Opat Pitunjuk Pikeun Eusi Wéb Anu Dibaca

maca deui

Readability nyaéta kapasitas dimana jalma tiasa maca petikan téks sareng ngartos sareng nginget-nginget naon anu énggal dibaca. Ieu sababaraha tips pikeun ningkatkeun kabaca, presentasi, sareng éksprésipis tulisan anjeun dina wéb.

1. Tulis Pikeun Wéb

Maca dina wéb henteu gampang. Monitor komputer gaduh résolusi layar anu handap, sareng lampu anu diproyeksikan na gancang damel panon urang capé. Tambih Deui, seueur halaman wéb sareng aplikasi anu diwangun ku jalma anu henteu gaduh palatihan formal dina seni tipografi atanapi desain grafis.

Ieu sababaraha hal anu kedah diperhatoskeun nalika prosés nyerat:

  • Pamaké rata-rata bakal maca paling-paling 28% tina kecap dina halaman wéb, janten jantenkeun kecap-kecap anu anjeun anggo diitung. Pitunjuk anu kami nyarankeun ka klien kami di Tuitive nyaéta motong salinan anjeun janten dua, sareng teras potong deui. Kami terang ieu ngajantenkeun anjeun jero-Tolstoy ceurik, tapi pamiarsa anjeun bakal ngahargaan éta.
  • Anggo basa anu jelas, langsung, sareng paguneman.
  • Nyingkahan "marketese", téks sombong anu kaleuleuwihi anu ngeusi iklan goréng ("Produk Anyar Panas!"). Sabalikna, nyayogikeun inpormasi anu kapaké, khusus.
  • Jaga paragraf pondok, sareng batesan diri kana hiji ideu per paragrap.
  • Anggo daptar pelor
  • Anggo gaya tulisan-piramida tulisan, nyimpen inpormasi anjeun anu paling penting di luhur.

2. Atur Kandungan Anjeun Ku Sub-lulugu

Sub-lulugu penting pisan dina ngamungkinkeun pangguna nyebarkeun halaman eusi sacara visual. Aranjeunna ngabagi halaman kana bagian anu tiasa diatur sareng nyatakeun naon unggal bagian ngeunaan. Ieu penting pikeun pangguna anu nyeken halaman nyobian mendakan naon anu paling penting.

Sub-lulugu ogé nyiptakeun aliran visual anu ngamungkinkeun pangguna mindahkeun panonna ka handap ngalangkungan eusi.

subjudul

Coba batesan badan utama halaman wéb anjeun (henteu kaasup navigasi, footer, sareng sajabana) kana tilu ukuran: judul halaman, sub-lulugu, sareng salinan awak. Janten kontrasna antara gaya ieu jelas sareng efektif. Saeutik teuing kontras ukuran sareng beuratna bakal ngajantenkeun unsur-unsur bénten tibatan damel babarengan.

Nalika nyerat, pastikeun sub-headers ngébréhkeun titik téks anu aranjeunna ngagambarkeun kana sababaraha kecap, sareng tong nganggap pangguna parantos maca lengkep bagian di luhur atanapi di handap ieu. Nyingkahan teuing basa lucu atanapi palinter; kajelasanana kritis. Sub-lulugu anu ngandung hartos sareng nguntungkeun bakal ngajantenkeun pamiarsa tetep aktipitas sareng ngundang aranjeunna kanggo teras teras maca.

3. komunikasi sareng téks anu diformat

  • Italik: Miring tiasa dianggo pikeun ditekenkeun, sareng masihan kalimat anjeun nada langkung paguneman ku cara nunjukkeun implek vokal. Salaku conto, kalimat "Kuring bébéja yén kuring ningali a kunyuk”Ngagaduhan hartos anu béda tibatan“ Kuring ngawartoskeun anjeun kuring ningali monyét ”.
  • Sadaya Caps: Jalma maca ku nyieun bentuk kecap tibatan ngitung kecap hurup-hurup. Kusabab kitu téks dina ALL CAPS langkung hésé dibaca sabab ngaganggu bentuk kecap anu biasa urang tingali. Cegah tina ngagunakeunana pikeun téks panjang atanapi kalimat lengkep.
  • wani: Kandel tiasa ngajantenkeun bagian tina téks anjeun menonjol, tapi cobi tong seueur teuing ngagunakeunana. Upami anjeun gaduh gumpalan téks anu ageung anu kedah ditekenkeun, cobian nganggo warna latar waé.

wani

4. Spasi Negatif Tiasa Oh-Jadi-Positip

Jumlah rohangan anu pas antara garis téks, antara aksara, sareng antara blok salinan tiasa pisan ningkatkeun kagancangan sareng pamahaman maca. Rohangan bodas ieu (atanapi "négatip") nyaéta anu ngamungkinkeun urang pikeun ngabédakeun hiji hurup tina hurup anu salajengna, ngaitkeun blok téks saling, sareng ngalacak dimana aranjeunna aya dina halaman.

buah héjo

Nalika anjeun ningali halaman, bajingan sareng kabur panon anjeun dugi téks na janten teu tiasa disebatkeun. Naha halaman na dibagi rapih kana bagian? Dupi anjeun ngawartosan naon judulna pikeun tiap bagian? Upami henteu, anjeun panginten kedah ngarobih desain anjeun.

Diajar deui

2 Komentar

  1. 1

    eusi hébat dieu! Ku kituna sababaraha kali kirang ceuk ogé leuwih hadé yén beuki loba, beuki ceuk goréng. Salah sahiji buku karesep kuring nyaéta "Ulah Jieun Kuring Mikir". pikeun sababaraha alesan anu sami nunjukkeun di dieu.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.