5 SaaS Palanggan Kasuksésan Praktek Terbaik

lila-pangalusna

Ical nyaéta dinten nalika tim kasuksésan pelanggan damel ku telepon teu terbatas sareng klien pikeun nanganan. Kusabab ayeuna waktosna kirang langkung sareng nampi langkung tina hal kasuksesan pelanggan. Anu anjeun peryogi nyaéta sababaraha strategi pinter, sareng panginten sababaraha bantosan ti a Pangwangunan aplikasi SaaS parusahaan.

Tapi, bahkan sateuacan éta, sadayana dugi ka terang prakték anu pas pikeun kasuksesan pelanggan. Tapi ke heula, naha anjeun pasti anjeun sadar kana istilahna. Urang tingali.

Naon Gap Suksés, sareng naha éta masalah?

Dina kecap saderhana, nalika naon anu dipikahoyong pelanggan henteu cocog sareng anu ditawarkeun produk anjeun, aya celah kasuksésan. Sareng jurang ieu aya dina rongga komunikasi alit, anu kaseueuran bisnis teu tiasa ngeusian. Kesenjangan ieu penting sabab bakal ngahambat skalabilitas anjeun dina pamasaran, ingetan, jual beli, jual, sareng seueur deui. 

Ieu mangrupikeun lima amalan luhur anu anjeun kedah teuleum pikeun kéngingkeun puncak rencana sukses game-customer. Tingali!

Prakték Pangalusna #1: Nganyatakeun Syukur, Ngasilkeun Eupan Balik, Ngawangun Hubungan

Salah sahiji cara anu paling éndah pikeun ngahontal kasuksésan palanggan nyaéta henteu lirén nunjukkeun rasa syukur anjeun. Sareng ieu, 'hatur nuhun' mangrupikeun mantra anu pantes disayogikeun. 

Jantung tina prakték ieu aya dina kanyataan yén palanggan anjeun milih anjeun tina sadaya persaingan. Janten bersyukur tapi negeskeun ka klien yén aranjeunna hoyong anu pangsaéna. Di sagigireun éta, anjeun tiasa nerapkeun ieu kana sababaraha tahapan jasa sareng prosés anjeun. Salaku conto, nalika palanggan mimiti log in, milih pikeun sidang gratis, ngomean rencana, atanapi ninggalkeun tanggapan.

Kusabab urang nyebatkeun eupan balik, éta kotak penting anu sanés pikeun diparios. Ajak palanggan anjeun pikeun masihan tanggapan dina sadaya tahapan, sareng éta kedah langkung saé langsung. Sedengkeun ngadangukeun kliénna jauh pisan pikeun mastikeun kepuasan pelanggan, éta sakedik langkung ti éta. Upami anjeun ngagunakeun tanggepan kana arah anu leres, éta tiasa ngabantosan anjeun pikeun ngadeteksi sela-sela kepuasan. 

Pikeun ieu, pastikeun yén umpan balik ngahontal tim produk. Sareng upami anjeun tiasa ngajantenkeun ieu sacara real-time langkung saé. Éta parantos ditingali nalika palanggan tiasa berinteraksi langsung sareng tim produk, atanapi panaliti, aranjeunna langkung yakin.

Anjeun ogé tiasa ngajantenkeun ieu kasempetan pikeun kéngingkeun hubungan pribadi sareng ngawangun hubungan sareng klien. Nalika palanggan anjeun pasti berharga pikeun anjeun, anjeun kedah ngantepkeun aranjeunna terang anu sami. 

Prakték Pangalusna #2: Ngamangpaatkeun Jaman Aktivasi, alias Jaman Emas

Sapertos kesan munggaran mangrupikeun kesan terakhir, jaman aktip pikeun unggal produk mangrupikeun tambang kasempetan emas. Mangrupikeun waktos nalika nasabah aya dina modeu anu paling resep pikeun nyobaan hal-hal sareng kasempetan anu énggal. Ku sabab éta pikeun hasilkeun, stimulasi komunikasi proaktif ti mimiti mula.

Rancang sababaraha tonggak aktipitas anu raoseun pelanggan pikeun dituturkeun. Di sagigireun éta, bentukkeun kana pipa acara anu sigana mah gancang pikeun konsumén. Di luhur, acara ieu kedah diukur pikeun anjeun ogé dina hal kapuasan pelanggan.

Nanging, ieu ogé waktos nalika anjeun kedah tiasa nyayogikeun anu pangsaéna pikeun jasa anjeun. Sareng mangrupikeun waktos anu pangsaéna pikeun néwak konsumén kalayan ngamimitian anu laun atanapi anu henteu tiasa ngahontal tonggak tonggongna. Boh meunang leungeun Anjeun Produk SaaS atanapi sambung sareng perusahaan SaaS, tapi tong ngantep fase ieu leueur. 

Hayu urang teundeun emas emas! Kinerja anjeun dina jaman emas ieu sacara langsung mangaruhan cara sésana tina perjalanan palanggan bakal dilanjutkeun. Tong hilap masihan anu pangsaéna!

