SkAdNetwork? Kotak Privasi Sandbox? Kuring nangtung sareng MD5s

ID Iklan sélulér

Pengumuman Apple 2020 Juni yén IDFA bakal janten fitur pamilih pikeun palanggan ku sékrési iOS 14 Séptémber karaos sapertos karpét ditarik tina handapeun 80 milyar industri iklan, ngirim pemasar kana kabingut pikeun mendakan hal pangalusna salajengna. Ayeuna parantos langkung ti dua bulan, sareng kami masih ngorehan.

Kalayan énggal panundaan anu diperyogikeun pisan dugi ka 2021, urang salaku industri kedah nganggo waktos ieu sacara épéktip pikeun milari standar emas énggal pikeun ngumpulkeun data konsumén; salah sahiji anu alamat masalah karusiahan bari ogé sanggup target granular. Sareng kuring yakin, di saluareun dewan, yén standar énggal mangrupikeun email MD5 hash.

Naon MD5?

Algoritma pesen-digest MD5 mangrupikeun fungsi hash anu seueur dianggo ngahasilkeun nilai Hash 128-bit.

Seueur di industri ngantosan dina jangjang SkAdNetwork Apple jeung Kotak Pasir Privasi Google Chrome, tapi duanana ngagaduhan seueur karugian. Duanana nyegah perdagangan terbuka sabab ékosistem katutup milik sareng dioperasikeun ku platform nyalira. Upami industri nyayogikeun prasarana iklan ieu, raksasa téknologi ieu bakal tiasa langkung monopoli sareng nyegah kamajuan di industri kacuali didamel standar anu langkung terbuka.

Naon SkAdNetwork?

SKAdNetwork mangrupikeun kerangka pikeun atribusi pamasangan mobile anu dijagaan privasi. Tujuanana pikeun ngabantosan ngukur tingkat konvérsi kampanye pasang aplikasi (CPI) tanpa ngabahayakeun idéntitas pangguna.

Naon SKAdNetwork sareng naon anu dilakukeun?

Salaku tambahan, sistem ieu sono kana tambihan nilai-pangbadagna pikeun nargétkeun - data real-time. Kusabab béwara ngeunaan atribusi dikirim antara 24 dugi 48 jam saatos kanyataan, pangiklan moal tiasa sasaran konsumén dina waktos aranjeunna aya di pasar sareng moal tiasa ngaitkeun kagiatan aplikasi kana waktos anu khusus, anu ngahambat kagunaan data éta sorangan.

Di sagigireun sadaya kalemahan ieu, urang henteu kedah mopohokeun résiko alamiah ngan ukur ngamungkinkeun dua perusahaan ngendalikeun sadaya data anu aya hubunganana sareng privasi ieu. Alesan ieu nyalira kedahna cekap pikeun industri pikeun ngareureuhkeun sateuacan nampi solusi anu diusulkeun ku Apple sareng Google.

Pikeun nyegah téknologi-goliaths ieu janten penjaga gerbang anu langkung kuat pikeun konsumén, industri iklan boh pamasaran digital kedah nangtung ku solusi anu langkung kabuka pikeun data idéntifikasi.

Kusabab MD5s mangrupikeun tali héksadesimal dirobih tina alamat email anu ngalangkungan algoritma hashing, sadaya sistem ngolah inpormasi konsumén sénsitip di hiji jalan anu teu tiasa kaiket deui sareng pribados. Pikeun tujuan éta, éta mangrupikeun identifier anu fokus kana privasi anu tiasa aman ngaitkeun data pikeun nyiptakeun profil pangguna anu henteu dikenal tapi masih tiasa sasaran iklan dina tingkat anu butut.

Kusabab konsumén umumna ngajaga alamat email primér anu sami salami sababaraha taun, MD5s ngagaduhan peta ageung kabiasaan sareng kagiatan digital, ku sabab éta, halaman wéb, aplikasi, atanapi platform naon waé anu ngagaduhan basis pangguna anu kadaptar bakal tiasa nguntungkeun tina data anu langkung kuat, iklan hubungan, sareng monetisasi.

Solusi anu parantos diuji waktos sareng kabuktosan, MD5s, khususna sareng inpormasi alamat IP, bakal janten jaringan anu paling épéktip pikeun maju ka hareup tanpa MAIDs. Kalayan MD5s, pangiklan bakal tiasa ngahontal palanggan poténsial di komunitas online dimana pangguna didaptarkeun, sareng data éta teras tiasa dikaitkeun sareng aranjeunna pikeun ngawangun profil anu saé, sareng ogé anonim. Upami diadopsi massal, nilai komunitas online bakal naék sacara signifikan.

Naon ari MAID?

Mobile Advertising IDs atanapi Mobile Ad IDs: a spésifik pikeun-pamaké, resettable, identifier anonim pakait sareng alat smartphone pangguna sareng didukung ku sistem operasi selulerna. MAID ngabantosan pamekar sareng pemasar ngaidentipikasi saha anu nganggo aplikasi aranjeunna.

Bener na, teu aya hal pangalusna salajengna, sahenteuna henteu acan. Nanging, MD5 mangrupikeun tempat anu langkung lemes pikeun didaratkeun tibatan di buruan Google atanapi Apple. Kami henteu kedah netepkeun sistem anu tertutup pikeun nyumponan kabutuhan privasi. Ngajagaan identitas konsumen sareng inpormasi sénsitip penting, tapi urang ogé kedah tiasa nyumponan kabutuhan pangguna sareng ngalayanan aranjeunna inpormasi anu aya hubunganana sareng aranjeunna. Dugi ka sistem terbuka énggal didamel, hayu urang tetep sareng naon anu urang terang yén bakal jalan.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.