ka klien ku pesen anu lepat, sareng nargétkeun sacara lega teuing sareng sajabana. Bakal butuh sababaraha lami pikeun ngarancang cara anyar akuisisi pangguna sareng bakal meryogikeun alat énggal sareng model atribusi pikeun meunteun épéktipitas kalayan henteu ngandelkeun ID iklan pangguna. 

kalaluasaan 

Lonjakan panerapan privasi, sapertos Éropa Peraturan Protection Data umum (GDPR) jeung Hukum Privasi Konsumén California di 2018, Ngajantenkeun langkung sesah pikeun nargétkeun sareng ngahususkeun iklan pikeun paripolah online pangguna. 

Peraturan anu ngutamakeun kana data pangguna bakal nangtoskeun parobihan anu bakal datang dina tumpukan téknologi sareng strategi data mérek. Kerangka pangaturan ieu ngaganggu model anu aya pikeun ngalacak paripolah pangguna tapi muka panto pikeun penerbit pikeun ngumpulkeun data pangguna kalayan idinna. 

Skala data bisa turun, tapi kabijakanana bakal ningkatkeun kualitas data anu aya dina jangka panjang. Penerbit kedah nganggo waktos sésana pikeun ngawangun modél pikeun interaksi anu épéktip sareng pemirsa. Peraturan privasi kedah saluyu sareng tumpukan téknologi penerbit sareng pendekatan kana manajemén data. Teu aya solusi saukuran-cocok-sadayana sabab aya peraturan privasi anu béda dina pasar anu béda. 

Kumaha Penerbit tiasa Suksés Dina Bentang Luhur?

Management data

Di pasar fragmen anyar, data pangguna mangrupikeun asét anu paling penting pikeun pangiklan. Éta masihan mérek pikeun pamahaman konsumén, minatna, mésér karesep, sareng tingkah laku dina unggal touchpoint kalayan merek. Nanging, panerapan privasi anyar-anyar ieu sareng fase-kaluar tina ID iklan ngajantenkeun aset ieu jarang pisan. 

Salah sahiji kasempetan panggedéna pikeun penerbit ayeuna nyaéta ngabagi data pihak ka-1, ngaktipkeunana dina sistem éksternal, atanapi nyayogikeun ka pangiklan pikeun nargétkeun langkung tepat dina inventarisna nyalira. 

Penerbit savvy nganggo algoritma pembelajaran mesin pikeun ngartos konsumsi kontén langkung saé sareng nyusun profil perilaku pihak kahiji, anu bakal leres-leres disetir pikeun mérek khusus. Misalna, halaman wéb tinjauan mobil tiasa ngempelkeun bagéan 30-40 propésional penghasilan yuswa XNUMX taun; pasar primér pikeun peluncuran sédan. Majalah pantun tiasa ngumpulkeun pamirsa awéwé-awéwé berpenghasilan tinggi pikeun udagan mérek pakean méwah. 

Programmatic 

Situs wéb, platform, sareng aplikasi modéren biasana ngagaduhan pemirsa internasional, anu jarang tiasa sacara monetisasi ngalangkungan penawaran langsung. Programmatic tiasa nganteurkeun paménta global ngalangkungan oRTB sareng cara mésér programmatis sanésna kalayan harga dumasar pasar pikeun kesan. 

Nembe Buzzfeed, anu sateuacanna ngadorong integrasi asli, balik deui ka programmatis saluran pikeun ngajual panempatan iklanna. Panerbit peryogi solusi anu ngamungkinkeun aranjeunna pikeun ngatur mitra paménta sacara fleksibel, nganalisis panempatan iklan anu pangsaéna sareng anu paling hadé, sareng nganilai tingkat tawaran. 

Ku cara nyampur sareng nyocogkeun pasangan anu béda, panerbit tiasa kéngingkeun harga anu paling saé pikeun panempatan premiumna ogé patalimarga sésa. Panawaran header mangrupikeun téknologi anu sampurna pikeun éta, sareng kalayan pangaturan minimal, penerbit tiasa sakaligus nampi sababaraha tawaran tina sababaraha platform paménta. Panawaran lulugu mangrupikeun téknologi anu sampurna pikeun éta, sareng kalayan pangaturan minimal, panerbit sakaligus tiasa nampi sababaraha tawaran tina sababaraha platform paménta. 

