Hubungan Antara Personas, Perjalanan Anu Mésér, Sareng Corong Penjualan

Personas Personas, Perjalanan Anu Mésér, Corong Penjualan

Tim pamasaran inbound performa tinggi nganggo personas meuli, ngartos mésér perjalanan, sareng ngawaskeun ketat aranjeunna corong penjualan. Kuring ngabantosan nyebarkeun pelajaran palatihan dina kampanye pamasaran digital sareng pembeli personas sareng perusahaan internasional ayeuna sareng aya anu nyungkeun klarifikasi pikeun tiluanana janten janten pantes dibahas.

Targeting Saha: Pembeli Personas

Kuring nembe nyerat ngeunaan personas pembeli sareng kumaha pentingna pikeun usaha pamasaran digital anjeun. Aranjeunna ngabantosan bagean sareng sasaran komunikasi anjeun dumasar kana géografi, industri, firmagraphic (B2B) ciri, atanapi demografi (B2C) ciri. Target Firmagraphic tiasa kalebet sipat bisnis sareng sipat padamelan.

Meuli Personas ngabantosan prospek anjeun atanapi konsumén langkung saé hubunganna sareng produk atanapi jasa anjeun dumasar kana kabutuhan sareng nilaina.

Maca Deui Ngeunaan Personas Personas

Target Nalika: Mésér Perjalanan

Mésér Lalampahan mangrupikeun analisis naon panggung tina perjalanan konsumen atanapi bisnis aya sareng naha anjeun henteu ngagaduhan tahap-tahap éta dina usaha pamasaran anjeun.

Perjalanan mésér konsumén cukup saderhana:

  1. Anu mésér ngagaduhan masalah aranjeunna nuju nalungtik.
  2. Anu mésér nyaliksik béda leyuran pikeun masalah aranjeunna.
  3. Anu mésér nyusun daptar sarat yén solusina kedah patepung.
  4. Anu mésér nalungtik éta bisnis sareng / atanapi produk atanapi jasa na.

Perjalanan mésér bisnis tiasa nambihan sababaraha léngkah deui sabab kaputusan pameseran biasana dilakukeun dina lingkungan tim anu panaliti diwajibkeun ngumpulkeun inpormasi sareng nyandak internal pikeun ditinjau ti pamimpin tim anu mangaruhan sareng anu nyandak kaputusan:

  1. validasi tina masalah, solusi, sareng sarat.
  2. nu musyawarah tina kaputusan mésér dilakukeun dina tim anu mangaruhan sareng anu nyandak kaputusan.

Duaan éta ogé tiasa tumpah dina kaputusan konsumen ogé… pikirkeun ngeunaan pasangan anu nikah mésér mobil salajengna. Salaki tiasa ngumpulkeun sadaya inpormasi, diskusikeun sareng kulawargana, sareng konsensus.

Maca Langkung Ngeunaan Perjalanan Anu Mésér

Hubungan antara personas pembeli sareng perjalanan pembeli nyaéta yén éta matéri anu departemén pamasaran anjeun kedah ngahasilkeun eusi, promosi, sareng strategi nargétkeun.

Naha anjeun ngagaduhan strategi inbound sareng outbound anu nargétkeun unggal jalma dina unggal tahapan perjalanan? Naha anjeun tiasa dipendakan dimana pembeli nalungtik unggal tahap perjalanan? Éta ngabantosan pisan pikeun sacara matéri ngawangun matrix ieu. Pikeun iklan, éta kampanye anu anjeun hasilkeun. Pikeun milarian sareng strategi marketing kontén, éta milik anjeun perpustakaan eusi.

Penghasilan Ngaramal: Corong Penjualan

Perjalanan mésér mangrupikeun tahapan anu ngagaleuh… corong penjualan mangrupikeun ukuran pikeun pembeli ngeunaan kumaha caketna hubunganana sareng beuli. Visualisasi ieu mangrupikeun kritik sabab éta nyayogikeun para pemasar sareng penjualan ku pandangan pipa penjualan sareng pamasaranna ... éta jumlah total prospek sareng sabaraha jauhna tina hiji pameseran.

Naon Corong Penjualan? Kumaha tahapan corong penjualan?

Corong penjualan mangrupikeun visualisasi anu ningali tina organisasi ka tukang ngalangkungan prosés mésér tina sudut pandang kamungkinan ngahasilkeun pendapatan. Mésér perjalanan mangrupikeun gambaran anu ngarep-ngarep mésér tina sudut pandang pembeli sareng kamungkinan na ngagaleuh.

