Bisnis Sosial, Revolusi Sepi

marty thompson

Média sosial sareng téknologi sosial ayeuna mangrupikeun komponén integral kumaha perusahaan ngalakukeun bisnis. Éta parantos leres-leres dijalin sareng diintegrasikeun dina usaha pamasaran urang. Pemasar digital teu tiasa nyarios ngeunaan eusi, SEO, optimasi halaman wéb, PR. Konsumén, naha éta sadar atanapi henteu, ayeuna ngagaduhan peran anu lengkep dina lingkungan perusahaan. Aranjeunna maénkeun peran anu dasarna béda dina seueur taktik pemasar sakali dijagaan di tukang tembok tiiseun.

Kami salaku pemasar henteu mampuh mikir "keur sosial”Salaku hal anu misah tina kagiatan urang anu sanés.

Realitas sosial ieu ayeuna ngalih kana fase anu sanés. Organisasi ayeuna museurkeun usahana kana kumaha aranjeunna tiasa ningkatkeun internal, ngamangpaatkeun manpaat tina dinamika anyar kolaborasi sosial ieu.

Saperti kamajuan anu dilakukeun dina ERP, CRM, automation marketing, sareng daérah sanés, bisnis sosial mangrupikeun révolusi anu sepi, lumangsung lalaunan kadang-kadang, gancang ka batur.

Perdebatan ngeunaan naon hartosna bisnis sosial, sareng naon nilai "éta" nyayogikeun, upami aya, ngamuk dina sababaraha kalangan. Tapi saur kuring, éta ngagambarkeun révolusi sepi anu sanés. Kami henteu gugah hiji dinten sareng mendakan IBM, SAP, Oracle, Salesforce, sareng anu sanésna, langsung diwangun, siap dikerjakeun. Ngan ukur naroskeun ka pamaén perusahaan ieu, sareng aranjeunna bakal nyaritakeun carita anu narik ati naha sosial mangrupikeun hal anu penting. Aranjeunna nganut kolaborasi sosial salaku hal anu pantes. Harepan kuring urang sadayana tiasa ngagunakeun kasempetan ieu pikeun henteu ngan ukur nganteurkeun nilai perusahaan tambahan, tapi ogé pikeun nyayogikeun bentang anu anyar dimana nuansa interaksi manusa anu kompleks tiasa dirayakeun. Leres, kuring percanten ka kakawasaan geeks.

Usaha-usaha éta anu bakal nguntungkeun heula tina usaha ieu tiasa sabagéan ageung hatur ka anu parantos ngahijikeun leres kagiatan sosial dina layanan palanggan sareng dukungan, pamasaran, sareng daérah fungsional sanés. Éta kalebet anu parantos ngainvestasi penting pikeun ngawangun forum komunitas anu mahér sosial, tim layanan sareng pangrojong, platform manajemén pangetahuan anu mantep, sareng anu nyandak arti tina CRM sosial, sareng leres-leres diwangun. Naha bisnis sosial mangrupikeun usaha pikeun usaha ieu? Saur waleranana henteu, tapi seueur naon anu parantos diajar, sareng seueur anu bakal katingali kolaborasi sosial perusahaan bakal ngahutang kana usaha sapertos kitu.

Janten, kumaha upami bisnis anjeun? Naha anjeun sadar pisan kana kauntungan tina strategi pemasaran terpadu anu kalebet komponén sosial anu cerdas? Naon anu anjeun pikirkeun ngeunaan naon hartosna janten bisnis sosial?

One comment

  1. 1

    Jigana urang gaduh sababaraha taun pikeun nyaluyukeun hirarki perusahaan urang kana bisnis sosial. Kami masih ngembangkeun departemén internal ngalangkungan prosés lini produksi nalika kanyataanana nyaéta yén sadaya departemén mangaruhan pangaruh mérek dina média sosial - ti kapamimpinan, ka sosial, nepi ka pamasaran ... unggal pagawé ngagaduhan peran. Hanjakalna, sanés kumaha tatangkalan kakuatan urang terstruktur. Kami teraskeun janten silo tina inpormasi anu kami peryogikeun ... sareng hoyong!  

    Ka ditu bakal senang, sanaos!

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.