Koran Henteu Paéh, Ngajual Berita téh Paéh

Jurnalisme Nes koranDave Winer, Robert Scoble, Scott Karp, Mathew Ingram, Sareng hiji ton anu sanés nyerat ngeunaan tulisan blog Robert, Koran parantos maot.

Kuring bakal ngaléngkah deui ... ngajual berita parantos maot.

Tuh. Abdi nyarios. Parantos damel langkung ti dasawarsa dina industri koran, maksudna mah. Kanyataanna nyaéta koran henteu ngajual warta deui sapertos ngajual iklan. Warta ieu parantos sekundér pikeun penjualan koran pikeun sababaraha waktos. Koran ngagaduhan warna pikeun ngajual iklan. Koran sistem pagination otomatis pikeun ngajual iklan. Koran ngawangun pabrik koran énggal pikeun iklan anu langkung saé. Koran ayeuna ngajual surat langsung, majalah, publikasi khusus… sanés kusabab aranjeunna ngajual berita tapi kusabab naékkeun pendapatan iklan.

Seueur wartawan anu bakal ambek ku kecap kuring. Hapunten leres sabab kuring hormat pisan ka wartawan. Leumpang kana rohangan berita naon waé, sareng anjeun bakal ningali anggaran anu dipotong, éditor damel cekap, koran ngeusian lolongkrang AP eusi. Panerbit nyebarkeun iklan, sanés berita. Berita mangrupikeun pangisi antara iklan kusabab iklanna ngasilkeun artos.

Seueur strategi sirkulasi dina koran nyatana nempatkeun iklanna langkung seueur tibatan berita ... "Mésér Koran Minggu sareng anjeun bakal nampi langkung ti $ 100 dina Kupon." Abdi henteu tiasa ngabayangkeun kumaha éta ngajantenkeun wartawan ... disasarkeun ku kupon 25 sen kanggo kertas toilet.

Nyaan kuring henteu nganggap ieu jauh béda tibatan épolusi industri sanés. Bayangkeun kumaha kaprigelan mesin pikeun narik micrometer set sareng ngawangun mesin otomotif. Masinis-masinna mangrupikeun seniman, diajar perdaganganana mangtaun-taun, ngiringan sakola perdagangan, diajar metalurgi canggih, matematika, sareng operasi mesin beurat. Tebak cing? Éta ogé parantos digentos. Cnc Gedang sareng robot parantos ngaganti teknisi terampil. Jalma ayeuna tiasa ngarancang dina komputer sareng langsung ngaluarkeun bagian-bagianna tanpa campur tangan manusa.

Naha éta hartosna yén Masinis henteu dihargaan? Nya kantenan henteu. Éta ngan saukur diganti. Wartawan anu diganti, ogé. Kuring terang, kuring terang ... wartawan tanggung jawab, dididik, aranjeunna mastikeun sumber, aranjeunna jawab kecap-kecapna. Ieu sadayana leres tapi ékonomi anu pamustunganana meunang. Lalajo berita magrib atanapi maca koran sareng kuring ngajamin anjeun bakal ningali sahenteuna hiji rujukan pikeun blog, video anu diunggah, atanapi situs wéb. Warta ieu henteu aya deui dipendakan sareng disebarkeun ku wartawan, éta ku kuring sareng anjeun teras disebarkeun ngalangkungan Internet.

Naon anu leres-leres kajantenan di dieu nyaéta yén konsumén ' ngabutuhkeun keur meuli wartos parantos ical. Wartawan sareng koran mangrupikeun média antara masarakat sareng berita. Teu aya pilihan anu sanés. Ayeuna pilihanna teu aya watesna sareng mirah. Dupi kualitas diamankeun? Sugan. Éta sapertos ngabandingkeun Wikipedia sareng Encyclopedia Brittanica. Wikipedia gaduh émbaran anu éksponénsial langkung seueur sareng teu mayar artos sepesér. Brittanica gaduh sakedik tulisan tapi kualitasna langkung saé. Iraha terakhir anjeun ngagaleuh énsiklopédia? Éta waleran anjeun.

Kaleresan kuring tiasa nyerat Blogbar anyar Google. Posna panginten aya éjahan sareng kasalahan gramatikal, panginten henteu aya referensi, panginten henteu pikaresepeun sapertos dina halaman Times Technology - tapi dugi ka rébuan pamaca anu sacara jujur ​​henteu paduli kana hal-hal éta. Aranjeunna ngaapresiasi yén kuring nyerat ngeunaan éta sareng ayeuna ngagunakeun kontén éta pikeun ningkatkeun situsna. Henteu nyandak wartawan pikeun ngarobih carita.

