Média Sosial + Analytics = Teu akurat

Depositphotos 51404187 s

Upami kuring naroskeun sumber mana anu langkung seueur kana situs anjeun, Twitter atanapi Facebook… kumaha anjeun tangtoskeun éta? Seuseueurna wéb analytics pangguna bakal lebet sareng ningali sumber ngarujuk sareng ngahasilkeun nilaina. Éta masalah.

Sababaraha perusahaan kantun nambihan "twitter.com" salaku sumber ngarujuk sareng mikir yén éta ngalakukeun trik. Sanés kitu. Cacah ngarujuk pangunjung ti twitter.com ngan ukur jalma-jalma anu parantos ngeklik tautan tina halaman wéb twitter.com anu kabuka sareng tiasa kana halaman anjeun. Upami anjeun henteu percanten ka kuring, tingali kana segmen di handap ieu hootsuite.com ti twitter.com:

séwang-séwangan

Sahenteuna kalayanHootsuite, anjeun ningali situs anu ngarujuk…. atanapi anjeun Nya, upami kuring ngamangpaatkeun étaHootsuite aplikasi dina Droid atanapi iPhone kuring, kuring henteu leres-leres ningaliHootsuite salaku situs ngarujuk! Nyatana, naon waé tautan anu sumping tina aplikasi diidentifikasi minangka patalimarga langsung kalayan henteu aya referrer.

Aduh. Sareng éta ngan ukur beuki parah.

Aplikasi ngadominasi twitterverse sareng mimiti muncul sareng Facebook. Nalika urang sadayana ngalih ka sélulér, urang sadayana damel sareng aplikasi sélulér sareng nyambungkeun. Kuring ngamangpaatkeun Adium pikeun ngobrol dina Facebook… janten kapan kuring pencét kana tautan anu dikirimkeun ku babaturan Facebook ka kuring, patalimarga henteu dirujuk kana Facebook pisan. Éta ditingalikeun salaku nganjang langsung kalayan henteu aya referrer.

Hasilna, perusahaan nganggap enteng lalu lintas média sosialna ku ngandelkeun henteu lengkep analytics. Kusabab seuseueurna dunya online nganggo Google, éta moal janten langkung saé. Éta diragukeun Google bakal ngawangun analytics gateway ka babaturanana di Facebook or Twitter. Janten naon anu kedah dilakukeun perusahaan?

Mimiti, anjeun panginten hoyong nanem modal di pihak katilu analytics pakakas. Klién sareng réréncangan abdi di Webtrends damel kerjasama sareng bit.ly… léngkah anu kuring yakin bakal ngoyagkeun analytics dunya.

Tanpa investasi dina anu énggal analytics platform, masih aya hal-hal anu anjeun tiasa laksanakeun.

  1. Anu kahiji nyaéta ngagunakeun tombol retweet resmi Twitter dina situs anjeun. Tombol tiasa skrip ngalebetkeun kode kampanye anu bakal ngalacak nganjang deui kana tombol anjeun ... teras tiasa disingget nganggo pihak katilu sapertos bit.ly. Abdi nyarankeun jasa pro bit.ly pikeun ngaropea sareng ngamangpaatkeun URL anjeun nyalira. Upami anjeun ngalakukeun ieu, jalma bakal kurang kamungkinan pikeun nyalin sareng némpelkeun URL sareng nyingget éta nyalira.
  2. Anu kadua nyaéta nambihan querystring pelacak kampanye anjeun kana URL sateuacan disingget. Ieu bakal ngamungkinkeun anjeun ngalacak Twitter salaku sumber dina kampanye sareng tiasa nyayogikeun anjeun ukuran anu langkung pas tina total patalimarga anu nuju ditunjuk ka anjeun.

Upami anjeun nyorong eupan blog anjeun ka Twitter ngagunakeun alat sapertos Twitterfeed, anjeun tiasa nambihan kode kampanye Google Analytics sareng nyingget ku akun bit.ly anjeun sacara otomatis. Ieu henteu aya patarosan yén datang datang ti anjeun nyorong umpan anjeun ngalangkungan Twitterfeed.

Kuring henteu nyobian ngarobih Facebook sapertos kode tombol pikeun ditambihkeun kana querystring ... Kuring henteu yakin pangaruhna dina waktos ieu, tapi éta bakal tiasa. Éta tiasa ngagaduhan masalah dimana anjeun ngagaduhan dua URL anu béda anu diitung resep, sanaos… hiji nganggo kode kampanye sareng hiji tanpa.

Intina nyaéta situs anjeun panginten ningali langkung seueur pangunjung tibatan anu anjeun pikir tina sumber média sosial. Aplikasi sélulér sareng aplikasi desktop nyasar nilai kunjungan éta sareng peryogi sababaraha padamelan tambahan pikeun ngabantosan dimana datangna para tamu éta. Dugi ka kami ningali sababaraha paningkatan anu penting dina analytics, anjeun kedah merhatoskeun sasarengan ieu.

6 Komentar

  1. 1

    Doug, tulisan anu saé - ieu mangrupikeun masalah anu kuring perhatoskeun akhir-akhir ieu. Anjeun nyebatkeun yén anjeun tiasa nambihan kode tracking GA nganggo TwitterFeed tapi kuring henteu tiasa ningali dimana pilihan éta ...

  2. 2

    Doug, kuring henteu percanten teu acan aya anu mairan ngeunaan ieu. Kuring leres-leres nyerat tulisan anu sami pisan ayeuna sareng kuring émut yén kuring hoyong ngarujuk ieu. Hatur nuhun pikeun tulisan. Kuring bakal pastikeun numbu deui tina tulisan kuring.

  3. 3

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.