Kumaha Reverse Logistics Solutions tiasa nyepetkeun pamrosésan pamulangan dina Pasar E-Commerce

Ngabalikeun System Manajemén

Pandemik COVID-19 pencét sareng sadaya pangalaman balanja robih ngadadak sareng lengkep. Langkung ti 12,000 toko bata-na-mortir ditutup dina 2020 salaku shoppers pindah ka balanja online tina kanyamanan sarta kaamanan imah maranéhanana. Pikeun ngajaga sareng ngarobih kabiasaan konsumen, seueur usaha parantos ngalegaan ayana e-commerce atanapi ngalih ka ritel online pikeun kahiji kalina. Nalika perusahaan terus ngalaman transformasi digital ieu kana cara balanja énggal, aranjeunna kaserang ku kanyataan yén nalika penjualan online ningkat, ogé mulih.

Pikeun nyumponan paménta pikeun ngolah pamulangan palanggan, pangecér kedah ngagunakeun logistik ngabalikeun anu kuat, diaktipkeun téknologi pikeun ngabantosan prosés pamulangan, ngaleungitkeun kagiatan pamulangan curang, sareng ngahontal margin kauntungan anu maksimal. Nyobian ngalangkung cai anu keruh tina pamrosésan pamulangan tiasa janten prosés anu rumit anu peryogi bantosan para ahli dina logistik outsourcing. Ku ngamangpaatkeun a Ngabalikeun System Manajemén (RMS) kalawan pisibilitas ditingkatkeun jeung retailers tracking canggih bisa hadé ngatur mulih, ngaronjatkeun aliran sharing maranéhanana, sarta ningkatkeun ratings customer.

Naon ari Sistem Manajemén Pengembalian (RMS)?

Platform RMS ngagunakeun alur kerja pamrosésan anu tiasa dikonfigurasi pisan pikeun ngatur sareng ngalacak unggal aspék perjalanan produk anu dipulangkeun, ti mimiti pamenta dikintunkeun dugi ka waktos produk aslina disimpen deui dina inventaris perusahaan pikeun dijual deui, sareng uih deui palanggan ngagaduhan. geus réngsé. 

Prosésna dimimitian ku mulangkeun inisiasi, anu diaktipkeun nalika pembeli menta mulang. Tujuan tina solusi RMS nyaéta pikeun mastikeun pangalaman uih deui palanggan sapertos pikaresepeun sapertos prosés pameseran. Solusi RMS dirancang pikeun ngabantosan perusahaan ningkatkeun layanan palanggan ku cara ngagunakeun komunikasi otomatis pikeun masihan apdet konsumen nalika uih deui, anu ngaleungitkeun kabutuhan telepon susulan sareng email ka tim layanan palanggan. 

Sakali pamundut asup, solusi bakal nyadiakeun pangecér kalawan pisibilitas jeung data wawasan kana alesan (s) pikeun mulang ka prediksi waragad sarta waktu pakait sareng mulih hareup tur ngawas sagala mahiwal, aktivitas berpotensi curang ku nasabah. Aya loba cara shopper bisa ngalaksanakeun panipuan balik atawa balik nyiksa, tapi aranjeunna sadayana ngakibatkeun hiji masalah utama pikeun retailers - harga.

nyiksa konsumen kawijakan mulih waragad usaha nepi ka $ 15.9 milyar unggal taun.

Féderasi Retail Nasional

Pisibilitas anu disayogikeun ku solusi RMS anu kuat salami tahap awal mulang tiasa ngahémat biaya astronomi padagang online. Sakali deui dikintunkeun, lengkah satuluyna nyaéta pikeun nangtoskeun naha biaya produk anu dipulangkeun langkung murah tibatan dikirimkeun deui ka gudang perusahaan. Ieu hususna kritis pikeun usaha e-commerce global anu ngurus biaya pengiriman anu langkung luhur. Dina sababaraha kaayaan, hiji bisnis bisa ngirim konsumén produk anyar jeung ngabejaan aranjeunna tetep nu heubeul. Platform RMS nganteurkeun data anu dipikabutuh pikeun tekad ieu.

Sababaraha gudang janten dibanjiri ku uih deui, janten solusi RMS tiasa nangtoskeun lokasi mana anu paling saé dumasar kana kabutuhan minuhan inventaris sareng jarakna ka lokasi palanggan. Saatos situs parantos dipilih, produkna tiasa ngajalanan perbaikan sareng pamariksaan anu dianggap perlu sateuacan siap balik deui kana inventaris. 

Léngkah ahir dina prosés mulang nyaéta tracking parsél jeung recovery. Prosés ngaleungitkeun runtah balik produk geus streamlined, sagala perbaikan diperlukeun tur refurbishments dijieun, sarta balik pikeun duanana konsumén jeung bisnis geus finalized. 

Ngahijikeun solusi RMS tungtung-ka-tungtung bakal gaduh pangaruh anu katingali, langgeng dina usaha e-commerce tina sudut pandang finansial sareng palanggan. Alat sareng téknologi RMS tiasa ngabantosan perusahaan pikeun ngahontal hasil anu dipikahoyong ku cara ningkatkeun margin kauntungan, ngirangan karugian tina hasil anu mahal, sareng ningkatkeun kapuasan pelanggan. Salaku pamakéna terus nangkeup e-commerce, kamampuhan RMS masihan retailers karapihan pikiran diperlukeun pikeun nyadiakeun layanan palanggan kualitas sarta beroperasi kalayan fokus kana efisiensi ongkos.

kira-kira ReverseLogix

ReverseLogix mangrupikeun hiji-hijina sistem manajemén pamulangan tungtung-to-tungtung, terpusat, sareng terpadu lengkep anu diwangun khusus pikeun ritel, e-commerce, manufaktur, sareng organisasi 3PL. Naha B2B, B2C atanapi hibrida, platform ReverseLogix ngagampangkeun, ngatur, sareng ngalaporkeun sadayana siklus hirup.

Organisasi anu ngandelkeun ReverseLogix nganteurkeun anu langkung unggul pangalaman mulih customer, ngahemat waktos karyawan sareng alur kerja anu langkung gancang, sareng ningkatkeun kauntungan kalayan wawasan 360⁰ kana data pamulangan.

Diajar langkung seueur ngeunaan ReverseLogix

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.