Média Sosial: Dunya Kamungkinan pikeun Usaha Leutik

bisnis sosial

Sapuluh taun ka pengker, pilihan pamasaran pikeun pamilik usaha leutik cukup kawates. Média tradisional sapertos radio, tv sareng kaseueuran iklan cetak mahal teuing kanggo usaha alit.

Teras disarengan sumping internét. Pamasaran email, média sosial, blog sareng kecap iklan nawiskeun kasempetan ka anu gaduh usahana leutik pikeun pesen aranjeunna kaluar. Ujug-ujug, anjeun tiasa nyiptakeun ilusi, perusahaan anjeun langkung ageung dibantuan ku halaman wéb anu hébat sareng program média sosial anu kuat.

Tapi kumaha cara perusahaan-perusahaan ieu leres-leres ngagunakeun alat ieu? Unggal taun ti saprak 2010, kami parantos naroskeun patarosan ka pamilik usaha alit pikeun ngartos kumaha média sosial cocog kana campuran pamasaran maranéhanana.

Unggal taun, data ngadukung sababaraha pendapat urang anu parantos lami sareng ngoyagkeun kapercayaan anu sanés dugi ka inti. Janten urang siap naroskeun patarosan deui. Sedengkeun sababaraha hal tetep stabil, urang parantos ningali pergeseran sabab pamilik sigana langkung aktip, sareng resep ngagunakeun média sosial pikeun langkung ngan ukur kasadaran mérek. Kami hoyong terang upami naon anu urang tingali tina klien kami lumayan has pikeun pamirsa anu langkung lega.

Dina pangajaran taun kamari, sanaos pamilik nyandak peran langkung aktip, jumlah rata-rata waktos anu diinvestasikeun dina média sosial teras turun sakedik. Koméntar dina panilitian urang sigana nunjukkeun turunna dibawa ku campuran alat-alat produktivitas sareng pendekatan anu langkung difokuskeun kana média sosial.  Kami panasaran pikeun ningali naha ieu bakal dilanjutkeun dina 2013.

Forbes sareng publikasi sanésna ngadamel ramalan ngeunaan panggunaan média sosial pikeun perusahaan anu langkung ageung, kami hoyong terang naon anu kajantenan di komunitas bisnis alit.

Naha Google+ bakal tungtungna kéngingkeun rohangan dina méja nganggo Facebook, Twitter sareng Linkedin? Sataun katukang langkung ti 50% réspondén urang nyarios yén aranjeunna henteu pernah lebet kana G +. Pribadi kuring pikir kami masih sataun jauh tina jaringan ieu leres-leres dicekel, tapi kuring hoyong terang naon anu disebatkeun data.

Kumaha Pinterest, Instagram sareng situs dumasar gambar sanésna kana campuran sosial anu lengkep? Sataun katukang kuring leres-leres bungah ngeunaan situs poto anu ngembang pesat ieu, tapi pikeun kaseueuran, palanggan bisnis leutik kuring henteu acan sumanget pisan pikeun teuleum.

Janten, upami anjeun gaduh atanapi damel pikeun perusahaan anu kirang ti 100 padamel, kami hoyong terang naon anu anjeun pikirkeun. Kumaha anjeun ngagunakeun média sosial salaku bagian tina pamasaran anjeun. Punten laksanakeun sababaraha menit kanggo ngajawab patarosan dina survey urang.  Kami bakal ngumpulkeun data dugi akhir Pébruari, teras ngabagi hasilna dina musim semi ieu.

 

 

 

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.