Daptar SPAM Referrer: Kumaha Cabut Spam Rujukan tina Ngalaporkeun Google Analytics

Daptar Spam Referrer pikeun Google Analytics

Naha anjeun kantos mariksa laporan Google Analytics anjeun ngan ukur pikeun kéngingkeun sababaraha rujukan anu aneh pisan anu muncul dina laporan? Anjeun angkat ka situs aranjeunna sareng teu aya anu nyebatkeun anjeun tapi aya hiji ton tawaran sanésna. Tebak cing? Jalma-jalma éta henteu pernah nyebatkeun pangunjung kana situs anjeun.

Kantos.

Upami anjeun henteu sadar kumaha Google Analytics digarap, dasarna piksel hiji ditambihan unggal beban halaman anu nyeep tan data sareng ngirim ka mesin Google Analytics. Google Analytics teras ngadaptarkeun data sareng ngatur éta rapih kana laporan anu anjeun tingali. Teu aya sihir di dinya!

Tapi sababaraha perusahaan spamming idiotik parantos ngadékonstruksikeun jalur piksel Google Analytics sareng ayeuna palsu jalurna sareng pencét conto Google Analytics anjeun. Aranjeunna nampi kode UA tina skrip anu anjeun lebetkeun dina halaman teras, tina sérverna, aranjeunna ngan saukur pencét server GA saterasna dugi ka mimiti muncul dina laporan rujukan anjeun.

Éta leres-leres jahat sabab aranjeunna henteu pernah ngagagas kunjungan ti situs anjeun! Kalayan kecap séjén, teu aya hartosna pikeun situs anjeun leres-leres ngahalangan aranjeunna. Kuring ngurilingan ieu sareng host kami anu sabar ngajelaskeun naon anu aranjeunna lakukeun berulang-ulang dugi ka nembus tangkorak kuring anu kandel. Disebatna a rujukan hantu or referrer hantu sabab aranjeunna henteu pernah nyabak situs anjeun iraha waé.

Dina sagala kajujuran, kuring masih henteu yakin naha Google henteu ngan saukur ngamimitian ngajaga basis data spammers rujukan. Naon fitur anu saé pikeun platform aranjeunna. Kusabab henteu aya kunjungan anu leres-leres terjadi, spammers ieu mangrupikeun bencana kalayan laporan anjeun. Pikeun salah sahiji klien kami referrer spam nyiptakeun langkung ti 13% tina sadaya kunjungan situsna!

Nyiptakeun Segmen dina Google Analytics anu Blok Referrer Spammers

  1. Asup kana akun Google Analytics anjeun.
  2. Buka Tampilan anu kalebet laporan anu anjeun badé anggo.
  3. Pencét tab Ngalaporkeun, teras buka laporan anu anjeun pikahoyong.
  4. Di luhur laporan anjeun, pencét + Tambihkeun Bagéan
  5. Sebutkeun ruasna Sadaya Lalu Lintas (Henteu Spam)
  6. Dina kaayaan anjeun, pastikeun nyatakeun ngaluarkeun kalayan sumber cocog regex.

referrer-spam-ruas-ngaluarkeun

  1. Aya daptar spammers rujukan dina Github anu dianggo ku pangguna Piwik sareng lumayan saé. Kuring narik daptar éta sacara otomatis di handap sareng pormat kalayan leres ku pernyataan ATAWA unggal domain (anjeun tiasa nyalin sareng némpél tina daérah téks di handap kana Google Analytics):

  1. Simpen bagean na éta sayogi pikeun unggal properti dina akun anjeun.

Anjeun bakal ningali seueur skrip server sareng plugins di luar sana kanggo nyobaan sareng ngahalangan spammer rujukan tina situs anjeun. Tong ganggu ngagunakeunana ... émut yén ieu sanés kunjungan nyata situs anjeun. Naskah jalma-jalma ieu ngagunakeun palsu piksel GA langsung tina sérverna bahkan henteu pernah datang ka anjeun!

25 Komentar

  1. 1
  2. 3
  3. 5
  4. 7
  5. 9

    Éta keuheulkeun masalah spam hulu / hilir: The spammers spam eta lajeng nawiskeun ubar - éta tatarucingan kuring.

    Naha anjeun parantos mariksa blok IP atanapi naon waé pikeun ningali upami aya rentang pikeun mendakanana?

    Gagasan anu sanés kuring nyobian ningali upami batur parantos nyobian:

    1) Abdi nyarios ngareset cookie pikeun gaduh waktos sési anu langkung panjang diitung salaku kunjungan tapi bot bakal tetep ping situs éta. Hal-hal ieu kedah diperlakukeun salaku serangan DDoS kusabab cara aranjeunna ngalirkeun sumber daya fisik

    2) Jieun propil anyar jeung nempatkeun kodeu anyar dina Google Tag Manajer jadi kode teu jadi gampang skim. Ogé, nyieun akun anyar jeung nyieun kawas 4 propil jadi angka panungtungan teu mungkas dina -1 nyaeta tinimbangan sejen. Tapi, kuring guessing dina titik ieu nu spammers ngan otomatis-generate angka UA atawa malire angka UA sadayana babarengan & ngagunakeun alat pembina url kampanye.

  6. 10
  7. 12
  8. 14
  9. 15
    • 16

      Spam janten masalah ageung ayeuna. Nanging, tulisan ieu sanés ngeunaan situs anjeun atanapi jalma anu leres-leres nga-spam situs anjeun. Aranjeunna nuju faking kaluar Google Analytics. Éta henteu kedah mangaruhan kana Adsense anjeun, tapi bakal ngaganggu Google Analytics anjeun.

  10. 17
  11. 19
  12. 21

    Hatur nuhun pikeun artikel anjeun Douglas. Bacaan hébat. Abdi leres-leres hate spam, éta parantos nyababkeun seueur masalah pikeun halaman wéb kuring, sakapeung nyababkeun situs wordpress kuring ngadat nalika kuring ngagaduhan versi wordpress anu langkung lami.

    Pasti bade babagi artikel ieu dina situs abdi.

    Abdi ayeuna ngamimitian blog wordpress pikeun pemasar.

  13. 22

    Hai Douglas .. abdi gaduh hiji patarosan. Kuring meunang sababaraha kunjungan ti com.google.android.googlequicksearchbox / .com
    Dupi éta kalebet spam? hatur nuhun pikeun waleran anjeun

  14. 24
    • 25

      Hi Sheena,

      Jujur pisan frustasi. Hiji-hijina kauntungan nyaéta pangguna analytics anu kirang canggih bakal milarian referrer sareng tiasa mésér produk atanapi jasana. Ieu mangrupikeun cara anu murah sareng pikaseurieun pikeun nyobian ngabohong anu gaduh situs anu kirang terang.

      Doug

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.