Pangaruh Ditandaan Média Sosial dina Pangalaman Palanggan

pangalaman palanggan média sosial

Nalika usaha mimiti ngusahakeun dunya média sosial, éta dianggo salaku platform pikeun memasar produkna sareng ningkatkeun penjualan. Dina sababaraha taun ka pengker, kumaha waé, média sosial parantos janten média anu dipikaresep ku masarakat online - tempat pikeun berinteraksi sareng mérek anu aranjeunna resep, sareng anu langkung penting, milarian bantosan nalika aranjeunna ngagaduhan masalah.

Langkung seueur konsumen anu kantos nyobian komunikasi sareng mérek ngalangkungan média sosial, sareng perusahaan anjeun moal tiasa bersaing upami anjeun henteu miluan. Unggal masalah interaksi, sareng teu malire konsumén ngan saukur sanés pilihan - ngalakukeunana bakal ngagaduhan pangaruh négatip dina pangalaman pelanggan, sareng dina gilirannana, menyakiti garis handap anjeun.

Saluran pikaresep

Naha anjeun terang naha konsumen resep pisan média sosial? Éta masihan aranjeunna kamampuan pikeun naroskeun sareng ngantunkeun tanggapan dina forum umum dimana réspon anjeun dipajang kanggo sadayana tiasa ditingali - sareng percanten ka kuring, palanggan sanés anu ningali pisan. A diajar ti Conversocial mendakan yén 88% konsumén kirang condong mésér tina mérek anu ngagaduhan keluhan pelanggan anu teu diwaler dina média sosial. Dasarna, kumaha anjeun berinteraksi sareng konsumén anjeun dipertimbangkeun ku pembeli poténsial.

Konsumén ayeuna parantos biasa nampi jawaban langsung. Nalika palanggan naroskeun patarosan dina média sosial, aranjeunna ngarepkeun anjeun gancang balik deui ka aranjeunna kalayan solusi. Kanyataanna, 42% konsumén nyangka réspon dina sajam, kalayan salajengna 32% ngarepkeun waktos éta bakal aya dina 30 menit. Sacara sederhana, anjeun kedah gaduh ramo dina pulsa sepanjang waktos ku teras-terasan ngawaskeun akun média sosial pikeun ningali koméntar sareng patarosan nalika aranjeunna lebet.

Upami anjeun mendakan mérek anjeun di tengah krisis média sosial, anjeun kedah gaduh masalah anu dimaksud sareng nyayogikeun solusi langsung. Upami anjeun (atanapi padamel anjeun) henteu tiasa nyayogikeun solusi langsung, pastikeun pelanggan yén anjeun damel sareng teras-terasan pas anjeun gaduh jawaban. Hal pamungkas anu anjeun badé lakukeun nyaéta tangtangan kasabaran konsumén anjeun ku ngadadak atanapi henteu maliré aranjeunna sadayana - anu tiasa ngagaduhan akibat anu parah.

Jangkauan Langkung ageung

Dina sababaraha dinten sateuacan média sosial, konsumén panginten tiasa ngabagi pangalaman ngagaleuh négatip sareng sababaraha anggota kulawarga, babaturan caket, sareng batur sapagawean. Pikeun perusahaan, ieu mangrupikeun nomer anu tiasa diatur pikeun diurus. Nanging, ku munculna Facebook sareng Twitter, konsumén anu ambek gaduh sajumlah jalma anu teu aya watesna pikeun caritaan ngeunaan layanan palanggan anu pikareueuseun sareng produk anu henteu sopan.

Statistik ngeunaan fenomena anyar ieu henteu aya anu nyumput:

  • 45% konsumén ngabagi pangalaman layanan palanggan anu goréng liwat média sosial (Panilitian Diménsi )
  • 71% konsumén anu ngalaman réspon mérek gancang sareng efektif dina média sosial sigana bakal nyarankeun merek éta ka batur, dibandingkeun ngan ukur 19% konsumén anu henteu nampi réspon. (NM ngahudangkeun)
  • 88% jalma percanten ulasan online anu ditulis ku konsumén sanés sapertos aranjeunna percanten kana saran ti kontak pribadi. (Hampang)
  • Nalika perusahaan kalibet sareng ngaréspon pamundut palayanan pelanggan dina média sosial, palanggan éta tungtungna nyéépkeun 20% dugi ka 40% langkung seueur sareng perusahaan. (Bain & Perusahaan)
  • 85% peminat mérek dina Facebook nyarankeun merek éta ka batur (Singkronisasi)
  • Pamakéna 71% langkung kamungkinan pikeun mésér dumasar kana rujukan média sosial (Hubspot)

Palanggan anjeun gaduh langkung seueur jangkauan sareng pangaruh ti anu kantos sateuacanna, sareng éta pikeun kapentingan perusahaan anjeun pikeun ngajagi aranjeunna senang ku kalibet ku aranjeunna dina média sosial gancang sareng sering mungkin.

Sentuhan Manusa

Anjeun tiasa pisan ningkatkeun pangalaman konsumén ku ngalaksanakeun ngawangun hubungan dina saluran média sosial anjeun. Pelanggan anjeun sering ngadasar kaputusan mésér dina émosional, tibatan logika - sareng teu aya gaganti pikeun interaksi manusa dina ngembangkeun hubungan émosional.

Anjeun tiasa ngabina hubungan émosional sareng kéngingkeun saingan anjeun ku mastikeun palanggan anjeun terang yén aranjeunna katingali sareng ngaapresiasi.

  • Balesan langsung pesen aranjeunna.
  • Ngahontal sareng hatur ka individu nalika aranjeunna mairan atanapi ngabagi tulisan anjeun.
  • Ménta eupan balik.
  • Kirimkeun catetan hatur nuhun dina média sosial nalika aranjeunna nuju ngagaleuh.
  • Nawiskeun diskon kanggo barang karesepna.

Numutkeun ka Pasukan Pasar, nekenkeun pangalaman pelanggan ngahasilkeun tingkat kapuasan anu tinggi sareng peringkat rekomendasi 2-12 kali langkung luhur - duanana tiasa gaduh pangaruh anu gedé dina kasatiaan sareng pendapatan pelanggan. Nalika anjeun ngagunakeun média sosial leres, éta bakal ngagaduhan pangaruh anu teu diragukeun positip dina pangalaman palanggan - sareng saha anu terang, anjeun panginten tiasa ngajantenkeun konsumén anu senang janten pangacara brand.

2 Komentar

  1. 1

    Salah sahiji kauntungan pangbadagna média sosial pikeun bisnis nyaéta ngagunakeun éta pikeun ningkatkeun pangunjung halaman wéb anjeun. Henteu ngan ukur média sosial ngabantosan anjeun ngarahkeun jalma kana halaman wéb anjeun, tapi langkung seueur média sosial anu anjeun tampi, langkung luhur peringkat milarian anjeun.

    • 2

      Henteu langsung, éta leres… tapi Google parantos nyarios sateuacanna yén éta henteu nganggo pangsa sosial langsung pikeun nangtoskeun pangkat. Henteu langsung, ngabagi eusi anjeun sacara sosial sering ngajantenkeun jalma sanés kanggo ngabagi sareng nyarioskeun perkawis éta. Nalika tautan anu aya hubunganana mendakan jalan ka situs anu aya hubunganana, maka éta bakal ngabantosan peringkat.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.