5 Kesalahpahaman Média Sosial Usaha

hasil média sosial

Nembe, kuring diwawancara sareng naroskeun naon salah paham perusahaan nalika ngembangkeun sareng nerapkeun strategi média sosialna. Pangalaman kuring tiasa ngabantosan seueur guru anu aya, tapi - dina sagala kajujuran - saur industri ieu tungtungna asak sareng hasilna nyarios nyalira.

Kesalahpahaman Média Sosial # 1: Média Sosial mangrupikeun Saluran Pamasaran

Perusahaan sering ningali média sosial utamina salaku saluran pamasaran. Média sosial mangrupikeun saluran komunikasi anu tiasa dianggo pikeun pamasaran - tapi sanés ngan ukur saluran pamasaran. Hal-hal anu mimiti dijalankeun ku perusahaan nalika dina média sosial ilaharna mangrupikeun keluhan - sareng ayeuna aranjeunna kedah ngabéréskeun éta hasil ti saprak dunya ningali. Média sosial anu diarepkeun ku pemirsa sanaos pandangan perusahaan ngeunaan kumaha saluran na sakuduna dianggo. Henteu janten responsif kana pamundut ieu bakal ngancurkeun strategi marketing média sosial naon waé anu anjeun parantos rencanakeun.

Kesalahpahaman Média Sosial # 2: Balik deui Kana Investasi Kedah Langsung sareng Gampang Diukur

Perusahaan hoyong ngukur kinerja sareng pangunjung kana média sosial ku unggal tweet atanapi update. Éta ibarat ngukur kasuksésan hiji band saatos aranjeunna nabrak sambel kendang munggaran. Pangasilan média sosial anjeun dina investasi ngan ukur tiasa diukur saatos anjeun leres-leres ngasilkeun nilai pikeun pemirsa, pamirsa éta (ngupingkeun) janten komunitas (ngabagi), sareng anjeun ngawangun duanana wibawa sareng kapercayaan di industri anjeun. Kalayan kecap séjén, anjeun kedah ngadamel musik anu saé sateuacan tiasa ngarepkeun balik! Ogé, balik dina média sosial tumuh ngalangkungan waktos - ngawangun moméntum nalika anjeun narik minat pemirsa sareng ngawangun komunitas anu mimiti kamandang pesen anjeun. Blog ieu yuswa sapuluh dékade sareng ngan dina 5 taun ka pengker ngahasilkeun pendapatan dugi ka ngawangun usaha di sakuriling na.

Kesalahpahaman Média Sosial # 3: Pamasaran Kedah tanggung jawab pikeun Média Sosial

Ieu aya hubunganana sareng # 1, tapi perusahaan sering ngawatesan olahtalatah média sosial ka departemen pamasaran, anu sering henteu siap ngabales. Pamasaran sering unggul dina mérek sareng olahtalatah - tapi henteu dina ngaréspon. Tanaga Palanggan, Hubungan Publik sareng Penjualan mangrupikeun sumberdaya di perusahaan anjeun anu ngajukeun prospek sareng média sadidinten, ngupingkeun sareng ngaréspon masalah, sareng ngartos kumaha ngatasi bantahan. Nyebarkeun strategi média sosial anu saé kedah kalebet tanaga ieu nalika pamasaran ngabantosan ngadamel pesen, ngawas sareng ngabagi dina kanal, sareng ngukur pangaruhna.

Kesalahpahaman Média Sosial # 4: Mishaps Média Sosial mangrupikeun Perusahaan Devastating

Perusahaan yakin olahpesen na dina média sosial kedah sampurna, tanpa aya kasalahan. Dinten demi dinten, minggu ka minggu, sareng bulan saatos bulan urang ningali conto anu luar biasa ieu ngeunaan kumaha perusahaan parantos ngalakukeun hal anu guru média sosial propésional nyebut musibah média sosial. Éta panginten aya kasalahan, tapi aranjeunna jarang bencana. Upami anjeun milarian sadaya kasalahan anu luar biasa dina média sosial ku perusahaan, seuseueurna seueur NO pangaruh kana penjualan, harga saham, atanapi kauntungan. Perusahaan leres-leres tiasa ngalakukeun kasalahan sareng pulih deui tina éta. Nyatana, urang parantos ningal dimana kamandangna tina kasalahan sering ngahasilkeun penjualan perusahaan kumargi saluran berita sareng toko sosial sanésna ngaguar masalah saluareun naon anu tiasa dibayar ku iklan. Strategi na sumping dina resolusi kasalahan sareng pulih tiasa janten kauntungan anu ageung pikeun bisnis sabab ngawangun kapercayaan sareng kaaslian sareng pemirsa.

Kesalahpahaman Média Sosial # 5: Média Sosial Bébas

Ngajalajah, curating, medarkeun, ngaréspon sareng promosi mérek anjeun dina média sosial henteu gratis. Nyatana, upami anjeun damel padamelan anu pikasieuneun, éta tiasa janten limbah waktos sareng tanaga anu ageung pikeun perusahaan anjeun. Éta tiasa ngarugikeun anjeun penjualan tibatan leres-leres ngadamelna. Dina sisi platform, saluran média sosial sapertos Facebook, Twitter, sareng Pinterest didorong pisan ku investorna pikeun ngahasilkeun duit ... janten kamampuan pesen anjeun dipromosikeun dina média sosial tanpa mésér sababaraha pemirsa turun unggal dinten. Ngadegkeun anggaran sareng sumber daya pikeun mendakan, ngatur, nyebarkeun sareng ngaréspon dina média sosial pikeun ningkatkeun jangkauan anjeun penting pisan.

Satuju atanapi henteu satuju? Naon salah paham sanés anu anjeun percanten aya di ditu?

One comment

  1. 1

    Many companies believe that social media success can be built in a day. Marketers should consistently provide relevant information and build their company’s reputation to create a long lasting relationship with their customers to see better result in their social media campaign.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.