Iklan video

Média anu dirojong ku iklan kedah ékspérimén sareng format iklan populér pikeun ngimbangan karugian pendapatan kampanye iklan anu dijeda. 

Dina 2021, prioritas pariwara bakal ngiringan langkung seueur kana iklan pidéo.

Konsumén modéren nyéépkeun dugi ka jam 7 nonton video digital unggal minggu. Pidéo mangrupikeun jinis eusi anu paling pikaresepeun. Pemirsa nangkep 95% tina pesen nalika nonton dina video dibandingkeun sareng 10% nalika maca éta.

Numutkeun laporan IAB, ampir dua per tilu anggaran digital dialokasikan pikeun iklan video, duanana dina telepon sélulér sareng desktop. Pidéo ngahasilkeun kesan langgeng anu ngahasilkeun konversi sareng penjualan. Kanggo nguntungkeun tina gim program, panerbit peryogi kamampuan pikeun méréskeun pidéo pidéo, anu bakal cocog sareng platform paménta utama. 

Tumpukan Tech Pikeun Tumuh Fragmentasi 

Dina waktos anu ngagalura ieu, penerbit kedah ngamanpaatkeun sadaya saluran pendapatan. Sababaraha solusi téknologi bakal ngijinkeun penerbit pikeun muka konci poténsi anu henteu dianggo sareng ningkatkeun CPM. 

Téknologi pikeun ngamangpaatkeun data pihak-katilu, ngagunakeun metode programmatis modéren, sareng nyebarkeun format iklan in-demand mangrupikeun bagian anu kedah dipiboga pikeun tumpukan téknologi 2021 penerbit digital.

Sering, panerbit ngempelkeun tumpukan téknologi na tina produk anu beragam anu henteu ngahijikeun sareng aranjeunna. Trend panganyarna dina penerbitan digital nganggo platform anu ngeusian sadaya kabutuhan, dimana sadaya fungsionalitas ngajalankeun lancar dina sistem seragam. Hayu urang marios modul mana anu kudu aya dina tumpukan téknologi terpadu pikeun média. 

Server Iklan 

Anu mimiti sareng penting, tumpukan téknologi penerbit kedah ngagaduhan sérver iklan. Server iklan anu pantes mangrupikeun prasarat pikeun monetisasi kesan anu épéktip. Éta kedah ngagaduhan fungsionalitas pikeun ngatur kampanye iklan sareng inventarisasi. Server iklan ngamungkinkeun nyetél unit iklan sareng grup retargeting sareng nyayogikeun statistik real-time dina performa slot iklan. Pikeun mastikeun tingkat eusian anu wajar, server iklan kedah ngadukung sadaya format iklan anu aya, sapertos tampilan, video, iklan sélulér, sareng média euyeub. 

Platform Manajemén Data (DMP)

Tina sudut pandang épisiénsi - hal anu paling penting pikeun média dina taun 2021 nyaéta manajemén data pangguna. Kumpulan, analitis, ségméntasi, sareng aktivasina pemirsa kedah ngagaduhan fungsionalitas ayeuna. 

Nalika panerbit nganggo DMP, aranjeunna tiasa nyayogikeun lapisan data tambahan pikeun pangiklan, ningkatkeun kualitas sareng CPM tina kesan anu ditepikeun. Data mangrupikeun emas énggal, sareng panerbit tiasa nawiskeun pikeun nargétkeun inventarisna nyalira, menilai kesan anu langkung luhur, atanapi ngaktipkeunana dina sistem éksternal sareng monetisasi dina patukeur data. 

Ngaleungitkeun ID iklan bakal naékkeun paménta pikeun data pihak ka 1, sareng DMP mangrupikeun prasyarat kritis pikeun ngumpulkeun sareng ngatur data pangguna, nyetél kolam data, atanapi ngirimkeun inpormasi ka pangiklan ngalangkungan grafik pangguna. 

