Shopify: Kumaha Program Judul Téma Dinamis sareng Katerangan Meta pikeun SEO nganggo Cairan

Shopify Template Liquid - Sesuaikeun Judul SEO sareng Katerangan Meta

Upami anjeun parantos maca tulisan kuring dina sababaraha bulan kapengker, anjeun bakal perhatikeun yén kuring parantos ngabagi langkung seueur ngeunaan e-commerce, khususna ngeunaan Shopify. Pausahaan kuring geus ngawangun kaluar kacida ngaropéa tur terpadu Shopify Ditambah situs pikeun klien. Tinimbang nyéépkeun bulan sareng puluhan rébu dolar pikeun ngawangun téma ti mimiti, kami nyarioskeun ka klien pikeun ngamungkinkeun urang ngagunakeun téma anu diwangun sareng didukung anu dicobian sareng diuji. Urang indit jeung Wookie, Téma Shopify serbaguna anu gaduh seueur kamampuan.

Masih peryogi sababaraha bulan pangembangan pikeun ngalebetkeun kalenturan anu kami peryogikeun dumasar kana panilitian pasar sareng tanggapan para klien kami. Inti palaksanaan éta Closet52 mangrupikeun situs e-commerce langsung-ka-konsumen dimana awéwé bakal tiasa gampang meuli dresses online.

Kusabab Wokiee mangrupikeun téma multiguna, salah sahiji daérah anu kami pokus pisan nyaéta optimasi mesin pencari. Kana waktu, urang yakin yén pilarian organik bakal biaya panghandapna per akuisisi sarta shoppers kalawan niat pangluhurna mésér. Dina panalungtikan urang, urang ngaidentipikasi yén awéwé balanja keur dresses kalawan 5 influencers kaputusan konci:

  • Gaya pakéan
  • Warna pakéan
  • Harga baju
  • Free pengiriman barang
  • Balik-repot-gratis

Judul sareng déskripsi meta kritis dina meunangkeun eusi Anjeun saestuna tur ditampilkeun leres. Janten, tangtosna, urang hoyong tag judul sareng déskripsi meta anu ngagaduhan unsur konci éta!

  • nu tag judul dina judul halaman anjeun penting pikeun mastikeun halaman anjeun diindeks leres pikeun milarian relevansi.
  • nu pedaran meta dipintonkeun dina kaca hasil mesin pencari (SERPs) nu nyadiakeun émbaran tambahan nu entices pamaké pilarian mun klik ngaliwatan.

Tangtanganna nyaéta Shopify sering ngabagi judul sareng déskripsi meta dina témplat halaman anu béda - bumi, kumpulan, produk, jsb. Janten, kuring kedah nyerat sababaraha logika pikeun sacara dinamis ngeusian judul sareng déskripsi meta kalayan leres.

Optimalkeun Judul Halaman Shopify Anjeun

Basa téma Shopify cair sareng lumayan saé. Kuring moal meunang kana sakabéh rinci ngeunaan sintaksis, tapi anjeun dinamis bisa ngahasilkeun judul kaca geulis gampang. Hiji hal anu anjeun kedah émut di dieu nyaéta yén produk gaduh varian ... janten ngalebetkeun varian kana judul halaman anjeun hartosna anjeun kedah ngulik pilihan sareng sacara dinamis ngawangun senar nalika template mangrupikeun barang témplat.

Ieu conto judul pikeun a pakéan baju haneut plaid.

<title>Plaid Sweater Dress on sale today for $78.00 » Multi Knee-Length » Closet52</title>

Sareng ieu kode anu ngahasilkeun hasil éta:

{%- capture seo_title -%}
  {{- page_title -}}
    {% assign my_separator = " » " %}
    {%- if current_tags -%}{%- assign meta_tags = current_tags | join: ', ' -%}{{ my_separator }}{{ 'general.meta.tags' | t: tags: meta_tags -}}{%- endif -%}
    {%- if current_page != 1 -%}{{ my_separator }}{{ 'general.meta.page' | t: page: current_page }}{%- endif -%}
    {%- if template == "product" -%}{{ " on sale today for " }}{{ product.variants[0].price | money }}{{ my_separator }}{% for product_option in product.options_with_values %}{% if product_option.name == 'Color' %}{{ product_option.values | join: ', ' }}{% endif %}{% endfor %}{% if product.metafields.my_fields.dress_length != blank %} {{ product.metafields.my_fields.dress_length }}{%- endif -%}{%- endif -%}{{ my_separator }}{{ shop.name }}
{%- endcapture -%}
  
