Peraturan Pangpentingna dina Media Sosial PR

waktu ngalamun 36806112
Kahadean tina Dreamstime

Hoyong terang bagian anu pangsaéna tina ngamangpaatkeun média sosial salaku bagian tina kampanye hubungan masarakat anjeun? Teu aya aturan.

Jalma-jalma PR terus-terusan ngingetan aturan. Urang kedah nuturkeun AP Stylebook, siaran berita kedah ditulis cara anu pasti sareng dieksekusi dina waktos-waktos anu tangtu.

Média sosial mangrupikeun kasempetan pikeun perusahaan anjeun pikeun ngarobih kapang sareng nyiptakeun eusi unik anu saleresna penting pikeun masarakat anjeun. Kecap konci nyaéta eusi. Eusi mangrupikeun pélor pérak. Upami anjeun tiasa nyiptakeun kontén anu pikaresepeun sareng seger, maka anjeun bakal langkung léngkah ngadeukeutan tujuan sareng tujuan anjeun.

waktu ngalamun 36806112

Kahadean tina Dreamstime

Anjeun parantos terang naon anu kuring carioskeun. Naha anjeun kantos mutuskeun milarian halaman wéb perusahaan atanapi halaman Facebook ngan ukur terang yén éta teu aya? Atanapi anu teu acan dirénggalan ti saprak Maret 2008? Perusahaan-perusahaan éta ragrag tina radar anjeun, sareng kaleungitan kapercayaan sareng hormat anjeun.

Nyiptakeun kontén anu énggal sareng pikaresepeun sanés ngan saukur narik jalma kana situs anjeun, tapi ogé narik aranjeunna balik. Konci pikeun milari kontén anu pas nyaéta saderhana: terang naon anu dipikahoyong ku pengunjung anjeun, sareng teras lakukeun. Henteu janten masalah naon platformna. Twitter, Youtube, Flickr, Foursquare, atanapi blog ... kembangkeun eusi pikeun pangguna sasar anjeun sareng jaga datang.

Strategi média sosial kuat, tapi ogé pikaresepeun pikeun jalma PR sabab urang tiasa nyobian hal anu béda sareng ngaévaluasi hasilna ampir sacara langsung. Ti dinya urang tiasa ngarobih kampanyeu pikeun nyumponan tuntutan masarakat. Supados suksés online anjeun henteu kedah sieun nyobian anu énggal. Upami palanggan anjeun hoyong poto bisnis anjeun maka pasihan poto. Upami aranjeunna hoyong ningali berita ti jero sareng sakitar industri anjeun, maka pasihkeun ka aranjeunna.

Hubungan masarakat henteu robih. Éta parantos robih. Nuju anjeun salaku propésional PR pikeun ngartos kakuatan sareng kamungkinan média sosial, teras ngembangkeun strategi pikeun ngamangpaatkeun sadaya alat anu aya. Alat-alat ieu énggal sareng éta sami penting pikeun diajar tina kasuksesan anjeun, sapertos anjeun bakal ngalakukeun kagagalan anjeun.

4 Komentar

  1. 1

    Nice pos Ryan. Kumaha upami di sisi agénsi hal? Seueur klién anu urang damel sareng @Vénenasi henteu hoyong nyéépkeun $$$ nyobian hal-hal énggal. Aranjeunna hoyong nyéépkeun $$$ kana saran anu sumping tina pangalaman sareng anu bakal disahkeun ku kalungguhan pamasaran. Sababaraha debat umur (sareng ku umur kuring hartosna 6 taun ka pengker) di dieu tapi ieu anu kuring pikirkeun salami kuring maca tulisan anjeun.

    Milu ilubiung.
    / colin

  2. 2

    Colin, kuring ningali ieu seueur. Naon anu kuring leres-leres nyobaan dijalankeun sareng prospek ieu nyaéta naha atanapi henteu strategi na jalan. Upami éta, maka henteu saé… jalur anu aman kalayan kamekaran terbatas tiasa janten jalan anu diperlukeun. Nanging, kuring resep nunjukkeun data sareng analisis kamekaran online, milarian, partisipasi sosial, sareng sajabana anu ngabuktikeun yén paripolah parobihan.

    Kadang-kadang prospek tetep henteu percanten yén hal-hal parantos robih… sareng kuring jauh di dinya. Nanging, anu masuk akal ningali parobihan sareng kuring mastikeun yén peran kuring nyaéta ngabantosan aranjeunna dina transisi.

  3. 3

    Kuring nampi ieu ti seueur palanggan, "Dupi anjeun nunjukkeun kami strategi anu parantos kabuktosan, sareng tiasa dianggo?"

    Walerna nyaéta 'tangtosna', tapi henteu salawasna saderhana éta. Unggal perusahaan, unggal kapribadian peryogi jinis sora anu béda. Kituna, strategi anu sami henteu teras-terasan jalan.

    Ngadamel rencana, tapi nyimpang tina rencana nalika aya hal anu luar biasa. Kreativitas teratur ngarah kana pamasaran anu pangsaéna, online atanapi sanés. Éta ngan ukur pendapat kuring!

  4. 4

    Salaku tilas komunikasi perusahaan VP, kuring ngahargaan pandang anjeun kana aturan. Tapi kuring ogé ngartos kedah aya pedoman anu ngajaga perusahaan sareng panyipta kontén. Sareng kuring ogé pikir penting pisan yén nalika PR nyiptakeun eusi, éta kedah épék pangaruhna kana PR, pamasaran, mérek, dukungan palanggan sareng penjualan. Éta ngajantenkeun kuring mikirkeun ngan ukur tuang tuang tuangeun kanggo tuang. Abdi déwasa. Abdi tiasa tuang naon anu kuring pikahoyong, iraha kuring hoyong. Éta henteu hartosna bakal. 🙂

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.