Pamasaran Email: Analisis ingetan Daptar Palanggan Sederhana

ingetan

Palanggan ingetan boga akar dina industri koran. Sababaraha taun ka pengker, kuring damel di perusahaan Database Marketing khusus dina Koran Langganan Analytics. Salah sahiji métrik konci pikeun segmenting sareng pamasaran ka prospek langganan nyaéta kamampuanna pikeun 'nahan'. Kami henteu (salawasna) hoyong dipasarkeun ka prospek anu henteu bakal ngajaga ogé, nalika urang hoyong kéngingkeun prospek anu kualitas, kami bakal masarkeun ka lingkungan sareng rumah tangga anu kami terang dipikagaduh ogé. Kalayan kecap séjén, aranjeunna henteu kéngingkeun 13 minggu istiméwa teras diijinkeun, aranjeunna leres-leres bakal nganyaran sareng caket.

Pikeun nganalisis kumaha ogé produkna sareng kumaha pamasaran kami, kami bakal teras-terasan nganalisis ingetan palanggan kami. Ieu bakal ngabantosan urang tetep dina tujuan. Ogé, éta ogé bakal ngabantosan kami pikeun ngira-ngira sabaraha palanggan bakal angkat ngalawan cicing sahingga urang tiasa ngajadwalkeun kampanye akuisisi saluyu. Dina bulan usum panas dimana jalma bakal liburan, urang tiasa masarkeun prospek ingetan rendah ngan saukur ngajaga cacah (cacah palanggan = iklan iklan dina industri koran).

Kurva ingetan

Kurva ingetan

Naha Kudu Anjeun Nganalisis Daptar Reténsi?

Kuring terkejut pisan yén, nunjukkeun nilai alamat email, pamasar email henteu nganut Analisis Retensi. Analisis ingetan palanggan email penting pikeun sababaraha alesan:

  1. Kalayan ingetan anu rendah datang ngalaporkeun sampah / spam tinggi. Ngawaskeun ingetan daptar anjeun bakal ngabantosan anjeun pikeun ngawangun régulasi sareng ngahindarkeun masalah pasilitas sareng Panyayogi Jasa Internét.
  2. Nyetél tujuan ingetan mangrupikeun cara anu saé pikeun mastikeun kontén anjeun dugi ka bau. Dasarna bakal nyaritakeun sabaraha kali anjeun tiasa risiko eusi goréng sateuacan palanggan mutuskeun pikeun jaminan.
  3. Analisis ingetan bakal nyaritakeun kumaha goréng daptar anjeun anu ngahinakeun sareng sabaraha palanggan anu anjeun kedah teraskeun nambihan pikeun ngajaga daptar daptar sareng; hasilna, tujuan pendapatan anjeun.

Kumaha Ngukur ingetan sareng Gangguan dina Daptar Palanggan Email Anjeun

Conto Kuring parantos nyayogikeun didieu leres-leres diwangun, tapi anjeun tiasa ningali kumaha éta tiasa ngabantosan. Dina hal ieu, (tingali bagan) aya ragrag dina 4 minggu sareng anu sanésna dina 10 minggu. Upami ieu conto anu nyata, kuring panginten hoyong nempatkeun sababaraha kontén dinamis sakitar tanda 4 minggu anu leres-leres nambihan sababaraha pos dina kampanye! Sarua dina minggu 10!

Pikeun ngamimitian, spreadsheet anu kuring anggo dasarna nyandak unggal palanggan sareng ngitung tanggal aranjeunna ngamimitian sareng tanggal langgananana (upami aranjeunna parantos langganan. Pastikeun pikeun ngitung itungan - aranjeunna ngalakukeun padamelan anu hadé pikeun nyumputkeun inpormasi dimana éta kedah kosong sareng cacah ukur dina kaayaan.

Anjeun bakal ningali grid anu dihasilkeun nyepeng total dinten nalika aranjeunna langganan upami aranjeunna parantos teu langganan. Ieu inpormasi anu bakal kuring anggo dina bagian kadua analisis pikeun ngitung tingkat ingetan unggal minggu.

Poé palanggan

Kurva ingetan cukup standar dina industri naon waé anu ngukur langganan, tapi éta ogé tiasa dimangpaatkeun pikeun nganalisis ingetan pikeun industri sanés - pangiriman katuangan (sabaraha pangiriman sareng sabaraha sering sateuacan batur angkat kanggo saé ... panginten 'hatur nuhun' khusus sateuacanna titik aya dina urutan), potongan rambut, nyéwa pilem ... anjeun namina sareng anjeun tiasa ngitung pamiceunan sareng ingetan pikeun klién anjeun.

Ngajaga klien biasana langkung murah tibatan kéngingkeun anu énggal. Anjeun tiasa nganggo Analisis Retensi kanggo ngitung sareng ngawas kurva ingetan anjeun.

Kalayan conto palsu kuring, anjeun bakal ningali yén ngan saukur pikeun ngajaga daptar daptar kuring, kuring kedah nambihan 30 +% palanggan deui dina sababaraha bulan. Ayeuna teu aya standar Pemasaran Email pikeun Analisis ingetan - janten gumantung kana industri anjeun sareng kampanye anjeun, ingetan sareng atraksi daptar anjeun tiasa bénten pisan.

Unduh Spreadsheet ingetan Excel

Spreadsheet ingetan

Unduh Sampel Excel Spreadsheet

Ieu ngan ukur conto awal anu kuring sasarengan pikeun tulisan ieu. Nanging, éta nyepeng sadaya inpormasi anu anjeun peryogikeun pikeun tiasa nganalisis ingetan anjeun. Kantun pencét-katuhu bagan di handap ieu sareng ngalakukeun 'Simpen Salaku' pikeun ngaunduh spreadsheet anu kuring parantos ngawangun lokal.

Upami anjeun peryogi bantosan ngaéksekusi jinis analisis ieu dina daptar anjeun wartoskeun ka kuring! Éta saéstuna berguna nalika anjeun ngagaduhan data rumah tangga, demografi, paripolah, eusi, sareng biaya ogé. Éta ngamungkinkeun anjeun ngalakukeun sababaraha segmentasi anu luar biasa pikeun langkung sasaran pamasaran sareng kontén anjeun ka pemirsa.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.