Rahasia Usaha Salon: 10 Gagasan Pamasaran Anu tiasa Diperlakukeun Anu Tiasa Ngabantosan Anjeun Ngamankeun Langkung Klién

10 Taktik Pemasaran Anu Tiasa Ngabantosan Anjeun Ngalegaan sareng Tumuh Usaha Salon Anjeun

Salon seueur nanem modal di tempatna, padamel sareng spesialisna, alat-alatna, sareng produkna. Nanging, hiji hal anu aranjeunna sering ngalalaworakeun pikeun investasi nyaéta kampanye pamasaran maranéhanana. Kumaha carana para klien mendakan salon hebat anjeun sanés?

Sanaos pamasaran tiasa janten hal anu rumit pikeun dikuasai, éta masih tiasa diatur, sareng teu kedah diintimidasi. Aya seueur ide pamasaran anu diusahakeun sareng diuji pikeun salon anu tiasa dianggo pikeun narik klien sareng ningkatkeun ingetan palanggan.

Upami anjeun gaduh salon anu berjuang anu hoyong ngiringan program pamasaranna, maka baca deui pikeun milarian ideu pamasaran anu tiasa anjeun laksanakeun pikeun ngamankeun langkung seueur nasabah.

  1. Nawiskeun program refer-a-friend - Salah sahiji cara pikeun nambahan jumlah klién anjeun nyaéta ku damel sareng anu parantos anjeun gaduh. Anjeun panginten panginten kumaha. Nya, ngalangkungan program rujukan tangtosna. A program rujukan mangrupikeun program anu nargétkeun palanggan anjeun ayeuna. Gagasan pamasaran ieu ngadorong palanggan anjeun pikeun ngarujuk babaturan ka salon anjeun ku masihan diskon pikeun tiap rujukan hasil anu suksés. Hal anu saé ngeunaan program rujukan nyaéta jalma langkung resep meta dina rujukan tibatan telepon tiis atanapi email ti anjeun. Nalika rekomendasi asalna tina sumber anu dipercaya sareng anu caket, éta bakal dipikaresep nampi perhatian klien anyar. Pelanggan anu dirujuk dipendakan langkung satia tibatan konsumén biasa. Tambih Deui nyaéta aranjeunna langkung resep kana ngagunakeun produk sareng jasa salon anjeun.
  2. Ngabentuk kemitraan sareng usaha sanés - Aya seueur cara pikeun tiasa ngabarukeun sareng bisnis aranjeunna. Salah sahiji cara pikeun di luhur kompetisi nyaéta ku kolaborasi sareng bisnis séjén. Sering teuing urang ngalalaworakeun kana poténsi kolaborasi sareng bisnis sanésna sareng kumaha éta tiasa ngajalankeun langkung seueur pangunjung sareng pendapatan pikeun duanana bisnis anjeun. Salaku salon, anjeun tiasa kolaborasi sareng seueur usaha. Gumantung kana lokalna, anjeun tiasa kolaborasi sareng bisnis anu ogé aya di industri kecantikan sareng anjeun. Salaku conto, anjeun tiasa sambung sareng tempat pijet anu anjeun pikaresep, atanapi meureun anjeun hoyong kolaborasi sareng spa. Kalayan ideu pamasaran ieu, anjeun tiasa henteu ngan ukur palanggan anjeun tapi pikeun klién bisnis sanésna ogé. Éta bakal janten kaayaan anu win-win pikeun duanana bisnis anjeun ditambah palanggan ogé kusabab nguruskeun anu aranjeunna pikagaduh.
  3. Nawiskeun promosi salon - Saha anu henteu resep diskon? Ieu sababna diskon, penjualan, sareng promosi sok janten skéma pamasaran anu diuji waktos anu cocog pikeun bisnis naon waé. Promosi penjualan anjeun tiasa gumantung kana seueur faktor. Éta tiasa pikeun anu datang, atanapi meureun pikeun liburan khusus. Sugan anjeun bahkan tiasa nyetél-diskon diskon atanapi penjualan mingguan. Kalayan promosi salon, anjeun tiasa ningkatkeun lalu lintas ka salon sareng nambihan pemesanan. Tangtosna, nalika anjeun ngagaduhan paningkatan dina pemesanan, langkung-langkung anjeun ngahasilkeun penjualan sahingga promosi salon anu laksana tiasa ningkatkeun pendapatan ogé.
  4. Ngamangpaatkeun pamasaran média sosial - Komunitas kaéndahan berkembang di média sosial akhir-akhir ieu sareng penting pikeun anu gaduh salon nganggo ieu. Salawasna nyetél rekening média sosial pikeun salon anjeun supados langkung gampang salon anjeun tiasa dipanggihan ku palanggan anu langkung resep. Sakali anjeun ngagaduhan akun anu tiasa dianggo dina platform média sosial anu béda, tong hilap masarkeun usaha anjeun. Ngarobih pariwara anjeun sareng strategi marketing sosial dumasar kana unggal platform pikeun pangalaman anu langkung dipersonalisasi pikeun pangguna. Ngamangpaatkeun platform pangsaéna dumasar poto pikeun Instagram sareng pasang tampilan anu saé pikeun narik perhatian palanggan anu resep. Optimalkeun hashtags sareng kecap konci anjeun sahingga anjeun kéngingkeun jinis perhatian anu leres.
