5 Cara Nganggo Pendengaran Sosial Pikeun Ngaronjatkeun Stratégi Pamasaran Eusi Anjeun

Anggo dengekeun Sosial pikeun Ngaronjatkeun Marketing Eusi

Eusi mangrupikeun raja - unggal pamasar terang éta. 

Nanging, sering-sering, pamasar eusi moal ngan ukur ngandelkeun katerampilan sareng bakatna - aranjeunna kedah ngempelkeun taktik sanés dina strategi pamasaran konténna pikeun ngajantenkeun langkung kuat. Ngaregepkeun sosial ningkatkeun strategi anjeun sareng ngabantosan anjeun nyarios langsung ka konsumén dina basana.

Salaku pamasar eusi, anjeun panginten terang yén sapotong eusi anu saé ditetepkeun ku dua fitur: 

  1. Eusina kedah nyarios ka pamirsa target anjeun, nyaéta ngajawab patarosan sareng ngarengsekeun masalah. Pikeun nyiptakeun kontén sapertos kieu, anjeun jelas-jelas kedah terang naon masalahna. Anjeun peryogi seueur inpormasi ngeunaan palanggan sareng prospek anjeun, kahoyong sareng kabutuhan aranjeunna.
  2. Eusina kedah saluyu sareng tren anu ayeuna. Eusi anu anjeun jieun kedah seger sareng relevan, ngungkulan masalah ayeuna. Di dunya Internét gancang-gancang urang, teu aya anu hoyong nguping ngeunaan kajadian anu umurna sababaraha bulan.

Upami anjeun taat kana dua aturan ieu, anjeun bakal teras-terasan kéngingkeun kontén anu leres-leres nyababkeun lead. Tapi kumaha anjeun pastikeun yén eusi anjeun duanana aya hubunganana sareng palanggan anjeun sareng saluyu sareng tren?

Dangukeun sosial mangrupikeun jawaban! Dengekeun sosial ngaréspon dua tantangan utama anu didadarkeun di luhur: éta ngamungkinkeun anjeun nganalisis pemirsa sareng persépsi aranjeunna ngeunaan mérek anjeun ogé tren online anu paling panas. Anjeun teu kedah nyobian nebak naon anu hoyong dibaca atanapi ditonton ku pemirsa - anjeun gaduh data anu sesah nunjukkeun éta. 

Anjeun panginten parantos ngurus SEO sareng merhatoskeun halaman halaman pikeun ngalacak kinerja eusi anjeun. Nanging, ngan ukur ngupingkeun sosial anu tiasa nunjukkeun titik nyeri anu pasti tina target pamiarsa anjeun sareng bahkan frasa anu pasti anu aranjeunna anggo pikeun ngajelaskeun titik nyeri ieu. Dasarna nempatkeun anjeun dina sapatu maranéhanana tanpa seueur usaha. 

Déngékeun sosial mangrupikeun ubar pangobatan anu sampurna ngalawan blok kreatif. Henteu terang naon anu kedah dibahas dina blog atanapi pidéo énggal anjeun? Pariksa analytics déngékeun sosial sareng éta masihan anjeun ideu anyar!

Aya langkung ti hiji cara ngagunakeun déngékeun sosial pikeun nyiptakeun kontén, sareng dina tulisan ieu, urang bakal ngaliputan anu paling populér.

Nanging, sateuacan urang nutupan tip anu tiasa dipilampah sareng kumaha cara, hayu urang sakedap ngabahas naon anu didangukeun sosial. 

Naon Dengekeun Sosial?

Dengekeun sosial mangrupikeun prosés ngumpulkeun sareng nganalisis data online pikeun wawasan produk sareng pamasaran. Data ieu tiasa sumberna tina média sosial, situs wéb berita, forum, blog, tinjauan agrégator, sareng wéb.

Awario

Aya seueur cara pikeun nerapkeun pakakas nguping sosial boh dina nyiptakeun eusi sareng dina strategi marketing sacara umum. Anjeun tiasa nganalisis influencers, pesaing, tren ayeuna, lagu kaséhatan brand anjeun, mendakan ngarah panas, mendakan kasempetan backlinking, ngatur reputasi brand anjeun, sareng seueur deui.

