Kontéks, Visi sareng Bagikeun Kabodoan

salah

Nalika kuring nyetir jalan raya, kuring pikir éta henteu pondok tina hiji kaajaiban anu kuring jalankeun pikeun hirup sareng (ampir) dina waktosna. Sigana mah éta mangrupikeun kaajaiban sabab nalika kuring henteu damel sareng jalma pinter pisan, kuring maca seueur omong kosong dina Twitter sareng Facebook… sareng nonton seueur omong kosong dina tipi. Upami jalma-jalma nyetir mobilna sapertos ngabagi inpormasi, sigana umur hirup rata-rata nyetir sakitar 72 detik.

Kaseueuran data anu urang sumebar bodo.

Abdi tumaros dinten anu sanés. Kuring dikirim hiji email améh sobat hébat sarta marketer dimangfaatkeun Jascha Kaykas-Wolff at Mindjet nunjukkeun sababaraha data anyar anu nyarios éta Facebook pamiarsa sosial anu nabrak na ngaduruk. Tangtosna, katingal anu langkung jero langkung mendakan yén pamaca tiasa turun, tapi Dursasana parantos réngsé. Sarta pamustunganana, éta Sigana salaku sanajan ngaluarkeun nu bisa ngan jadi nu kirang dilaksanakeun pamiarsa sosial anu dying, tapi eusi hébat lakukeun ogé. Jascha, sukur, ngirimkeun deui tulisan éta.

Nalika anjeun nyetir mobil, éta matak endah sadayana hal anu urang lakukeun pikeun tujuan urang. Kami terang dimana ngamimitian sareng dimana bérésna, urang niténan kamajuan anu maju, urang ngalongok périodik dina kaca spion tukang kami, urang parios kaca spion na bahkan ningali kaluar pikeun buta titik urang sakali dina bari. Kami gaduh dua leungeun dina setir, hiji suku diterapkeun kana rem atanapi bénsin ... sareng kadang-kadang anu sanés dina kopling. Naha henteu saé upami urang anu dextrous, ati-ati, panasaran sareng responsif nalika urang nganggo inpormasi anu kami mendakan dina Internét?

Henteu. Kami henteu. Kami ningali hal anu narik minat urang - kumaha waé anu bodo - sareng kami ngan saukur ngalirkeunana. Retweet. Bagikeun. Siga. +1. Woohoo!

Henteu kirang ti saminggu sakali, kuring milari anu saé teuing pikeun leres dina Snope sareng ngirim email deui ka jalma yén omongan anu anjeunna nyebarkeun henteu leres dina hartos sahenteuna (punten Pa!). Nalika jalma hoyong percanten naon anu aya dina klip téks, sora sora, atanapi pidéo - aranjeunna henteu kantos ngali sakedik langkung jero, aranjeunna ngan ukur tweet, ngirimkeunana, atanapi ngirim email ka sadaya babaturanana. Kabodoan tiasa disebarkeun langkung éfisién dina jalan tol inpormasi tibatan naon waé anu nilainya.

Realitas televisi mangrupikeun conto ieu. Upami anjeun teu acan kantos ningali Charlie brooker tunjukkeun kumaha hasil produksi tivi kanyataanana, endah pisan (sareng pikasieuneun):

Télévisi kanyataanana mirip sareng kumaha urang sacara teu leres ngabagi inpormasi. Urang klip, salin, témpél sareng nyebarkeun. Babagi teuing gampang.

Malah dina Internét, anjeun nuju maca carita fiksi anu dikembangkeun nganggo klip téks, audio sareng pidéo dunya nyata. Ngalakukeun analisis deet dina pamiarsa sosial Facebook mangrupikeun conto anu saé. Tulisan aslina panginten henteu ngahaja nyasabkeun jalmi ... tapi éta kajantenan dina conto data anu mangrupikeun tampilan inpormasi anu kuat. Éta saderhana nyerat carita dina grafik. Untungna, anu sanés ngali sakedik jero sareng ngaidéntifikasi sababaraha papanggihan penting saluareun carita aslina. Éta henteu sering kajadian, sanaos.

