Naha Organisasi Anjeun Siap Ngamangpaatkeun Data Ageung?

Data badag

Data badag nyaéta langkung aspirasi tibatan kanyataan pikeun kaseueuran organisasi pamasaran. Konsensus anu lega ngeunaan nilai stratégi Big Data masihan jalan pikeun seueur pisan masalah téknis anu perlu pikeun nyusun ékosistem data sareng nyandak wawasan anu didorong data pikeun hirup dina komunikasi anu dipersonalisasi.

Anjeun tiasa nganilai kesiapan hiji organisasi pikeun ngungkit Data Big ku nganalisis kamampuan organisasi di tujuh daérah konci:

  1. Visi Strategis nyaéta panarimaan Big Data salaku kontributor kritis pikeun ngahontal tujuan bisnis. Ngartos komitmen C-Suite sareng mésér-in mangrupikeun léngkah munggaran, dituturkeun ku alokasi waktos, pokus, prioritas, sumberdaya, sareng énergi. Gampang nyarioskeun omongan. Tingali pikeun sering hubungan antara éksékutip senior anu nyandak pilihan strategis sareng élmuwan data tingkat kerja, analis data sareng pemasar data-centric anu leres-leres ngalakukeun pagawéan éta. Sering teuing kaputusan dilakukeun tanpa input tingkat kerja anu cekap. Seringna, pandangan ti luhur sareng pandangan ti tengahna sacara radikal bénten.
  2. Ékosistem Data tiasa janten batu penghalangan atanapi anu tiasa ngaaktipkeun. Seueur perusahaan anu kajebak ku sistem warisan sareng investasi anu tilelep. Henteu unggal perusahaan gaduh visi anu jelas di masa depan anu dipetakeun pikeun pipa anu aya. Sering aya gesekan antara pimpinan teknis bentang IT sareng pangguna bisnis anu ningkatkeun anggaran anu aya hubunganana. Dina kaseueuran kasus, visi payun mangrupikeun kumpulan solusi. Nambahkeun kabingungan aya 3500+ perusahaan nawiskeun sadayana jinis solusi tech anu ngadamel klaim anu sami, ngagunakeun basa anu sami sareng nawiskeun tawaran anu sami.
  3. Pamaréntahan data nujul kana pamahaman sumber data, gaduh rencana pikeun asupan, normalisasi, kaamanan sareng prioritas. Ieu ngabutuhkeun kombinasi tindakan kaamanan lincah, rézim anu ngamungkinkeun sacara jelas sareng jalur pikeun aksés sareng kontrol. Aturan pamaréntahan nyaimbangkeun privasi sareng patuh kana panggunaan fléksibel sareng panggunaan ulang data. Sering teuing masalah ieu dibubur atanapi dihijikeun sareng kaayaan tibatan ngagambarkeun kawijakan sareng protokol anu dirancang kalayan saé.
  4. Analytics Terapan mangrupikeun indikator kumaha ogé organisasi parantos nyebarkeun analytics sumberdaya sareng sanggup nyangking kecerdasan buatan sareng mesin pembelajaran. Patarosan anu kritis nyaéta: naha organisasi ngagaduhan cekap analytics sumberdaya sareng kumaha aranjeunna dikintunkeun? Dupi analytics dilebetkeun kana alur kerja pamasaran sareng stratégis, atanapi disadap dina dasar ad hoc? Dupi analytics nyetir kaputusan bisnis konci sareng nyetir efisiensi dina akuisisi, ingetan, pangurangan biaya sareng kasatiaan?
  5. Infrastruktur Téhnologi meunteun parangkat lunak sareng struktur data anu dianggo pikeun ingest, ngolah, ngabersihkeun, ngamankeun sareng ngamutahirkeun arus data anu ngalir kana kaseueuran perusahaan. Indikator konci mangrupikeun tingkat otomatisasi sareng kamampuan pikeun nganormalkeun set data, ngabéréskeun idéntitas masing-masing, nyiptakeun segmen anu bermakna sareng teras-terasan nyandak sareng nerapkeun data real-time anyar. Indikator positip sanésna nyaéta aliansi sareng ESP, otomatisasi pamasaran, sareng panyadia komputasi awan.
  6. Anggo Pangwangunan Kasus ngukur kamampuan perusahaan pikeun leres-leres ngagunakeun data anu aranjeunna kumpulkeun sareng diolah. Naha aranjeunna tiasa ngaidentipikasi palanggan "pangsaéna"; prédiksi tawaran pangsaéna salajengna atanapi piara kamungkinan loyalists? Naha aranjeunna ngagaduhan mékanisme industrialisasi pikeun nyiptakeun pesen anu dipersonalisasi, ngalaksanakeun segmentasi mikro, ngaréspon kabiasaan dina média mobile atanapi sosial atanapi nyiptakeun sababaraha kampanye kontén anu ditepikeun dina seueur saluran?
  7. Ngarangkul Lalaki Matematika mangrupikeun indikator tina budaya perusahaan; ukuran napsu asli organisasi pikeun ngajajah, ngadopsi sareng nampi pendekatan anyar sareng téknologi anyar. Saha waé anu nyonto rétorika digital sareng transformasi data. Tapi seueur anu sieun WMDs (pakarang gangguan matematika). Jauh langkung seueur perusahaan anu nanem modal waktos, sumber sareng artos pikeun ngajantenkeun data-centricity salaku aset perusahaan anu mendasar. Kengingkeun Kesiapan Data ageung tiasa panjang, mahal sareng matak pikasieuneun. Éta salawasna meryogikeun parobihan anu signifikan dina sikep, alur kerja, sareng téknologi. Indikator ieu ngukur komitmen leres hiji organisasi pikeun tujuan panggunaan data kahareup.

Éling kana kauntungan Big Data mangrupikeun latihan dina manajemén parobihan. Tujuh kriteria ieu ngamungkinkeun urang pikeun kéngingkeun pandangan anu jelas ngeunaan dimana spéktrum transformasi organisasi anu tumiba murag. Ngartos dimana anjeun lawan tempat anu anjeun pikahoyong tiasa janten mangpaat upami latihan merhatoskeun.

 

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.