Alat ngupingkeun sosial ngumpulkeun data dumasar kana kecap konci anu anjeun sayogi - éta milari kecap konci ieu dina tulisan média sosial, tulisan, sareng pesen forum sareng nganalisis aranjeunna sareng pangarangna. Upami anjeun hoyong nganalisis reputasi atanapi kasadaran merek anjeun, anjeun nempatkeun nami mérek salaku kecap konci. Upami anjeun hoyong ngawas pesaing anjeun, anjeun nempatkeun nami mérek sareng nami produkna. Upami anjeun hoyong analisa pemirsa anjeun, anjeun nempatkeun kecap konci anu patali sareng Ecological. Ideu na jelas.

Dengekeun sosial nyayogikeun anjeun kalayan rupa-rupa wawasan demografi sareng paripolah. Salaku conto, anjeun tiasa diajar:

  • Dimana target audién sasaran anjeun (atanapi pesaing anjeun)
  • Génderna
  • Naon basa aranjeunna nyarios
  • Kumaha parasaan aranjeunna ngeunaan hiji topik
  • Topik naon anu aya hubunganana anu paling aranjeunna bahas
  • Jeung leuwih!

Dasarna, anjeun kéngingkeun inpormasi anu teu aya watesna ngeunaan jalma-jalma anu anjeun badé ngarobih konsumén anjeun. Sareng sakumaha anjeun terang, inpormasi mangrupikeun kakuatan. Ayeuna urang terang naon anu ngadangukeun sosial. Hayu urang ngalangkungan lima cara anu béda pikeun ngagunakeun déngékeun sosial dina strategi kontén anjeun. 

1. Gunakeun Déngékeun Sosial Pikeun Ngartos Pamirsa Hadé Anjeun

Sakumaha kuring disebatkeun di luhur, ngupingkeun sosial tiasa masihan anjeun wawasan penting ngeunaan target pamiarsa anjeun - demografi, paripolah online, minat, henteu resep, sareng sajabana. Anu kedah anjeun lakukeun nyaéta milih kecap konci anu leres pikeun ngumpulkeun data anu anjeun peryogikeun. 

Hayu urang sebutkeun anjeun mérek susu dumasar pepelakan, target pamiarsa anjeun kalebet vegan sareng jalma anu teu intoleransi laktosa. Janten, kecap konci anu kedah anjeun anggo nyaéta vegan, basis tutuwuhan, laktosa teu sabar, sareng sababaraha anu sanés anu henteu langsung kaiket kana produk anjeun tapi masih aya hubunganana sapertos bébas kakejaman, gaya hirup héjo, ramah lingkungan, jsb

Alat Ngadangukeun Sosial Awario
Potret layar dicokot tina Awario alat nguping sosial.

Tip panas: Kusabab alat ngupingkeun sosial milari kecap konci anu leres anu anjeun lebetkeun, pastikeun anjeun nambihan sadaya variasi éjahan.

Parangkat nguping sosial anu canggih sapertos Awario atanapi Talkwalker ngumpulkeun sareng nganalisis data real-time sareng sajarah sakaligus. Janten, anjeun tiasa langsung ningali pandangan demografi sareng tingkah laku. Anjeun tiasa ningali naon anu dicarioskeun jalma ngeunaan veganism sareng lactose-intolerance online, gangguan génderna, nagara mana aranjeunna asalna, kumaha parasaanna ngeunaan topik, situs wéb sareng jaringan média sosial anu dipikaresep ku vegan, sareng seueur deui. 

Sawangan Ngadangukeun Sosial Awario

Ieu conto sababaraha wawasan anu urang tiasa hasil tina data ngadangukeun sosial. Potret layar dicokot tina alat ngupingkeun sosial Awario. Éta ciri analisis sentimen, ngarecahna génder pangarang, nagara-nagara tempat nyebutna asalna sareng awan Topik. 

