Pikirkeun deui Jangkauan Pemasaran B2B? Kieu Kumaha Pilih Kampanye Unggul

B2B Teureuh
Waktu maca: 3 menit

Nalika para pemasar ngaluyukeun kampanye pikeun ngaréspon parobahan ékonomi tina COVID-19, éta langkung penting tibatan kantos terang kumaha milih pamenang. Méter museurkeun pendapatan ngamungkinkeun ngantepkeun méakkeun épéktip.

Mangrupikeun tapi leres: perusahaan strategi pemasaran ngamimitian nerapkeun dina Q1 2020 parantos luntur ku waktos Q2 digulung, ditiupkeun ku krisis COVID-19 sareng runtuhna ékonomi anu turun tina pandemi. Konsékuansi bisnis kalebet puluhan jutaan anu kapangaruhan ku acara dibolaykeun. Sanajan sababaraha nagara bagian ékspérimén sareng dibuka deui, teu saurang ogé terang iraha kagiatan bisnis sapertos roadshows sareng konperénsi industri bakal dilanjutkeun.

Pemasar kedah ngémutan deui rencana teureuh na kusabab parobahan ieu. Seueur departemén pamasaran gaduh kampanye ditunda sareng motong anggaran. Tapi bahkan tim pamasaran anu maju payun dina uap lengkep nyaluyukeun strategi pikeun ngagambarkeun realitas pasar anu anyar sareng ningkatkeun ROI. Dina sisi B2B khususna, ningkatkeun persaingan bakal ngajantenkeun penting pisan pikeun mastikeun yén unggal dolar tina anggaran nyirian ngahasilkeun pendapatan - sareng yén pemasar tiasa ngabuktoskeunana. 

Sababaraha pemasar B2B parantos nyusun pendekatan kana cara ngagéser méakkeun anu sateuacanna dialokasikan pikeun acara, ayeuna kana saluran digital. Éta tiasa épéktip, utamina upami aranjeunna parantos nyaluyukeun Profil Pelanggan Idéalna pikeun nyatakeun kaayaan ékonomi anu énggal. Ngurus dasar-dasar anu sanés sapertos nganalisis métrik corong pikeun sacara akurat atribut pangasilan kana kampanye ogé masuk akal, sakumaha ogé uji coba sababaraha kombinasi pesen, jinis eusi sareng saluran pikeun nangtoskeun naon anu paling saé. 

Sakali dasar-dasarna ditujukeun, aya sababaraha cara anjeun tiasa nalungtik data dina tingkat anu langkung granular pikeun milarian terang upami program pamasaran digital B2B anjeun tiasa dianggo épisién sareng nangtoskeun anu nyetir hasil pangsaéna tina segi pendapatan. Metrik titik solusi pamasaran digital anu nyayogikeun tiasa nyaritakeun kampanye mana anu ngahasilkeun klik sareng pandangan halaman, anu manpaat. Tapi pikeun ngalakukeun beuleum anu langkung jero, anjeun peryogi data anu nyayogikeun wawasan pangaruh kampanye kana pendapatan sareng penjualan.  

Ningali data kampanye generasi paménta sajarah mangrupikeun tempat anu saé pikeun ngamimitian. Anjeun tiasa nganalisis pamisahan antara teureuh digital sareng non-digital sareng nangtoskeun kumaha tiap-tiap bagian ngajantenkeun penjualan. Éta bakal peryogi modél atribusi kampanye. Modél "touch pertama" anu kiridit ngarah ka patepungan awal perusahaan sareng calon nasabah biasana bakal nunjukkeun yén kampanye digital ngagaduhan peran anu penting dina ngahasilkeun minat palanggan anu énggal. 

Éta ogé tiasa bercahya pikeun milarian terang naon kampanye anu pangpangna tina penjualan. Bagan di handap ieu ngagambarkeun kumaha kampanye digital sareng non-digital mangaruhan penjualan dina hiji conto:

Penghasilan Dipasihan ku Kampanye (Digital sareng Non-Digital)

Ngebor kana data sajarah sapertos kieu tiasa nyayogikeun wawasan anu penting nalika anjeun ngarékam strategi pamasaran anjeun pikeun nekenkeun kampanye digital. Éta tiasa ngabantosan anjeun kéngingkeun juara nalika anjeun ngémutan sababaraha pilihan anu sanés. 

Metrik laju mangrupikeun komponén penting sanés dina milih kampanye anu unggul. Laju ngajelaskeun waktos (dina dinten) anu diperlukeun pikeun ngarobih kalungguhan kana jual. Pendekatan anu pangsaéna nyaéta pikeun ngukur kecepatan dina unggal tahapan corong pamasaran sareng penjualan. Nalika anjeun kedah kéngingkeun pangasilan gancang, anjeun bakal pastikeun anjeun tiasa nénjo sareng ngaleungitkeun bottleneck dina prosés. Ngukur laju dina unggal tahapan corong ogé nyayogikeun wawasan kumaha pangaturan anu épéktip anjeun parantos dilakukeun. 

Bagan di handap ieu nunjukkeun conto laju pamasaran mumpuni kalungguhan (MQLs) nalika aranjeunna ngalih ngalangkungan corong di 2019 sareng kuartal kahiji 2020:

BPK ngalawan Tren Halamanview Organik

Sakumaha data dina conto ieu nunjukkeun, tim pamasaran ningkat sacara signifikan hasil Q1 2020 upami dibandingkeun sareng Q1 2019. Éta wawasan masihan tim inpormasi berharga ngeunaan poténsi kagancangan program anu dilaksanakeun salami dua waktos éta. Pemasar tiasa nganggo wawasan éta pikeun nyepetkeun waktos ka panghasilan payun. 

Teu aya anu terang persis naon anu bakal di pikahareupeun nalika usaha dibuka deui sacara régional sareng kagiatan ekonomi angkat. B2B marketer parantos kedah ngarobih strategi kampanye, sareng aranjeunna sigana kedah nyabit-nyabit deui sabab faktor anyar muncul. Tapi dina waktos anu teu pasti, kamampuan pikeun milih pemenang langkung penting tibatan kantos. Kalayan data sareng kamampuan analitik anu leres, anjeun tiasa ngalakukeun éta. 

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.