Daptar SPAM Referrer: Kumaha Cabut Spam Rujukan tina Ngalaporkeun Google Analytics

Daptar Spam Referrer pikeun Google Analytics

Naha anjeun kantos mariksa laporan Google Analytics anjeun ngan ukur pikeun kéngingkeun sababaraha rujukan anu aneh pisan anu muncul dina laporan? Anjeun buka situs aranjeunna sareng teu aya anu nyebatkeun anjeun tapi aya ton tawaran sanésna. Tebak cing? Jalma-jalma éta henteu pernah nyebatkeun pangunjung kana situs anjeun.

Kantos.

Upami anjeun henteu sadar kumaha Google Analytics digarap, dasarna piksel hiji ditambihan unggal beban halaman anu nyeep tan data sareng ngirim ka mesin Google Analytics. Google Analytics teras ngadaptarkeun data sareng ngatur éta rapih kana laporan anu anjeun tingali. Teu aya sihir di dinya!

Tapi sababaraha perusahaan spamming idiotik parantos ngadékonstruksikeun jalur piksel Google Analytics sareng ayeuna palsu jalurna sareng pencét conto Google Analytics anjeun. Aranjeunna nampi kode UA tina skrip anu anjeun lebetkeun dina halaman teras, tina sérverna, aranjeunna ngan saukur pencét server GA saterasna dugi ka mimiti muncul dina laporan rujukan anjeun.

Éta leres-leres jahat sabab aranjeunna henteu pernah ngagagas kunjungan ti situs anjeun! Kalayan kecap séjén, teu aya hartosna pikeun situs anjeun leres-leres ngahalangan aranjeunna. Kuring ngurilingan ieu sareng host kami anu sabar ngajelaskeun naon anu aranjeunna lakukeun berulang-ulang dugi ka nembus tangkorak kuring anu kandel. Disebatna a rujukan hantu or referrer hantu sabab aranjeunna henteu pernah nyabak situs anjeun iraha waé.

Dina sagala kajujuran, kuring masih henteu yakin kunaon Google henteu ngan saukur ngamimitian ngajaga basis data spammers rujukan. Naon fitur anu saé pikeun platform aranjeunna. Kusabab henteu aya kunjungan anu leres-leres lumangsung, spammers ieu mangrupikeun bencana kalayan laporan anjeun. Pikeun salah sahiji klien kami referrer spam nyiptakeun langkung ti 13% tina sadaya kunjungan situsna!

Nyiptakeun Segmen dina Google Analytics anu Blok Referrer Spammers

  1. Asup kana akun Google Analytics anjeun.
  2. Buka Tampilan anu kalebet laporan anu anjeun badé anggo.
  3. Pencét tab Ngalaporkeun, teras buka laporan anu anjeun pikahoyong.
  4. Di luhur laporan anjeun, pencét + Tambihkeun Bagéan
  5. Sebutkeun ruasna Sadaya Lalu Lintas (Henteu Spam)
  6. Dina kaayaan anjeun, pastikeun nyatakeun ngaluarkeun kalayan sumber cocog regex.

referrer-spam-ruas-ngaluarkeun

  1. Aya daptar spammers rujukan dina Github anu dianggo ku pangguna Piwik sareng éta saé. Kuring narik daptar éta sacara otomatis di handap sareng pormatna leres ku pernyataan ATAWA unggal domain (anjeun tiasa nyalin sareng némpél tina daérah téks di handap kana Google Analytics):

  1. Simpen bagean na éta sayogi pikeun unggal properti dina akun anjeun.

Anjeun bakal ningali seueur skrip server sareng plugins di luar sana kanggo nyobaan sareng ngahalangan spammer rujukan tina situs anjeun. Tong ganggu ngagunakeunana ... émut yén ieu sanés kunjungan nyata situs anjeun. Naskah jalma ieu ngagunakeun palsu piksel GA langsung tina sérverna bahkan henteu pernah datang ka anjeun!

25 Komentar

  1. 1
  2. 3
    • 4

      Sareng katingalina referrer hantu parantos janten pamuter dominan. Kami parantos ngamutahirkeun naséhat dina situs éta. Hatur nuhun kana sadaya bantosan anu anjeun sayogi!

  3. 5
  4. 7
  5. 9

    Éta masalah spam hulu / hilir anu keuheul: Spammers spam éta teras nawiskeun ubar - éta tebakan kuring.

    Naha anjeun parantos mariksa blok IP atanapi naon waé kanggo ningali aya jangkauan pikeun mendakanana?

    Ideu anu sanés Kuring nyobian naha batur parantos nyobian:

    1) Abdi nyarios ngareset cookie pikeun ngagaduhan waktos sési anu langkung lami salaku kunjungan tapi bot bakal tetep ng ping dina loka. Hal-hal ieu kedah diubaran salaku serangan DDoS kusabab cara aranjeunna ngalirkeun sumberdaya fisik

    2) Ngadamel profil énggal sareng nempatkeun kode énggal dina Google Tag Manager supados kode na henteu gampang dicét. Ogé, ngadamel akun énggal sareng ngadamel sapertos 4 propil janten nomer terakhir henteu tamat dina -1 mangrupikeun pertimbangan anu sanés. Tapi, kuring nebak dina titik ieu spammers ngan ngahasilkeun otomatis nomer UA atanapi teu maliré nomer UA sadayana & nganggo alat tukang ngawangun url kampanye

  6. 10
  7. 12
  8. 14
  9. 15
    • 16

      Spam janten masalah ageung ayeuna. Nanging, tulisan ieu sanés ngeunaan situs anjeun atanapi jalma anu leres-leres spamming situs anjeun. Aranjeunna nuju ngadamel Google Analytics. Sakuduna henteu mangaruhan Adsense anjeun pisan, tapi bakal ngaco Google Analytics anjeun.

  10. 17
  11. 19
  12. 21

    Hatur nuhun pikeun tulisan anjeun Douglas. Hébat dibaca. Abdi benci pisan kana spam, éta parantos nyababkeun seueur masalah pikeun halaman wéb kuring kapungkur, sakapeung nyababkeun situs wordpress kuring kacilakaan nalika kuring ngagaduhan versi anu langkung lami tina wordpress.

    Pasti bakal ngabagi tulisan ieu dina situs abdi.

    Abdi ayeuna ngamimitian blog wordpress pikeun pemasar.

  13. 22

    Hai Douglas .. abdi gaduh hiji patarosan. Kuring meunang sababaraha kunjungan ti com.google.android.googlequicksearchbox / .com
    Naha éta kalebet spam? hatur nuhun kana jawaban anjeun

  14. 24
    • 25

      Hai Sheena,

      Jujur pisan prustasi. Hiji-hijina kauntungan nyaéta yén pangguna analytics anu kirang canggih bakal milari referrer sareng tiasa mésér produk atanapi jasa na. Mangrupikeun cara anu pikasieuneun sareng konyol nyobian nipu pamilik situs anu kirang gaduh pamahaman.

      Doug

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.