Éta ngagambarkeun topik utama paguneman diantara vegan. Sakumaha anjeun tiasa tingali, kecap na produk, ogé variasi variasi produk vegan (daging, kéju, permén), disebatkeun seueur pisan.

Pemasar kontén langsung tiasa kéngingkeun ideu pikeun nyiptakeun daptar produk vegan pangsaéna - sareng kami bahkan henteu acan ningali tulisan masing-masing pikeun ningali topik anu diobrolkeun ku jalma anu langkung jéntré. Upami urang angkat ka feed Mentions pikeun ningali tulisan sareng tulisan média sosial, urang tiasa mendakan seueur inspirasi pikeun tulisan blog, pidéo, sareng tulisan média sosial!

Ayeuna hayu urang milarian sebutan susu dina data anu kami kumpulkeun. Kusabab éta Natal, seueur jalma nyebatkeun liburan di tweetna ngeunaan susu:

  • "Kumaha carana Santa tuang susu sareng cookies upami anjeunna laktosa teu sabar?"
  • "Naon cara anu paling saé pikeun nyiapkeun endog tanpa susu sapi?" 

Ieu sadayana patarosan anu leres dipiboga ku jalma sareng anjeun tiasa nyiptakeun kontén pikeun ngajawabna pikeun hiburan atanapi pendidikan. 

2. Gunakeun Déngékeun Sosial Pikeun Ngidentipikasi Tren

Henteu dipikaresep yén pemirsa anjeun tetep sami: minat sareng opini aranjeunna robih ku jalanna waktos. Éta sababna penting pisan pikeun ngalacak tren dina industri anjeun sareng nyaluyukeun kontén anjeun kana parobahan ieu.

Kalayan bantuan ngadangukeun sosial, anjeun tiasa ngawaskeun jinis eusi naon anu janten viral sareng nurunkeun inspirasi pikeun tulisan anjeun nyalira.

maké tren Google sareng tab Trending dina Twitter tiasa ngabantosan anjeun ogé. Nanging, ngupingkeun sosial ngabantosan anjeun ngajantenkeun pangimeutan tren langkung fokus. Anjeun tiasa sasaran Ecological anjeun atanapi bahkan komunitas Internet khusus na ngalacak tren diantara komunitas ieu khusus. Anjeun tiasa ngalakukeun éta ku mantau istilah-istilah khusus industri, frasa, atanapi bahkan nami. 

Pikeun perhatoskeun tren di industri anjeun, perhatoskeun pisan kana sababaraha sebutan anu dicandak kecap konci anjeun. Upami anjeun ningali angka éta ujug-ujug melonjak, aya kamungkinan aya trend anyar dina naékna. Awan topik atanapi awan kecap ogé tiasa ngabantosan anjeun pikeun milarian tren di jeroeun tempat anjeun.

awario eupan nguping sosial

3. Gunakeun Déngékeun Sosial Pikeun Diajar Tina Pangaruh

Pamingpin pendapat sareng pangaruh ogé tiasa ngabimbing kaputusan pamasaran kontén anjeun. Pangaruh dina Ecological anjeun mangrupikeun indikator alami eusi anu hoyong ditingali ku pemirsa.

Pangaruh Dengekeun Sosial Awario
Potret layar dicokot tina Awario alat nguping sosial.

Anjeun henteu leres-leres kedah nyandak léngkah tambahan pikeun milari influencer dina industri anjeun. Parangkat ngadangukeun sosial anu canggih nunjukkeun anjeun daptar akun anu paling berpengaruh anu nyarioskeun topik anu anjeun hoyong analisa. Daptar biasana diurutkeun dumasar ukuran audiénna sakumaha anjeun tiasa tingali dina screenshot.

Sakali anjeun kéngingkeun daptar, buka profil / saluran Youtube / blog Instagram maranéhna, sareng parios jinis eusi naon anu aranjeunna pasang. Nengetan sanés ngan ukur kana topik tapi kapribadian pamimpin opini ogé. Naon citra aranjeunna? Naha éta sami sareng mérek anjeun atanapi naha béda drastis? 