Solusi Panawaran Lulugu 

Panawaran lulugu mangrupikeun téknologi anu ngaleungitkeun asimétri inpormasi antara pangiklan sareng penerbit ngeunaan nilai patalimarga. Panawaran lulugu ngamungkinkeun sadaya pihak kéngingkeun harga dumasar paménta anu adil pikeun rohangan iklan. Éta mangrupikeun lélang dimana DSP ngagaduhan aksés anu sami kana panawaran, béda sareng curug sareng oRTB, dimana aranjeunna ngalélang lelang. 

Ngalaksanakeun tawaran lulugu peryogi sumber daya pamekaran, ops iklan anu berpengalaman anu bakal nyetél item garis dina Google Ad Manager sareng perjanjian anu ditandatanganan sareng anu nawar. Siap-siap: nyetél tindakan nawar header peryogi tim, waktos, sareng usaha anu khusus, anu sakapeung seueur pikeun penerbit ageung. 

Pamaén Pidéo Sareng Audio

Pikeun ngamimitian ngaladénan pidéo pidéo, format iklan kalayan eCPM pangluhurna, panerbit kedah ngalakukeun sababaraha PR. Iklan video langkung rumit tibatan tampilan sareng anjeun kedah nyatet sababaraha aspék téknis. Mimiti, anjeun kedah milarian pamuter pidéo anu cocog anu cocog sareng bungkus header anu anjeun pikahoyong. Format iklan audio ogé saé booming, sareng nyebarkeun pamuter audio dina halaman wéb anjeun tiasa nyandak paménta tambahan ti pangiklan. 

Upami anjeun gaduh sababaraha pangaweruh JavaScript, anjeun tiasa ngaropea pamaén anjeun sareng ngahijikeun sareng bungkus header. Upami teu kitu, anjeun tiasa nganggo solusi siap pakai, pamaén pituin anu gampang ngahijikeun sareng platform program.

Platform Manajemén Kreatif (CMP)

CMP mangrupikeun prasyarat pikeun ngatur kréativitas programatik pikeun sababaraha platform sareng format iklan. CMP streamlines sadayana manajemén kreatif. Éta kedah gaduh studio kreatif, alat pikeun ngédit, nyaluyukeun sareng nyiptakeun spanduk beunghar ti mimiti corétan. Salah sahiji anu kedah dipikagaduh tina CMP nyaéta fungsionalitas pikeun adaptasi kréatip unik pikeun iklan dina platform anu béda sareng dukungan optimasi kréatip dinamis (DCO). Sareng, tangtosna, CMP anu saé kedah nyayogikeun perpustakaan format ad anu cocog sareng DSPs utama sareng analytics ngeunaan kinerja kreatif sacara real-time. 

Sacara umum, panerbit kedah nyewa CMP anu ngabantosan gancang ngadamel sareng nyebarkeun format kréatip anu dipénta tanpa pangaluyuan anu teu aya tungtungna, bari ogé ngarobih sareng fokus kana skala.

Ka sakur Ieu Up

Aya seueur blok wangunan pikeun kasuksésan média digital. Éta kalebet kamampuan pikeun ngalaksanakeun iklan anu épéktip pikeun format iklan populér, ogé solusi programmatis pikeun ngahijikeun sareng mitra paménta utama. Komponén-komponén ieu kedah damel babarengan sacara mulus, sareng cita-cita kedah janten bagian tina tumpukan téknologi terintegrasi. 

Nalika anjeun milih tumpukan téknologi hasil ngahijikeun tinimbang nyusunna tina modul panyadia anu sanés, anjeun tiasa yakin yén kréativ bakal dikirim tanpa latén, pangalaman pangguna anu goréng, sareng sésana server iklan anu luhur. 

Tumpukan tech anu pas kedah ngagaduhan fungsionalitas pikeun ngalayanan iklan pidéo sareng audio, manajemén data, tawaran lulugu, sareng platform manajemén kréatip. Éta anu paling dimungkinkeun nalika milih panyadia, sareng anjeun henteu kedah netepan naon waé anu kirang.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.