Kontéks, Visi sareng Bagikeun Kabodoan

salah

Nalika kuring nyetir jalan raya, kuring pikir éta henteu pondok tina hiji kaajaiban anu kuring jalankeun pikeun hirup sareng (ampir) dina waktosna. Sigana mah éta mangrupikeun kaajaiban sabab nalika kuring henteu damel sareng jalma pinter pisan, kuring maca seueur omong kosong dina Twitter sareng Facebook… sareng nonton seueur omong kosong dina tipi. Upami jalma-jalma nyetir mobilna sapertos ngabagi inpormasi, sigana umur hirup rata-rata nyetir sakitar 72 detik.

Kaseueuran data anu urang sumebar bodo.

Abdi tumaros dinten anu sanés. Kuring dikirim hiji email améh sobat hébat sarta marketer dimangfaatkeun Jascha Kaykas-Wolff at Mindjet nunjukkeun sababaraha data anyar anu nyarios éta Facebook pamiarsa sosial anu nabrak na ngaduruk. Tangtosna, katingal anu langkung jero langkung mendakan yén pamaca tiasa turun, tapi Dursasana parantos réngsé. Sarta pamustunganana, éta Sigana salaku sanajan ngaluarkeun nu bisa ngan jadi nu kirang dilaksanakeun pamiarsa sosial anu dying, tapi eusi hébat lakukeun ogé. Jascha, sukur, ngirimkeun deui tulisan éta.

Nalika anjeun nyetir mobil, éta matak endah sadayana hal anu urang lakukeun pikeun tujuan urang. Kami terang dimana ngamimitian sareng dimana bérésna, urang niténan kamajuan anu maju, urang ngalongok périodik dina kaca spion tukang kami, urang parios kaca spion na bahkan ningali kaluar pikeun buta titik urang sakali dina bari. Simkuring boga dua leungeun dina kabayang steering, suku hiji dilarapkeun ka marake atawa gas ... sarta kadangkala sejen dina clutch kana. Naha henteu saé upami urang anu dextrous, ati-ati, panasaran sareng responsif nalika urang nganggo inpormasi anu kami mendakan dina Internét?

Nope. Simkuring moal. Simkuring ningali hal anu piques minat urang - kumaha oge bodo - na urang ngan pas eta on. Retweet. Bagikeun. Siga. +1. Woohoo!

Teu kurang ti saminggu sakali, Kuring pilari up hal teuing alus janten leres on Snopes na emailing deui baé yén crap manéhna urang dikabaran teu leres dina rasa sahenteuna (punten Pa!). Lamun urang hayang yakin naon dina klip tina téks, soundbite hiji, atanapi video anu - aranjeunna pernah ngali saeutik a deeper, aranjeunna ngan tweet eta, posting eta, atawa surélék ka sakabéh para sahabat. Kabodoan tiasa disebarkeun langkung éfisién dina jalan tol inpormasi tibatan naon waé anu nilainya.

Realitas televisi mangrupikeun conto ieu. Upami anjeun teu acan kantos ningali Charlie brooker némbongkeun on kumaha karya produksi televisi kanyataanana, éta endah (jeung horrifying):

Télévisi kanyataanana mirip sareng kumaha urang sacara teu leres ngabagi inpormasi. Urang klip, salin, témpél sareng nyebarkeun. Babagi teuing gampang.

Malah dina Internét, anjeun nuju maca carita fiksi anu dikembangkeun nganggo klip téks, audio sareng pidéo dunya nyata. Ngalakukeun analisis deet dina pamiarsa sosial Facebook mangrupikeun conto anu saé. Tulisan aslina panginten henteu ngahaja nyasabkeun jalmi ... tapi éta kajantenan dina conto data anu mangrupikeun tampilan inpormasi anu kuat. Éta saderhana nyerat carita dina grafik. Syukur, anu sanés ngali sakedik jero sareng ngaidéntifikasi sababaraha papanggihan penting saluareun carita aslina. Éta henteu kajantenan sering dilakukeun, sanaos.