Seringna cara pangaruh influencer sareng kumaha kalakuanana maénkeun peran anu penting pikeun banding aranjeunna. Merhatoskeun hal-hal ieu tiasa ngabantosan anjeun nganalisis kontén nyalira - upami nada sora sareng sikepna langkung saé tibatan milik anjeun, panginten anjeun tiasa ngarobih kontén anjeun pikeun cocog sareng preferensi audién anjeun.

Anjeun ogé tiasa nyetél gera monitor pikeun influencer khusus anu populér di Ecological anjeun nganggo nami sareng média sosial salaku konci. Ieu bakal ngamungkinkeun anjeun ngalacak anu mana waé dina tulisan blog sareng pidéo aranjeunna anu paling narik perhatian dina waktos anu langkung lami sahingga masihan anjeun pamahaman anu langkung jero ngeunaan strategi konténna. Pangertian ieu tiasa ningkatkeun kontén anjeun nyalira.

Tip panas: Influencer marketing sanés dina ranah tanggung jawab anjeun tapi anjeun masih tiasa ngarambah ka influencer salaku pangatur kontén. Undang aranjeunna pikeun kolaborasi kana sapotong eusi sasarengan, atanapi nawiskeun janten inpormasi dina platform anjeun. Upami aranjeunna ahli, panginten nyarankeun wawancara sareng aranjeunna. Janten kreatif!

4. Gunakeun Déngékeun Sosial Pikeun Nganalisis Pesaing Anjeun

Analisis saingan mangrupikeun cara anu paling saé pikeun ningali naon taktik pamasaran anu dianggo tanpa nyéépkeun waktos atanapi artos dina ékspérimén. Ngawaskeun pesaing anjeun masihan anjeun nunjukkeun naon jinis eusi anu narik perhatian pemirsa anjeun, naon jinis eusi anu langkung seueur saham, sareng naon anu dijalankeun eusi. 

Nanging, éta henteu cekap ngan ukur ningali naon anu dipostingna online sareng nyalinna. Eusi anjeun henteu kedah saé, éta kedah langkung saé tibatan aranjeunna. Déngékeun sosial tiasa ngabantosan anjeun ngaidentipikasi tulisan blog, pidéo, sareng tulisan média sosial anu paling sering dibagi sareng anu henteu suksés sareng nganalisis naon anu ngajantenkeun aranjeunna sapertos kieu.

Hayu urang balik deui ka conto susu-tutuwuhan urang. Ngawaskeun saingan anjeun tiasa nunjukkeun yén eusi anu pang populerna anu aranjeunna hasilkeun nyaéta resep anu kalebet susu dumasar pepelakan. Nanging, anjeun ningali yén aranjeunna henteu sering ngirim aranjeunna. Dina waktos anu sami, aranjeunna ngeposkeun seueur tulisan ngeunaan manpaat kaséhatan diét vegan - tapi nalika anjeun ngawaskeun mérekna, anjeun perhatoskeun yén tulisan ieu henteu ngagaduhan seueur saham atanapi disebatkeun. 

Upami anjeun ngan ukur ningali strategi postingna anjeun panginten "Hm, upami aranjeunna teras-terasan ngeposkeun tulisan anu aya hubunganana sareng kaséhatan, ieu pasti dipikaresep pisan ku pamirsa." Tapi ngupingkeun sosial nunjukkeun urang éta sanés masalahna. Sareng anjeun bakal langkung bijaksana pikeun nganalisis tulisan resepna pikeun ningkatkeun kontén anjeun.

Kalayan inpormasi ieu ayeuna, anjeun tiasa ngawangun rumus pikeun strategi eusi suksés anjeun nyalira.

5. Paké Déngékeun Sosial Pikeun Nganggo Kandungan Anu Dibangkitkeun ku Pamaké (UGC)

Naha aya cara anu langkung saé pikeun ngajantenkeun kontén relevan pikeun pamiarsa anjeun tibatan nganggo kontén dijieun ku pemirsa anjeun? Eusi anu dihasilkeun ku pangguna sanés ngan ukur pikeun konsumén anjeun dina hartos pangsaéna tapi ogé langkung ngayakinkeun pikeun palanggan poténsial. Aranjeunna tiasa ningali yén jalma-jalma saleresna nganggo produk atanapi jasa anjeun. 

