Pangajaran Dipelajari: Platform Média Sosial sareng Blockchain Massa Nyoko

Iklan média sosial Blockchain Adoption

Munculna blokchain salaku solusi pikeun ngamankeun data mangrupikeun robahan. Langkung seueur deui ayeuna, nalika platform média sosial ngamanpaatkeun ayana anu sumebar pikeun nyiksa privasi jalma sacara tetep. Éta kanyataan. Hiji kanyataan anu narik bantosan publik dina sababaraha taun ka pengker. 

Ngan taun kamari sorangan, Facebook kabebeng pisan kusabab nyalahgunakeun data pribadi tina 1 juta pangguna di Inggris sareng Wales. Raksasa média sosial anu dipimpin Mark Zuckerberg ogé kasangkut sareng skandal Cambridge Analytica (CA) anu kasohor anu ngalibatkeun panén data 87 juta jalma (sacara global) pikeun polarisasi opini politik sareng udagan iklan politik pikeun sumbangan nalika pamilihan umum. 

Ngan upami aya platform média sosial berbasis blockchain anu kebal tina gangguan sapertos kitu. Kahirupan bakal langkung saé pisan. 

Facebook-Cambridge Analytica Imbroglio Dijelaskeun
Facebook-Cambridge Analytica Imbroglio Dijelaskeun, Sumber: Vox.com

Léngkah, sanaos CA narik rasa ambek sareng kritik pikeun sakumna dunya, an artikel diterbitkeun dina Vox dina 2 Méi 2018, ngajajah naha ieu langkung skandal Facebook langkung ti hiji Cambridge Analytica.

… Ieu nyorot perdebatan anu langkung ageung ngeunaan sabaraha pangguna tiasa percanten kana Facebook ku data-na. Facebook ngijinkeun pamekar pihak katilu pikeun insinyur aplikasi pikeun ngan ukur tujuan ngumpulkeun data. Sareng pangembangna tiasa ngaeksploitasi lolongkrang pikeun ngumpulkeun inpormasi henteu ngan ukur jalma-jalma anu nganggo aplikasi tapi sadaya réréncanganna - tanpa aranjeunna terang

Alvin Chang

Naon jalan kaluarna pikeun kaayaan anu parah ieu? Sistem auténtikasi berbasis blockchain. Mangsa. 

Kumaha carana Blockchain Ngabantosan Nyegah Pelanggaran Privasi Média Sosial sareng Data Pilferage? 

Biasana, aya kacenderungan pikeun ngahubungkeun téknologi blockchain ka Bitcoin. Tapi, éta langkung ti ngan ukur buku besar pikeun ngabéréskeun transaksi Bitcoin. Marengan pamayaran, blokchain gaduh poténsi anu cekap pikeun ngartikeun manajemén ranté pasokan, validasi data, sareng panangtayungan idéntitas. 

Ayeuna, anjeun kedah heran kumaha téknologi anyar lahir anu nembongan ngan ukur 12 taun ka pengker tiasa ngartikeun sadayana séktor ieu. 

Nya, éta kusabab unggal Blok data dina blok diamankeun sacara kriptografi ngalangkungan algoritma hashing. Data diverifikasi ku jaringan komputer sateuacan ngalebetkeun buku besar, ngaleungitkeun kamungkinan manipulasi, peretasan, atanapi pengambilalihan jaringan jahat. 

Kumaha Karya Blockchain
Kumaha Karya Blockchain, Sumber: msg-global

Ku alatan éta, ngagunakeun blockchain pikeun auténtikasi asup akal nalika ngeunaan platform média sosial. Kunaon Kusabab platform média sosial nganggo infrastruktur tradisional pikeun panyimpenan sareng manajemén inpormasi anu tiasa diidentipikasi pribadi. Infrastruktur terpusat ieu nyayogikeun kaunggulan bisnis anu ageung, tapi ogé mangrupikeun targét pikeun peretas - sakumaha Facebook nembé ningali peretasan 533,000,000 rekening pangguna

Akses Aplikasi Transparan Tanpa Lacak Digital anu Penting

Blockchain tiasa ngabéréskeun masalah ieu. , dina sistem desentralisasi, masing-masing pangguna tiasa ngendalikeun data sorangan, ngajantenkeun hiji hacking ratusan jutaan jalma ampir teu mungkin dihontal. Kaasup kriptografi konci publik salajengna ningkatkeun kaamanan data, ngamungkinkeun urang nganggo aplikasi samaran tanpa nyésakeun tapak digital anu penting. 