Kami ningali kasalahan anu sami ieu unggal dinten kalayan pemasar. Aranjeunna mopohokeun neuteup kénca, katuhu, tukangeun ... ogé henteu terang dimana ayana, ogé henteu merhatoskeun ka tempat anu badé dituju. Upami anjeun ngan ukur fokus kana dimana, anjeun tiasa ngantepkeun liang tina usaha anjeun kusabab anjeun jalan-jalan. Naon anu sigana rute anu pikasieuneun panginten mangrupikeun jalan kaluarna anu anjeun kedah tembus.

Tangtosna, urang ningali éta langkung parah dina politik. Unggal iklan politik mangrupikeun sora sora anu diluar kontéks sareng diréduksi jadi sababaraha posisi anu ekstrim éta gampang diremehkeun. Politikus gumantung kana éditan anu saé. Éta musibah. panongton maranéhna pantes leuwih.

Dina dunya corétan, screenshot sareng soundbites ... langkung gampang ngalirkeun kabodoan tibatan intél. Ieu proyek Anjeun salaku maca (sanajan dina blog ieu) nyandak katingal deeper. Tugas sareng tanggung jawab kuring salaku blogger pikeun milarian sadaya arah sateuacan kuring ngadorong anjeun ngaléngkah bénsin atanapi rem sareng jalan tol. Wartawan, blogger, toko média jeung analis malah opinionated kudu meunang leuwih dextrous sareng ngawitan migunakeun sakabéh fakultas maranéhna pikeun pinuh ngawartosan umum.

Abdi ngan teu optimis aya loba teuing sabudeureun can yén atanapi anu daék ngalengkepan éta. Bodo dibagi langkung gampang. Ulah percanten abdi? Coba babagi hiji tulisan taliti, pos calakan. Lajeng posting gambar ucing lucu. Nu hiji dipigawé hadé?

One comment

  1. 1

    Douglas, Kuring resep pos ieu. Dina hal anu kuring maca mimiti ngeunaan Twitter nyaéta mariksa unggal tautan anu anjeun pasang atanapi teraskeun tinimbang ngan ukur nga-retweet sacara buta sabab éta ngagaduhan topik anu pikaresepeun dina 140 karakter. Kadang-kadang kuring mikir dua kali sareng nyensor tweet kuring sareng tungtungna henteu ngeposkeun, upami aranjeunna tiasa ngabagi hal anu hambar. Abdi ogé kagum kumaha jalma mikir yén aranjeunna nambihan nilai ku cara neraskeun email politik/agama/moral atanapi ngeposkeunana dina Facebook. Abdi gaduh réréncangan lami anu xenophobe nyata sareng anjeunna heran naha kuring henteu ngabales email na. Kaleresan, email na nuju kana folder spam kuring sareng kuring pariksa email ti anjeunna sakitar saparapat sakali, ngawalon sababaraha guyonan atanapi poto incuna…ngan barang anu teu karasa. Sareng saprak kuring curhat, kuring henteu percanten yén kuring masih nampi sababaraha "maju ka jalma-jalma" pikeun kabeneran (atanapi kabur kutukan 10 generasi!) Surélék ti hiji atanapi dua réréncangan anu dipikacinta, sanaos nyarioskeun yén kuring teuing sibuk pikeun jenis barang. Ieu mangrupikeun email énggal ti hiji sobat anu niatna saé…

    SUBJECT: Fw: PENTING uninga

    Sadayana punten janten sadar,  

    Lamun ku kaayaan naon baé nelepon
    anjeun nyarios anjeun gaduh anggota kulawarga anu parantos kacilakaan parah sareng
    aranjeunna ngalakukeun anjeun ni'mat ku nelepon pikeun ngabejaan Anjeun tentang eta sarta masihan
    alamat / lokasi dimana kacilakaan sakuduna dituju, DO
    NOT GO éta scam a.

    Tétéla sababaraha [pausahaan XYZ, selapkeun sorangan] associates
    sareng anggota kulawargana parantos dikontak ku seniman / individu scam ieu.

    A [pausahaan XYZ, selapkeun sorangan] anggota geus murag pikeun
    scam jeung meunang rampok nalika aranjeunna meunang ka lokasi disadiakeun ku panelepon.

    Teruskeun ieu ka batur.

    - Oh, well.Meureun jalma ieu boga pangaweruh leungeun mimiti sababaraha kajadian ieu, sarta eta kajadian ka babaturan pribadi maranéhanana? Kuring nebak urang kedah bungah aya jalma anu paduli cukup pikeun tetep kuring dipasang.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.