Prakték Pangalusna # 3: Fokus kana kabutuhan pangguna tibatan ngajual udagan

Pas usaha lengkep sareng SaaS palanggan naék kapal, aranjeunna mimitian ku ngadidik palanggan ngeunaan sadaya fitur anu hébat. Tapi émut kelas matematika anjeun di sakola? Anjeun panginten panginten kapan aljabar atanapi trigonometri bakal nyalametkeun anjeun dina kahirupan nyata. 

Éta sami pikeun palanggan anjeun nalika anjeun ngerek aranjeunna kalayan sagala fitur produk anjeun. Santai waé! Nalika nuturkeun dua prakték di luhur, anjeun bakal kéngingkeun gambaran anu jelas ngeunaan naon anu diperyogikeun ku klien anjeun. Sareng sanes artos waktos? Janten naha nyéépkeun waktos anjeun sareng klien anjeun kana fitur anu aranjeunna henteu pernah peryogi, atanapi sahenteuna henteu ayeuna-ayeuna?

Nyéépkeun waktos pikeun naon anu diperyogikeun ku palanggan teras nyayogikeun solusina. Di sagigireun éta, anjeun kedah teras-teras ngupingkeun masalah klien. Mimiti, ngupingkeun, teras naroskeun patarosan anu leres, teras tepikeun kumaha produk anjeun tiasa méréskeun kasusahna. Nya kitu, anjeun ogé tiasa difokuskeun nganteurkeun latihan praktis pikeun klien tibatan anu téoritis anu panjang sareng pikaboseneun. 

Prakték Pangalusna # 4: Pikir B2B salaku H2H pikeun ingetan anu langkung saé

Kaseueuran bisnis nyéépkeun seueur waktos sareng tanaga dina nyusun strategi. Tapi teras aranjeunna ngalakukeun kasalahan tina nyalin-nempelkeun aranjeunna dina unggal klien sanés. Sapertos dua pasién panginten peryogi pangobatan anu sanés, bahkan pikeun panyakit anu sami, sami sareng masalah klien anjeun.

Anjeun kedah ngartos yén B2B kedah diperlakukeun salaku H2H. Anggap éta janten Manusa pikeun Manusa atanapi Haté pikeun Haté, sakumaha anjeun anggap pantes, tapi pangiriman pesen. 

Bagikeun carita kasuksésan palanggan sareng tim anjeun sareng bantosan aranjeunna diajar naon anu tiasa dianggo sareng naon anu henteu. Laun-laun anjeun kedah ngalatih aranjeunna nyandak kaputusan ad hoc supados aranjeunna tiasa nganteurkeun solusi anu didamel khusus. Éta ngabantosan ngawangun a Strategi pamasaran SaaS langkung saé sareng épéktip.

Beuki anjeun tingali dina anjeun bisnis klien salaku manusa sareng sanés perusahaan, langkung anjeun bakal ningkatkeun ingetanana. Manajer Suksés Palanggan anu ngadopsi kabijakan ieu ngajantenkeun ingetan konsumén langkung lancar. 

Prakték Pangsaéna # 5: Ngaotomatisasi Prosés Suksés Palanggan SaaS pikeun kameunangan gancang

Manajer kasuksésan palanggan gaduh seueur tanggung jawab, ti mimiti ngararancang prosés dugi ka ngalacak unggal klien. Sanaos aranjeunna tiasa ngajalajah seueur kamampuanana, padamelan tiasa janten beban dina waktos anu lami. Ieu laun bakal mangaruhan babandingan kasuksésan pelanggan anjeun. 

Janten, anggo software pikeun manajemén tugas pikeun ngajadikeun otomatis prosés anjeun pikeun kameunangan gancang dina hal kasuksésan pelanggan. Otomatisasi bakal masihan anjeun rohangan pikeun ngalancarkeun prosés anjeun sareng fokus kana hal-hal sanés sapertos pamasaran sareng perluasan. 

Di sagigireun éta, éta bakal ngabantosan anjeun ngirangan backlog sareng nyepetkeun waktos résolusi anjeun. Kalayan aliran teureuh anu saderhana tapi minuhan, anjeun bakal tiasa ngahontal ka sadaya klien, dina waktosna. Sumawona, anjeun bakal kéngingkeun waktos kanggo nganalisis sareng ningkatkeun prosés pikeun prospek pertumbuhan anu langkung saé. 

Hasilna bakal saé!

Janten ieu kumaha kasuksésan pelanggan SaaS marketing tiasa nguntungkeun tujuan jangka panjang bisnis anjeun. Mangrupikeun produk anu mangaruhan anu tiasa nyandak sadaya alat manajemén sareng pamasaran klien anjeun dina hiji tempat. Mangrupikeun platform anu intuitif sareng kaukur anu bakal ngabantosan anjeun tina ningkatkeun ingetan palanggan dugi ka nyebarkeun éta kecap lisan, urang sadayana resep pisan.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.