Kami ningali kasalahan anu sami ieu unggal dinten kalayan pemasar. Aranjeunna cuek ningali kénca, katuhu, tukangeun ... ogé henteu terang dimana ayana, ogé teu merhatoskeun ka tempat anu dituju. Upami anjeun ngan ukur fokus kana dimana, anjeun tiasa ngantepkeun liang tina usaha anjeun kusabab anjeun jalan-jalan. Naon anu sigana rute anu pikasieuneun panginten mangrupikeun jalan kaluarna anu anjeun kedah tembus.

Tangtosna, urang ningali éta langkung parah dina politik. Unggal iklan politik mangrupikeun sora sora anu diluar kontéks sareng diréduksi jadi sababaraha posisi ekstrim anu gampang diremehkeun. Politikus gumantung kana éditan anu saé. Éta musibah. Panongtonna langkung pantes.

Dina dunya corétan, screenshot sareng soundbites ... langkung gampang ngalirkeun kabodoan tibatan intél. Tugas anjeun salaku pamaca (bahkan dina blog ieu) pikeun ningali langkung jero. Tugas sareng tanggung jawab kuring salaku blogger pikeun milarian sadaya arah sateuacan kuring ngadorong anjeun ngaléngkah bénsin atanapi rem sareng jalan tol. Wartawan, blogger, toko média sareng bahkan analis opini kedah langkung seueur dextrous sareng mimitian nganggo sadaya fakultasna pikeun nginpokeun masarakat awam.

Kuring ngan ukur henteu optimis aya seueur teuing sakitar anu tiasa atanapi daék ngalaksanakeun éta. Bodo dibagi langkung gampang. Teu percanten ka abdi? Coba bagikeun tulisan anu taliti ditulis, calakan. Teras pasang gambar ucing lucu. Anu mana anu dilakukeun langkung saé?

One comment

  1. 1

    Douglas, kuring resep tulisan ieu. Dina hal kuring maca mimiti on ngeunaan Twitter éta mariksa unggal link Anjeun masangkeun atawa maju batan ukur ambing retweeting sabab urang meunang topik catchy dina 140 karakter. Sakapeung kuring mikir dua kali sareng sensor tweet kuring sareng tungtungna henteu ngeposkeun, upami aranjeunna tiasa ngabagi hal semu hambar. Kuring ogé amazed di kumaha urang pikir maranéhna anu nambahkeun nilai ku diteruskeun pulitik / agama / surelek bias moral maranéhanana atawa ngeposkeun aranjeunna on Facebook. Kuring gaduh sobat lami anu asli xenophobe sareng anjeunna panasaran naha kuring henteu némbalan surélékna. Kaleresan, surelek na buka folder spam mah kuring pariksa keur surelek ti anjeunna ngeunaan sakali saparapat a, ngabales kana sababaraha guyonan atawa pics of grand-putri-Na ... ngan barang non-karasa. Sarta saprak Kuring venting, abdi teu tiasa percanten I masih meunang sababaraha "maju ka x-loba jalma" kanggo alus tuah (atawa kabur hiji musibat 10 generasi!) Surelek ti sobat dear atanapi dua, sanajan sangkan aranjeunna Abdi sibuk teuing pikeun barang sapertos kitu. Kieu deui email anu sanésna ti hiji réréncangan anu dihaja ...

    MATA PELAJARAN: Fw: PENTING terang

    Sarerea punten janten sadar,  

    Upami ku kaayaan naon waé aya anu nelepon
    anjeun nyatakeun anjeun ngagaduhan anggota kulawarga anu dina kacilakaan parah sareng
    aranjeunna ngalakonan nu ni'mat anu ku nelepon ka ngantep anjeun terang ngeunaan eta sareng masihan
    alamat / lokasi dimana kacilakaan sakuduna dituju kajantenan, DO
    Teu balik éta scam a.

    Tétéla sababaraha [parusahaan xyz, nyelapkeun sorangan] associates
    sareng anggota kulawargana parantos dikontak ku seniman scam / perorangan ieu.

    Hiji [parusahaan xyz, nyelapkeun sorangan] anggota geus murag pikeun
    panipuan sareng dirampok nalika aranjeunna dugi ka lokasi anu disayogikeun ku anu nelepon.

    Teruskeun ieu ka batur.

    - Oh, muhun. Meureun jalma ieu gaduh heula terang kana sababaraha insiden ieu, sareng éta kajantenan ka babaturan pribadi na? Kuring pikir urang kedah bungah aya jalma anu paduli pikeun ngajaga kuring dipasang.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.