Salaku conto, taun ayeuna Twitter naros ka pengikutna pikeun ninggang taun 2020 dina balesan. Éta parantos sataun anu sesah, janten seueur rélawan. Twitter teras ningalikeun balesan anu paling lucu dina layar Time Square sacara real-time. Tim pamasaran Twitter henteu kedah nyerat garis - sadaya kontén didamel ku pangguna!

Pos média sosial gampang dilebetkeun kana tulisan blog. Anjeun tiasa langkung jauh sareng ngadamel tulisan média sosial ti pangguna anjeun sorot tina tulisan blog anjeun. Salaku conto, anjeun tiasa ngadamel tulisan blog anu didamel sadayana tina patarosan anu ditaroskeun ngeunaan produk anjeun dina média sosial - sareng waleran aranjeunna dina tulisan. Atanapi pilem Q&A. Buzzfeed mangrupikeun salah sahiji panyipta eusi paling suksés dina waktos urang, sareng satengah tina tulisanna ngan ukur kumpulan tweet lucu ngeunaan hiji topik. 

eusi dihasilkeun ku pangguna buzzfeed

Dina véna anu sami, anjeun tiasa nyiptakeun studi kasus sareng konsumén, nyaritakeun carita na - ieu mangrupikeun pilihan anu hadé pikeun perusahaan B2B. 

Eusi anu dihasilkeun ku pangguna ngagaduhan kauntungan tambahan pikeun ngahasilkeun kapercayaan. Jalma leuwih gampang yakin sasama konsumén kawas aranjeunna. Sareng jalma anu anjeun sumberkeun eusi tina akhirna asa dihargaan ku anjeun. Kabeh jelema meunang!

Milarian kontén anu dihasilkeun ku pangguna pisan gampang sabab anjeun henteu kedah némbongan kecap konci palinter pikeun sasaran pamilarian anjeun - anjeun ngan saukur kedah ngawas merek sareng produk anjeun. Ku cara éta anjeun bakal nampi unggal sebutan mérek anjeun dina média sosial sareng online, bahkan anu henteu masihan tag langsung ka anjeun.

Ngadangukeun Sosial Penting

Dengekeun sosial nyaéta naon anu ngamungkinkeun anjeun pikeun nyiptakeun eusi anu nyarios ka palanggan anjeun. Daripada ngandelkeun hunch sareng parasaan anjeun, alat ngupingkeun sosial masihan anjeun data anu sesah anu nunjukkeun topik naon anu narik minat pemirsa sareng jinis eusi naon anu narik aranjeunna.

Éta sapertos kotak ajaib anu nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang pikeun nyiptakeun eusi anu sampurna - tapi tibatan sihir, éta analisa data. 

Ngadaptar Pikeun Awario

panyingkepan: Martech Zone mangrupikeun afiliasi tina Awario sareng nganggo tautan afiliasi na dina tulisan ieu.

2 Komentar

  1. 1

    Hatur nuhun pikeun tips hébat! Kuring ningali seueur pamilik usaha leutik anu nyiptakeun kontén ngeunaan naon waé anu aranjeunna karasa tanpa aya strategi di tukangeunana, teras aranjeunna heran naha éta henteu kéngingkeun hasil anu diperyogikeun. Abdi teu tiasa langkung satuju yén déngékeun sosial kedah janten bagian tina strategi eusi, tapi aya cara anu leres sareng cara anu salah pikeun ngalakukeunana.

    • 2

      Hei Alison, hatur nuhun pikeun eupan balik anjeun! Ieu déngékeun sosial pisan leres mangrupa bagian penting tina strategi eusi. Dina tulisan éta, kuring ngabagi langkung seueur tinjauan ngeunaan cara nerapkeun. Pasti, unggal pendekatan kedah dipikiran sacara saksama.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.