Infographic: Statistik Pamakéan Warga Senior sareng Internét

Fakta Paké, Mobile, sareng Statistik

Stereotip anu teu tiasa dianggo ku manula, henteu ngartos, atanapi henteu hoyong nyéépkeun waktos sacara online nyebar di masarakat urang. Nanging, naha éta dumasar kana kanyataan? Leres waé Millennial mendominasi panggunaan Internét, tapi naha leres aya sababaraha Baby Boomer dina wéb sadunya?

Kami henteu pikir sapertos kitu sareng urang badé ngabuktoskeunana. Jalma kolot anu narima sareng ngagunakeun téknologi modéren dina nambahan jumlah ayeuna. Aranjeunna sadar kana mangfaatna diajar kumaha ngagunakeun laptop, telepon pinter, komo dab dina kanyataan virtual. 

Ieu sababaraha kanyataan anu nunjukkeun anjeun kanyataan kumaha generasi kolot di masarakat ayeuna ngagunakeun Internét.

Sabaraha sareng Sabaraha

Jumlah manula dina Internét saéstuna lumayan tinggi. Nyaéta, sahenteuna 70% jalma umur 65 ka luhur nyéépkeun waktos online sacara sadidinten.

Rata-rata, generasi anu langkung lami nyéépkeun sakitar 27 jam online per minggu.

Medalerthelp.org, Sepuh & Wéb Anu Lega Dunya

Sumawona, manula parantos sadar kana manpaatna anu paling ageung tina Internét — aksés gratis kana inpormasi anu teu terbatas! Kituna, panilitian nunjukkeun yén sahenteuna 82% manula nganggo mesin pencari pikeun milari inpormasi ngeunaan topik anu dipikaresepna.

Kaseueuran Manula Mariksa Cuaca

Salah sahiji alesan utama kunaon manula online pikeun ngariksa cuaca (sakitar 66%). Mangrupikeun kanyataan anu dipikaterang yén langkung sepuh anjeun langkung sénsitip anjeun janten dumadakan parobihan dina kaayaan cuaca, janten mariksa éta online mangrupikeun cara anu hadé pikeun tetep siap. 

Nanging, jalma-jalma anu langkung lami nganggo Internét pikeun seueur hal-hal sanés ogé. Sababaraha hal anu paling umum kalebet balanja, inpormasi ngeunaan tuangeun, kaulinan, kupon sareng diskon, sareng seueur alesan anu sanés.

Naha Sepuh Komunikasi Ngalangkungan Internét?

Stereotip sejen anu urang gaduh ngeunaan jalma-jalma anu langkung lami di sakitar urang nyaéta aranjeunna tetep ngandelkeun garis telepon pikeun komunikasi sareng babaturanana sareng kulawargana. Nalika éta leres pikeun sabagian, éta henteu nyebar sakumaha panginten batur. 

Tilu alat komunikasi utama dina Internét nyaéta email, aplikasi olahtalatah, sareng platform média sosial. Sakitar 75% jalma anu langkung kolot komunikasi sareng anggota kulawargana nganggo paling henteu hiji aplikasi olahtalatah. Dua anu paling umum nyaéta FaceTime sareng Skype kumargi ieu ngajantenkeun gampang pisan komunikasi sareng pidéo sareng ngirim gambar.

Alat Mana Anu Paling Dianggo?

Sanaos urang parantos jauh dina ngadeukeutkeun sepuh sareng téknologi, masih aya kénéh tempat pikeun ditingkatkeun. Salaku conto, telepon sélulér biasa masih umum di kalangan generasi anu langkung lami dibandingkeun sareng telepon pinter. Beuki luhur dina skala umur, beuki gedé celah antara panggunaan telepon sélulér sareng telepon pinter. 

Salaku conto, 95% jalma umur 65-69 nganggo telepon sélulér, padahal 59% nganggo telepon pinter. Nanging, 58% jalma anu umurna di luhur 80 ngagunakeun telepon sélulér, tapi ngan ukur 17% nganggo smartphone. Sigana mah smartphone masih nyingsieunan sepuh, tapi tren ieu pasti bakal robih pisan.

Angka-angka ieu Diperkirakeun Tumuh Ka hareup

Angka anu aya hubunganana sareng Internét sareng sepuh pisan anu parantos ngadorong. Nanging, aranjeunna diarepkeun tumuh langkung gancang dina waktos anu caket. Salaku generasi muda anu parantos gaduh komando téknologi modéren anu saé janten sepuh, perséntase manula anu melek téknologi ogé bakal tumuh.

Pikeun langkung seueur wawasan ieu, tingali infographic ieu di handap anu dirancang ku Medalerthelp.

Mobile Senior sareng Pamakéan Internét

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.