<title>{{ seo_title | strip_newlines }}</title>

Kodeu ngarecah sapertos kieu:

  • Page Judul – lebetkeun heula judul halaman anu saleresna… henteu paduli citakan.
  • tags - ngasupkeun tag ku ngagabung tag pakait sareng hiji kaca.
  • Warna Produk – loop ngaliwatan pilihan warna jeung ngawangun string dipisahkeun koma.
  • Métafields - conto Shopify ieu gaduh panjang pakéan salaku métafield anu kami hoyong kalebet.
  • harga – kaasup harga varian munggaran urang.
  • Ngaran Toko – tambahkeun ngaran toko di ahir judul.
  • Separator - tinimbang ngulang separator, urang ngan nyieun hiji ngerjakeun string jeung ngulang deui. Ku cara éta, upami urang mutuskeun pikeun ngarobih simbol éta ka hareup, éta ngan ukur di hiji tempat.

Optimalkeun Pedaran Meta Kaca Shopify Anjeun

Nalika kami ngorondang situs éta, urang perhatikeun yén halaman template téma naon waé anu disebut ngulang setélan SEO halaman bumi. Kami hoyong nambihan déskripsi meta anu béda-béda gumantung kana naha halaman éta halaman bumi, halaman koleksi, atanapi halaman produk anu saleresna.

Upami anjeun teu yakin naon nami template anjeun, tambahkeun catetan HTML dina anjeun theme.liquid file sareng anjeun tiasa ningali sumber halaman pikeun ngaidentipikasi éta.

<!-- Template: {{ template }} -->

Ieu ngamungkinkeun urang pikeun ngaidentipikasi sadaya témplat anu ngagunakeun déskripsi meta situs supados urang tiasa ngarobih déskripsi meta dumasar kana citakan éta.

Ieu pedaran meta anu kami pikahoyong dina halaman produk di luhur:

<meta name="description" content="Turn heads in this classic hunter green plaid sweater dress. Modern updates make it a must-have: the stand-up neckline, three-quarter sleeves and the perfect length. On sale today for $78.00! Always FREE 2-day shipping and hassle-free returns at Closet52.">

Ieu kodeu éta:

{%- capture seo_metadesc -%}
  {%- if page_description -%}
    {%- if template == 'list-collections' -%}
      {{ "Find a beautiful dress for your next occasion. Here are all of our beautiful dress collections." | strip }} 
    {%- else -%}
    {{- page_description | strip | escape -}} 
      {%- if template == 'product' -%}
        {{ " On sale today for " }}{{ product.variants[0].price | money }}!
      {%- endif -%}
   {%- endif -%}
  {%- endif -%}
  {{ " Always FREE 2-day shipping and hassle-free returns at " }}{{ shop.name | strip }}.
{%- endcapture -%}
  
<meta name="description" content="{{ seo_metadesc | strip_newlines }}">

Hasilna mangrupikeun sakumpulan judul anu dinamis, komprehensif sareng déskripsi meta pikeun sagala jinis template atanapi halaman produk anu lengkep. Pindah ka hareup, kuring paling dipikaresep bakal refactor kode ngagunakeun pernyataan kasus tur ngatur eta saeutik hadé. Tapi pikeun ayeuna, éta ngahasilkeun ayana anu langkung saé dina halaman hasil mesin pencari.

Ku jalan kitu, upami anjeun hoyong diskon anu saé… kami hoyong anjeun nguji situs kalayan kupon diskon 30%, nganggo kode HIGHBRIDGE nalika mariksa kaluar.

Balanja Pikeun Dresses Ayeuna

Panyingkepan: Abdi apiliasi pikeun Shopify jeung Themeforest sareng kuring nganggo tautan éta dina tulisan ieu. Closet52 mangrupikeun klien firma kuring, Highbridge. Upami anjeun hoyong bantosan dina ngembangkeun ayana e-commerce anjeun nganggo Shopify, punten taros Kami.