Skala: Panyimpenan Data dina Kotak!

Ieu panginten sakedik geeky, techy, post tapi kuring ngan ukur kedah ngabagikeunana sareng anjeun. Salah sahiji tujuan tina Martech Zone nyaéta nyayogikeun jalma-jalma inpormasi ngeunaan téknologi ogé pamasaran - janten anjeun bakal ningali sababaraha tulisan anu hadé dina téknologi dina campuran ti jaman ka jaman.

Upami tulisan ieu mimiti dibaca sapertos Klingon, paskeun kana CIO anjeun. Kuring yakin anjeunna bakal kagum!

Soré ieu kuring resep ngiringan seminar sareng Skala komputasi, diayakeun ku Doug Theis sareng Pusat Data Lifeline. Kuring hoyong terang langkung seueur ngeunaan Komputasi Skala saatos kuring maca berita taun kamari yén aranjeunna nampi $ 2 juta ti Dana Abad 21.

Aya sababaraha gumulung di industri nalika Skala menang ... kumargi seueur seueur startup anu hébat anu ditolak sareng sababaraha bau anu nyata parantos ngalangkungan 21 dana. Skala henteu sacara téhnis bahkan in Indiana… aranjeunna ngalih di dieu. Éta mangrupikeun warta anu saé - sareng henteu diragukeun Skala bakal nguntungkeun tina pajak anu rendah, sektor téknologi padet sareng gajih anu mampu di dieu di Indiana.

Kitu cenah, éta mangrupikeun produk anu luar biasa matak anu dihasilkeun Skala. 20 taun ka pengker, kuring ngatur jaringan OS2 kalayan sérpér anu kaleuleuwihi sareng RAID disk arrays. Pikeun mastikeun sistem éta salawasna nepi, éta mangrupikeun resimen harian pikeun mariksa sareng muter drive, ngawangun deui drive, sareng ngagaduhan alat 'sayaga panas' parantos siap. Éta ngimpina - sareng pinuh ku titik gagal ukur anu sering janten masalah.

Panyimpenan Clustered calakan (ICS) ku Skala Komputasi lumayan seksi.

Sakumaha ceuk Bryan Avdyli tina Skala, "Panyimpenan parantos lami teu 'seksi'!". Skala Computing parantos ngembangkeun perangkat keras anu ngagentos sababaraha komponén dina pusat data rata-rata. Ilaharna dinten ayeuna, kluster anu dikokolakeun nganggo titik kontrol ku klaster aktif. Ieu ngenalkeun hiji titik gagal sareng henteu ngamungkinkeun kinerja scalable leres atanapi aksés universal. Saatos dasawarsa, seuseueurna konfigurasi masih nganggo hubungan budak master sareng propriétari. Ieu parantos naékkeun harga panyimpenan anu diurus… sareng perusahaan rata-rata anu peryogi éta henteu sanggup nyumponan solusi panyimpenan anu saé.

pic_diagram02.gif

Skala nyandak téknologi IBM anu rumit pisan sareng nyusut kana hiji unit. Skala mangrupikeun solusi klastering anu cerdas dimana unggal simpul tiasa diaksés, sareng masing-masing bertindak salaku hijian tunggal. Upami hiji titik atanapi drive gagal, inisiator sacara otomatis diarahkeun ka simpul anu sanés. Skalabilitas saderhana sareng ampir teu aya watesna. Solusi panyimpenan biaya murah anu tiasa SAN / NAS, snapshot, penyediaan ipis, sareng sajabana Réplikasi parantos diwangun! Sistem tiasa skala kana 2,200TB (sareng saluareun) sareng tiasa dilaksanakeun pikeun panyimpenan data lokal atanapi jauh. iSCSI & VMWare iSCSI Multipathing ogé diwangun kalayan pangrojong pikeun protokol iSCSI, CIFS, sareng NFS.

Dina basa Inggris, ieu hartosna perusahaan tiasa mésér leyuran 3TB sakitar $ 12k sareng dasarna nyolok. Layanan anjeun ayeuna tiasa dijalankeun sareng data hijrah - bahkan nalika ngembang kapasitas anjeun, ngirangan waktos administrasi ku 75%. Nalika anjeun ngagedéan sistem anjeun ogé henteu kedah nambihan lisénsi tambahan.

Téhnologi anu saé pisan anu pastina tiasa ngarobih biaya sareng skalabilitas industri panyimpenan data. Kuring badé ngaku yén hibah $ 2 juta tina dana 21 panginten mangrupikeun kaputusan anu hadé pikeun perusahaan ieu. Hiji-hijina masalah kuring nyaéta kumaha gancangna aranjeunna bakal dipésér ku perusahaan anu langkung ageung… mugia saatos aranjeunna ngalih di dieu sareng ngajantenkeun pangaruh ékonomi!

One comment

  1. 1

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.