Internét mangrupikeun média anyar anu ngagentos berita dina makalah jeung wartawan. Éta rada hanjelu, éta perdagangan hebat anu bakal ngaleungit. Masih bakal aya wartawan, ngan henteu seueur. Masih bakal aya koran, ngan henteu seueur. Hayu urang nyanghareupan éta, sanajan. Surat kabar bakal teras-terasan mendakan jalan sanés pikeun ngajual iklan. Éta panginten sanés tinta dina tangkal anu paéh, tapi aranjeunna bakal mendakan jalan.

Koran henteu maot, ngajual berita parantos maot.

9 Komentar

  1. 1

    > Koran ayeuna ngajual surat langsung, majalah, publikasi adat?

    Abdi tiasa ngahubungkeun éta. Makalah dua kali mingguan urang gaduh langkung seueur flyers dina dinten Salasa tibatan halaman warta.

    Sapertos industri musik sareng pilem, industri koran kedah milarian cara anyar pikeun ngajual diri - jantenkeun pangalaman sadinten anu henteu kapikiran ku jalma-jalma pikeun ngaluarkeun 1.50.

    Ieu langkung seueur pikeun koran lokal kota leutik

    • 2

      Abdi bogoh titik anjeun ngeunaan warta lokal. Kuring masih mikaresep koran Usaha urang di dieu sacara lokal ogé koran Komunitas kuring. Aranjeunna masih boga kaunggulan hébat leuwih net - sambungan maranéhna pikeun masarakat.

      Ironisna, sadaya koran badag terus ngajual ka raksasa badag anu desentralisasi warta salajengna. Di dieu di Indy, Star dipiboga ku Gannett. Gannett terus motong sumberdaya lokal sareng nyobian nyorong langkung seueur ka perusahaan ngalangkungan integrasi sistem. Ieu motong kertas kaluar ti masarakat, sanajan. Bunuh diri.

      Ieu ngan saukur teu patut keur kuring meuli kertas. Kuring ngalakukeun kitu unggal dinten langkung ti dasawarsa. Jujur kuring tiasa nyebatkeun yén kuring henteu kirang terang nampi warta online gratis.

      • 3

        Di Kanada - utamana Ontario sadaya koran leutik nu dipiboga ku salah sahiji dua raksasa warta média. Abdi henteu nyangka aya koran anu leres-leres mandiri tina akibat anu tinggaleun di kota atanapi kota leutik.

        Ieu lumangsung salila lima nepi ka sapuluh taun panungtungan dimana dua raksasa nuluykeun a spree dibeuli. Jigana urang bener leungit hal berharga lamun éta kajadian.

  2. 4

    Tulisan anu saé! Ku teu sangka nu ieu kudu jadi kejutan badag- unggal saprak web dimimitian killing classifieds koran geus di kasulitan, atawa kudu sahenteuna sadar kasulitan dina jalan.

  3. 5

    Masalahna koran geus puluhan taun teu ngajual warta. Sakali aya perang koran ngeunaan carita panas. Iraha perang terakhir tina jinis ieu saha waé anu émut?

    Redaktur top koran ogé kedah janten salesperson pangsaéna sareng perwira pemasaran utama. Perjalanan ka kios koran ageung tiasa ngabuktikeun yén ieu sanés kasus di dunya ayeuna.

    Tingali dina sampul hareup majalah dina kios koran dibandingkeun sareng halaman hareup koran anu dipidangkeun di dinya. Hiji tiasa ngabantah yén seueur majalah nganggo "trik 78-Ways-to-Refresh-Your-Sex-Life" pikeun ngajual pamiarsa. Masih aya no denying yén koran sacara sistematis dina ngajual warta maranéhanana sarta fitur eusi ka pamiarsa. Éta ampir saolah-olah urang damel pikeun ngajantenkeun halaman payun langkung pikaboseneun sareng kirang relevan tibatan anu diperyogikeun.

    Éditor bakal ngabantah yén "promosi" ngirangan perusahaanna. Kuring bakal ngajawab yén pangalusna, pangpentingna, ngalaporkeun investigative nu ngéléhkeun Pulitzer taun ieu sacara saeutik nilai lamun seuseueurna konsumén koran urang teu ganggu maca séri.

    Urang kudu jadi pinter ngajual warta deui. Urang kedah pinter nyarioskeun ka pamiarsa naon anu aya pikeun aranjeunna upami aranjeunna maca.

    Tungtungna urang kedah gumbira ngeunaan warta sareng kontén sanés anu urang kirimkeun unggal dinten, mingguan sareng bulanan nyalira teras komunikasikeun pikagumbiraeun éta ku cara anu tepa ka jalma-jalma anu urang ngarepkeun ngahontal sareng pangaruh kana warta. Upami urang salaku redaktur ngalaksanakeun tugas ieu, dolar bakal nuturkeun sareng koran (teu paduli kumaha aranjeunna dikirimkeun) bakal mekar.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.