Léngkah Kahiji dina Bisnis Sosial: Kapanggihan

interaksi sosial

bisnis sosial ku desainKuring nembé réngsé maca (pikeun kadua kalina) buku hébat, Bisnis Sosial Ku Desain: Stratégi Média Sosial Transformatip pikeun Perusahaan Anu Sambung, ku Dion Hinchcliffe sareng Peter Kim.

Patarosan anu sering kuring ngadangu nyaéta "Dimana urang ngamimitian?" Jawaban pondok nyaéta anjeun kedah mimitian di awal, tapi kumaha urang ngahartikeun awal panginten mangrupikeun léngkah anu paling kritis.

Kumaha cara organisasi ngahijikeun kolaborasi sosial jeung bisnis sosial konsep kana sagala bidang fungsionalna? Naha éta mangrupikeun usaha sadayana atanapi henteu, atanapi naha éta kedah dimoderasi ku strategi bisnis anu terang? Usaha pamanggihan anu khas ngalibatkeun pamahaman sareng ngadokuméntasikeun sadayana prosés, kajadian, sarta micu aya hubunganana sareng kagiatan dina organisasi. Salaku conto, naon runtuyan acara bijaksana anu diperyogikeun pikeun nyiptakeun sareng ngaéksekusi urutan ngagaleuh? Faktur? Keluhan pelanggan anu asalna dina Twitter? Balik deui produk?

interaksi palanggan

Seueur organisasi bakal ngadeukeutan prakarsa bisnis sosial kalayan anggapan yén prosés kedah dipetakeun sareng kagiatan sosial payun sareng pusat. Sareng janten pikabitaeun pisan sacara harfiah prosés skétsa kaluar tina anu énggal ieu imperatif sosial. Nalika dipencet pikeun ngartikeun sadayana prosés anu aya, seueur organisasi ngan saukur henteu ngagaduhan éta. Sareng ieu tiasa nambihan rasa mendesak, ninggali akal.

Tapi anu sanésna, sareng saur kuring, pendekatan anu langkung saé nyaéta pikeun ngaidentipikasi heula sadaya prosés anu aya ngalir, kagumantungan, sumber daya, jsb Salah sahiji alesan pikeun ngalakukeun éta nyaéta kaseueuran pangecualian henteu dipetakeun, sareng condong kirang dipikaharti. Jalma-jalma henteu biasana mikirkeun struktur wangunan di sekitar kagiatan ieu, sareng aranjeunna sering condong janten cukup dinamis.

Screen Shot 2012 11 23 at PMN 6.20.26

Jinis latihan payun ieu tiasa ngagambarkeun inpéstasi lumayan dina sumber daya. Bahkan pikeun aplikasi perusahaan anu lega, sapertos SAP, Oracle, sareng anu sanésna, éta tiasa ngagambarkeun mimiti waktos prosés bisnis sareng kagumantungan sacara literal dipetakeun ku cara anu tiasa dipikaharti ku seueur. Tapi ka ngaluncurkeun inisiatif bisnis sosial tanpa usaha payun ieu ogé ngajantenkeun langkung hésé pikeun ngaidentipikasi faktor anu tiasa sareng kedah dianggo dina nyiptakeun métrik anu dianggo pikeun ngukur perbaikan prosés. Sareng ieu penting, bahkan upami anjeun ayeuna mikir ngagunakeun (atanapi janten serius ngeunaan) Twitter atanapi Facebook salaku bagian tina layanan palanggan anjeun. Léngkah orok.

Alesan sanés pikeun pinuh ngartos aliran prosés anu aya sareng kagiatan nyaéta latihan éta sering tiasa sering ngaidentipikasi daérah dimana tindihna pengecualian, hotspot upami anjeun kersa. Gagasan hotspot dina prosés ogé tiasa janten indikator yén aya liang cai, dimana jalma-jalma ti kelompok-kelompok fungsional anu béda-béda pendakan sacara teu resmi (atanapi bahkan sacara virtual) pikeun silih tukeur inpormasi. Seringna, ieu henteu dihartikeun dina aliran prosés anu aya.

Jinis pendekatan ieu ngabentuk kagiatan sosial anu paling leres kalayan leres yén éta kedah meta salaku panambah pikeun prosés anu aya. Éta henteu nunjukkeun yén hiji organisasi kaleungitan tanda pikeun langkung kolaborasi, customer centric, sareng sajabana. Éta henteu hartosna yén sosial nuju padamelan pikeun ngabantosan ngarengsekeun masalah bisnis anu khusus.

Catetan: Éta tautan afiliasi dina buku!

3 Komentar

  1. 1
  2. 3

    Ilustrasi hebat!
    Tinjauan anu saé, éta nunjukkeun kuring anu kuring henteu sadar
    sateuacanna. Kuring kedah ngadorong pikeun padamelan anu saé anjeun. Kuring ngarep anu sami
    damel ti anjeun dina waktos payun ogé. Hatur nuhun pikeun ngabagi inpormasi ieu ka kami.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.