  5. Kéngingkeun langkung seueur ngalangkungan pamasaran email - Nalika ngeunaan pamasaran bisnis anjeun online, tong mopohokeun dipasarkeun bisnis anjeun ngalangkungan kampanye basis email. Ieu pikeun panutup pikeun palanggan anu henteu nuturkeun akun média sosial anjeun tapi parantos masihan email ka anjeun. Mangpaat ngagunakeun kampanye pamasaran email nyaéta anjeun kéngingkeun seueur hasil kalayan harga anu murah. Ogé, anjeun tiasa nganggo pamasaran email pikeun ngaéksekusi sababaraha ideu pamasaran anu tos disebatkeun sateuacanna. Salaku conto, anjeun tiasa ngirim email sareng tautan rujukan anu dilebetkeun pikeun ngadorong palanggan ngarujuk babaturan pikeun diskon. Anjeun tiasa ogé ngamajukeun jual atanapi promosi ka palanggan teu sadar ku email. Sadaya ieu sareng seueur deui tiasa dilakukeun ngalangkungan email sareng anjeun tiasa ngaoptimalkeun prosés ieu ku ngamangpaatkeun a sistem manajemén inventaris salon.
  6. Anggo parangkat lunak ngajadwalkeun - Ngagunakeun parangkat lunak ngajadwalkeun pikeun buku pasini di salon anjeun tiasa ngabantosan ngaoptimalkeun prosés sareng ngajantenkeun langkung merenah pikeun ngajadwalkeun kasadayana pikeun staf anjeun sareng klien anjeun. Aya seueur fitur pikeun palanggan sareng staf pikeun ngamangpaatkeun nalika ngagunakeun parangkat lunak ieu. Salah sahiji fitur anu ngajantenkeun booking janjian langkung gampang nyaéta pembaruan almenak real-time anu tiasa ditingali ku pelanggan sacara online. Ieu matak ngamudahkeun pikeun konsumén pikeun mutuskeun iraha aranjeunna hoyong ngajadwalkeun janji kanggo pangobatan anu dipikahoyong. Kumisan ti éta, ngajadwalkeun parangkat lunak tiasa ngingetan palanggan anjeun ngeunaan janji anu parantos aranjeunna atur di salon anjeun. Upami palanggan kedah ngabatalkeun, sahenteuna anjeun moal dibéjaan dina dinten. Ieu tiasa ngamungkinkeun anjeun ngosongkeun waktos pikeun nampi janji anu sanés.
  7. Miluan kagiatan lokal - Hiji hal anu seueur salon henteu dianggo nyaéta komunitas lokal. Salons anu pangsaéna ngagaduhan hubungan sareng komunitas sabab, saurna, di mana seuseueurna bisnisna asalna. Ieu sababna salon kedah ngalakukeun anu pangsaéna pikeun ngiringan kagiatan lokal. Naha kajadian éta pikeun liburan atanapi meureun pikeun acara pantun, ngan ukur nunjukkeun dukungan anjeun tiasa ngajantenkeun nami bisnis anjeun sumebar di dinya sareng ningkatkeun palanggan anjeun.
  8. Masihan deui ka komunitas anjeun - Nyarios gabung sareng kagiatan lokal, salah sahiji cara pikeun hubungan sareng warga lokal nyaéta ku masihan deui masarakat. Meureun nyungkeun pejabat lokal ngeunaan cara-cara anjeun tiasa ngabantosan masarakat. Meureun anjeun tiasa nyayogikeun potongan rambut gratis kanggo anu teu gaduh bumi. Meureun anjeun tiasa ngabantosan dana acara amal di pikahareupeun. Ieu mangrupikeun cara anu saé pikeun kalibet ku palanggan poténsial anu anyar anu ngahaneutan manah.
  9. Kadaptar salon anjeun dina diréktori online - Statistik anyar nunjukkeun yén mayoritas pangguna sélulér milarian bisnis online atanapi produk online sateuacan didatangan toko. Ieu naha anjeun kedah ngajantenkeun bisnis anjeun sakumaha tiasa didétéksi sareng kapendakan jéntré. Salah sahiji cara pikeun ngalakukeun éta nyaéta ku daptar bisnis anjeun dina diréktori online sapertos dina Yelp atanapi dina Google Business. Ku cara ieu, palindung anu resep tiasa sacara gampang milarian salon anjeun sareng ngaidentipikasi jam buka anjeun sareng jasa anu anjeun pasihkeun.
  10. Ngamangpaatkeun iklan retargeting - Sakali palanggan didatangan situs anjeun, naha atanapi henteu aranjeunna dipungkas ku pameseran, langkung gampang pikeun ngajantenkeun aranjeunna ngarobah tibatan konsumén anu langkung anyar anu henteu pernah berinteraksi sareng merk anjeun pisan. Pikeun nargétkeun jenis konsumén ieu, langkung saé nganggo iklan pariwara. Upami anjeun nembé ngaluncurkeun produk atanapi pangobatan énggal, maka parios daptar palanggan saencanna anu paling dipikaresep ku aranjeunna sareng sasaran aranjeunna sareng iklan pikeun produk / perawatan anu kasebut.

nunjukkeun

Pamasaran salon anjeun henteu kedah nyéépkeun artos ageung dina papan iklan atanapi masang brosur di sakitar kota. Aya seueur ideu pamasaran anu tiasa dilakukeun anu tiasa anjeun lakukeun ayeuna.

Éta sadayana ngeunaan aya hubungan sareng target pasar anjeun ogé muka salon anjeun ka komunitas lokal. Entong ngantosan langkung lami sateuacan anjeun ngamimitian ngalaksanakeun strategi marketing ieu sahingga anjeun tiasa ngaoptimalkeun janten langkung saé gancang-gancang.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.