Palayanan Palanggan lawan Dukungan Palanggan

dukungan layanan palanggan

Aya masalah dina industri online. Kami nganggo istilah layanan palanggan sareng dukungan pelanggan sacara silih gentos ... tapi éta hartosna dua hal anu béda. Seringna, organisasi online anu parantos nanem modal dina tim pendukung kedah mayar kanggo organisasi anu henteu.

Wengi ayeuna, kuring nyerat proposal standar pikeun disalabarkeun ka klien kami sareng hoyong pastikeun ngabedakeun jasa lawan pangrojong. Salaku organisasi jasa, tanggung jawab kami pikeun komunikasi sacara épéktip sareng klien sareng nganteurkeun naon anu dipénta ku aranjeunna. Kami henteu tiasa nyayogikeun dukungan, sanaos. Kami sanés padamel pikeun ngadukung palanggan ogé teu aya cekap waragad dina kontrak kami pikeun staf tim dukungan. Kami ayeuna ngalayanan palanggan di Inggris, Kanada sareng di Amérika Serikat… éta seueur overhead supados aya jalma.

Abdi émut nalika damel di TargetTarget yén urang bakal ngagaduhan klien nyauran kami pikeun masalah sareng email rendering Outlook leres. Éta ngan ukur janten masalah urang kusabab urang kedah mayar klién anu ngarepkeun dukungan salaku bagian tina papacangan palayanan pelanggan. Klién henteu tiasa nyauran Outlook moal ngalereskeunana, ogé). Éta maksa ExactTarget pikeun ngadorong HTML-coding anu goréng pikeun ngabéréskeun masalah ... sareng teraskeun ngadukung masalah anu aranjeunna leres-leres henteu ngagaduhan kendali!

Parangkat lunak salaku perusahaan jasa dibagi - seueur diantarana nawiskeun pangrojong per kajadian, sababaraha nawiskeun paket dukungan, sareng anu sanés henteu nawiskeun éta pisan. Kadang-kadang, perusahaan nanem modal dina Perangkat Lunak salaku Layanan ngan ukur terang yén teu aya anu nelepon nalika éta kaluar. Éta mangrupikeun masalah pikeun nempatkeun perusahaan.

Ayeuna urang nuju nyanghareupan bebas aplikasi - Google Analytics, Youtube, WordPress, Twitter sareng Facebook - sareng sadayana gancang-gancang janten kritis kana usaha urang. Ieu sadayana perusahaan anu nyayogikeun jasa anu saé ... tapi henteu ngagaduhan jinis dukungan (WordPress ngagaduhan VIP, Google parantos mastikeun pihak katilu). Sistem kami tumuh dina kagumantungan sareng kompleksitas nalika urang teraskeun ngahijikeun sareng sindikasi kontén kami. Naon kajadian nalika sadayana janten serba salah?

IMHO, éta ngan ukur hitungan waktos sateuacan perusahaan-perusahaan ieu dipaksa nyayogikeun dukungan. Google Apps, contona, nawiskeun dukungan $ 50 per pangguna per taun. Éta mangrupikeun perjanjian anu saé sareng kuring yakin yén éta bakal ngahindaran ancaman hukum anu tiasa dimiliki Google upami aranjeunna ninggalkeun perusahaan anu luhur sareng garing tanpa aya email saminggu atanapi dua.

Dukungan pelanggan penting pisan pikeun operasi kritis misi. Éta sababna naha aya perusahaan sapertos Webtrend di luhur Google Analytics, TargetTarget di luhur Lyris, sarta Squarespace di luhur WordPress. Hanjakalna, henteu seueur teuing pilihan nalika ngeunaan Youtube, Twitter sareng Facebook - jilid distribusi na anu ngajantenkeun aranjeunna tiasa ngalakukeun usaha.

Kuring resep pisan téknologi sumber kabuka, tapi hoyong pisan ningali organisasi ieu ngajantenkeun tawaran pangrojongna ... sanaos hartosna yén klien kedah mayar éta. Naon anu anjeun pikirkeun?

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.