SoapUI: Alat Insider pikeun Gawe sareng API

sabunUI

Sigana unggal-unggal kuring pendak sareng sobat dalit, kuring ngadangu perkawis alat énggal anu ngajantenkeun hirup langkung gampang. Abdi gaduh kopi David Grigsby, monster integrasi .NET anu damel pikeun DocuSign. David sareng kuring nuju ngabahas SOAP (Simple Object Access Protocol) vs. API sésana (éta kumaha urang gulung). Kuring condong resep API REST kusabab aranjeunna langkung gampang pikeun ngabayangkeun sareng ngembangkeun sakedik sakaligus - ogé ngirangan masalah sareng auténtikasi. David, salaku guru .NET, resep SABUN kusabab éta nyayogikeun operasi sareng kasempetan anu langkung rumit.

David ngawartosan kuring rahasia jelema jero pikeun damel sareng antarmuka aplikasi SOAP (API)… SoapUI. (PS: Sigana impian kuring ngeunaan an APUI ti 2006 panginten sawatara dinten janten réalisasi!)

SoapUI

SoapUI aya dua versi, Open Source sareng Pro. Versi Pro ngamungkinkeun anjeun ngalakukeun sagala rupa anu dilakukeun ku Open Source, tapi nambihan sakumpulan produktivitas sareng hemat waktos kanggo $ 349 per lisénsi.

  • Garis Besar sareng Formulir Éditor pikeun visualisasi data - Sedengkeun Outline Editor nganteurkeun tinjauan hébat kana data anu saleresna dina seratan XML, Bentuk Editor nyayogikeun antar muka saderhana pikeun ngalebetkeun data kana pamundut. Dua éditor sasarengan bakal ngajantenkeun tés anjeun langkung gancang sareng gampang.
  • Sumber Data - impor sumber data anu anjeun hoyong tés. Sadaya format utama didukung, kalebet file téks, XML, Groovy, Excel, Directory, JDBC (Relational Database), sareng sumber data Grid Internal.
  • Titik sareng Pencét Nguji - metode pikeun ngajantenkeun kreasi tés anjeun ku ngamungkinkeun ngamungkinkeun pungsi seret sareng lungsur fungsi gancang-gancang.
  • Pernyataan XPath Match - Nyiptakeun negeskeun dilakukeun dina sababaraha léngkah sareng detik anu gampang.
  • sinyalna - tingali persis sabaraha pungsionalitas jasa anjeun anu parantos diuji? Ieu ngamungkinkeun anjeun kéngingkeun tinjauan sareng ningali mana daérah fungsionalitas anu diuji kalayan leres sareng daérah mana anu panginten anjeun badé nyéépkeun waktos deui. Anjeun tiasa ogé ngebor jauh sareng nunjukkeun persis naon anu henteu acan diuji sareng bagian naon anu henteu acan dikonfirmasi.
  • Tés kaamanan - aya jajaran serangan anu hacker anu pikasieuneun éta bakal dialungkeun ka anjeun, sapertos: bom XML, suntikan SQL, XML anu salah, ngabakar, skrip lintas situs sareng sanés. Generator Tés Kaamanan dina Pro ngamungkinkeun anjeun nyiptakeun sét scanner kerentanan lengkep .
  • syarat - Dukungan sarat SoapUI Pro mangrupikeun fitur anu saé pisan dianggo pikeun pemetaan tés anjeun ngalawan syarat bisnis atanapi téknis.
  • Ngaréaksikeun deui - direngsekeun ku fungsi-tipe "search-and-ngaganti" saderhana.
  • Pembina SQL - ngabantosan anjeun ngadamel pernyataan SQL ku antar muka grafis, ngajantenkeun aksés data gampang pikeun sadayana.
  • ngalaporkeun - ngahasilkeun laporan lengkep dina tingkat Project, TestSuite, TestCase, atanapi LoadTest. Nyitak atanapi ngeksporna kana format standar naon waé, kalebet PDF, HTML, Word sareng Excel, sareng ngarobihna.
  • sokongan - salaku bagian tina lisénsi anjeun ogé bakal kéngingkeun sataun dukungan sareng lisénsi anjeun.

3 Komentar

  1. 1

    Hatur nuhun pikeun ngeposkeun ieu, Doug. Kuring parantos nganggo duanana pendekatan dina pamekaran pikeun klien. SABUN sigana langkung sesah digawekeun dibandingkeun REST kusabab gumantungna kana struktur XML. SoapUI leres-leres ngajantenkeun SABUN kirang nyeri ... sareng aranjeunna gaduh installer Mac! Kuring gé parios deui.

    Sanajan ku alat anu saé sapertos ieu, saur kuring kuring masih resep kana API RESTful modern. Éta kumaha kuring ngagulung 🙂

  2. 3

    Sakumaha aranjeunna nyarioskeun sok aya waktos kanggo kopi sareng rerencangan anu saé sareng kamampuan ngabagi ilmu anu relevan. Nuhun Doug kanggo anu ngagorowok sareng kamampuan ngabagi naon anu urang duaan cinta sareng gaduh karep anu hébat. Ogé éta nelepon REST ogé anjeun parantos nunjukkeun di handap ieu naha éta mangrupikeun alat debugging sareng prototipe favorit kuring pikeun API. Pendak deui dina bulan April nalika kuring balik ka kota 🙂

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.