Kusabab sudut pandang anu béda pikeun masing-masing, teu kedah aya penjajaran anu ringkes antara dua. Sababaraha conto:

  • Anu mésér nalungtik masalah anu aranjeunna (Tahap Lalampahan Anu Mésér 1) sareng anjeun gaduh kertas bodas komprehensif ngeunaan topik anu pinuh ngadidik aranjeunna, nyayogikeun solusi, sareng ngajantenkeun pangaruh anu luar biasa pikeun aranjeunna ngeunaan kaahlian perusahaan anjeun. Aranjeunna niat (Tahap Corong Penjualan D.) pikeun mésér produk anjeun salami évaluasi lumaku.
  • Anu mésér tiasa janten eling (Tahap Corong Penjualan A) produk atanapi jasa anjeun di leyuran fase (Tahap Lalampahan Anu Mésér 4). Sugan aranjeunna parantos ngaidentipikasi masalah, nyusun sarat, teras mendakan laporan analis atanapi tulisan anu nyarioskeun solusi anu aya di pasar.
  • Anggota tim meureun ngepaluasi solusi anjeun (Tahap Corong Panggung E.) teras deui ka tim sareng ngadiskualifikasi solusi anjeun (Tahap Lalampahan Anu Mésér 6) pikeun leungit fitur atanapi fungsionalitas khusus.
  • Anu mésér mesin pencari ngagaduhan niat badé mésér (Tahap Corong Penjualan D.), ngabuktoskeun rating produk anjeun, ulasan, sareng harga (Tahap Lalampahan Anu Mésér 5) nambihan produk kana karanjangna tapi tinggaleun. Anjeun ngirim aranjeunna email karanjang anu ditingalkeun sareng nalika aranjeunna ngagaduhan anggaran, aranjeunna mésér.

timing mangrupikeun cara sanés anu aya panyalahgunaan di antara dua. Sababaraha pembeli tiasa nyandak 2 minggu kanggo mutuskeun mésér. Anu sanés tiasa ngantosan sataun sateuacan aranjeunna mutuskeun badé mésér. Dulur-dulur ngalangkungan perjalanan anu mésér sareng corong penjualan anjeun kalayan kagancangan anu béda-béda.

Hasilna, tim pamasaran anjeun tiasa merhatoskeun pisan pikeun mangaruhan unggal tahapan perjalanan anu ngagaleuh sateuacanna jalmi (dina waktosna masing-masing) ti hiji tahap dugi ka tahap salajengna. Ieu henteu teras-terasan kajadian sacara linier ... anu mésér tiasa ngalih deui antara tahapan perjalanan pembeli ngalangkungan waktos.

Nanging, tim penjualan anjeun merhatoskeun pisan waktos-ka-nutup sareng narik prospek ngalangkungan corong penjualan ngarah tiasa ngaduga pertumbuhan pendapatanna (sareng poténsi komisi). Tim pamasaran anjeun ngagaduhan prospek dina kisaran nyetak ... ayeuna aranjeunna nerapkeun tekanan sareng nyayogikeun sumberdaya pikeun kéngingkeun perjanjian dina zona akhir.

Naha anjeun ningali kumaha duanana henteu ngajajar?

Visualizing sareng ngukur corong penjualan anjeun penting pisan pikeun ngahasilkeun pendapatan hilir anjeun sareng kinerja umum pamasaran sareng penjualan anjeun. Sacara umum, anjeun hoyong mastikeun yén anjeun leres pindah masing-masing kalungguhan anu mumpuni tina hiji tahap corong penjualan ka anu salajengna.

Ieu bakal nyayogikeun departemen penjualan sareng pamasaran anjeun kalayan percaya diri yén kasempetan pikeun pangasilan nyetir ningkat.

Maca Deui Ngeunaan Corong Penjualan

Peryogi Mantuan?

Upami anjeun peryogi bantosan ku nganalisis pustaka kontén sareng ngaudit ngalawan personas sareng tahapan anjeun, teras nerapkeun corong penjualan pikeun ngukur usaha pamasaran anjeun, pastikeun kuring terang! Upami anjeun hoyong nyarios ka kuring ngeunaan ngawangun program khusus pikeun organisasi anjeun pikeun dilatih, mangga ngahubungan kuring. Kanggo kaseueuran palanggan, kuring leres-leres ngalakukeun kaduana - konsultasi sareng ngabantosan aranjeunna dina ngawangun kerangka ogé ngadidik padamelna ngeunaan cara ngajalankeun, ngukur, sareng ngaoptimalkeun strategi pamasaran anjeun.

2 Komentar

  1. 1

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.