Téknologi ledger anu disebarkeun (DLT) ngirangan aksés pihak katilu kana data pribadi sacara signifikan. Éta mastikeun yén prosés auténtikasi aplikasi transparan sareng yén ngan ukur jalma anu berwenang tiasa aksés kana data na. 

Jaringan sosial anu berbasis di blockchain bakal nguatkeun anjeun ngendalikeun idéntitas anjeun nyalira ku ngantepkeun anjeun ngendalikeun konci kriptografi anu ngamungkinkeun aksés kana data anjeun.

Nikah Blockchain Adoption sareng Média Sosial

Nyoko kana Blockchain masih nyanghareupan bottleneck penting. Téknologi parantos ngabuktikeun dirina idéal pikeun mayungan data anu sénsitip, tapi ideu saleresna ngalangkungan prosésna siga anu pikasieuneun. Jalma-jalma tetep henteu ngartos pisan blockchain sareng sigana sieun ku seueur jargon téknis, panganteur pangguna anu rumit, sareng komunitas pangembang anu reclusive. 

Kaseueuran titik aksés anu sayogi ngagaduhan halangan anu luhur pisan pikeun lebetna. Dibandingkeun sareng platform média sosial, rohangan blockchain dibatesan ku téknis anu teu dipikaharti ku jalma biasa. Sareng ékosistem parantos ngembangkeun reputasi négatip pikeun ngabina penipuan sareng karpét (sabab disebatna dina terminologi DeFi). 

Ieu ngahambat pertumbuhan industri blok. Parantos langkung ti 12 taun ti saprak Satoshi Nakamoto ngenalkeun dunya ka blok munggaran, sareng sanaos poténsi mani na, DLT tetep henteu mendakan daya tarik anu cekap. 

Nanging, sababaraha platform ngabantosan ngagampangkeun prosés panerapan blockchain ku ngenalkeun jalan jalan anu nyiptakeun aplikasi desentralisasi (dApps) anu ramah pikeun pangguna sareng ngalebarkeun aksésna. Salah sahiji platform sapertos kitu nyaéta AIKON anu nyederhanakeun panggunaan blockchain ngalangkungan solusi propriétari na disebat ID ORE

Tim di AIKON parantos ngararancang ORE ID pikeun ngaktipkeun integrasi konstruktif blokchain ngalangkungan platform média sosial. Jalma-jalma tiasa ngamangpaatkeun login sosialna (Facebook, Twitter, Google, jst.) Pikeun verifikasi idéntitas blockchain. 

Malah organisasi tiasa asup kana klienna kana ékosistem blockchain ku mulus nyiptakeun idéntitas desentralisasi (klien) kalayan log média sosial anu aya. 

Ideu anu janten dasarna nyaéta pikeun ngirangan kerumitan dina aksés kana aplikasi blok. Solusi AIRON ORE ID ngajantenkeun logika raoseun sareng peminjaman tina prakték aplikasi tradisional anu parantos aya anu ngamungkinkeun aksés ngalangkungan log sosial. 

Kunaon Pangalaman Pamaké anu Halus Diperyogikeun pikeun Perkawinan ieu Jalan? 

Beda sareng platform média sosial, panganteur pangguna aplikasi blok kompleks mangrupikeun halangan anu paling penting anu nyegah téknologi blockchain tina ngalaman adopsi massal. Jalma anu henteu séhat séhatna karaos katinggaleun sareng teu karaos cukup motivasi pikeun maju sareng ngagunakeun jasa berbasis blockchain. 

Integrasi mulus blok sareng platform média sosial (ngalangkungan panganteur pangguna anu intuitif) tiasa ngabantosan usaha sareng perusahaan kalayan gampang dina kapal klien di luhur jalur DLT, ngadorong adopsi massal téknologi. Jalma kedah tiasa nganggo jasa blokchain ku log in sareng email, telepon, atanapi login sosialna. Henteu kedah peryogi ngartos sadayana intricacies téknologi desentralisasi. 

Éta upami urang hoyong ngahontal adopsi blockchain ageung. 

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.