Pédit Média Sosial ngarusak Média Sosial Perusahaan

Depositphotos 13127046 s

Naha anjeun kantos ngalakukeun kasalahan dina média sosial? Kuring parantos ngasilkeun sababaraha (sareng neraskeun ngadamel aranjeunna). Sanés blunder ageung, tapi blunder henteu kirang. Kuring parantos masihan koméntar anu teu peka anu tiasa dicegah. Kuring parantos ngritik jalma yén kuring hormat janten aranjeunna pikir kuring jago. Kuring ngabagi politik - grail suci média sosial salah. Kuring ogé nyampur bisnis sareng kasenangan sapanjang akun perusahaan sareng pribadi kuring.

Abdi kedah nguseup di média sosial.

Anjeun panginten ... tapi kuring ngagaduhan séhat nuturkeun sareng karek hubungan anu énggal sareng hubungan bisnis unggal dinten. Per konsultan, Abdi ngalakukeun sagala salah… Tapi éta jalan. Komo muhrim, strategi anu Highbridge nyebarkeun pikeun perusahaan nyiptakeun pangasilan positip kana investasi. Hal anu dilawan ku sababaraha konsultan média sosial.

Kuring kantos nyerat sateuacanna transparansi ngalawan kaaslian janten abdi moal ngéléhkeun kuda paéh di dieu (uh-oh… tong nelepon PETA). Tapi kuring leres-leres jengkel nalika kuring ningali konsultan média sosial nyandak perusahaan kana tugas pikeun ngalakukeun kasalahan anu teu dihaja.

Debacle panganyarna nyaéta Coca-Cola. Aranjeunna nyiptakeun bot Twitter pikeun aranjeunna #MakeItHappy kampanye, ngajelaskeun tujuanana dina siaran pers:

Ngungkulan négatip anu nyebarkeun média sosial nyoco eupan sareng komentar threads ngalangkungan internét

Wah… perusahaan anu nyobian nyayogikeun sakedik kabahagiaan dunya. Pasti éta latihan mérek jadi aya sakedik spin pamasaran di dinya. Tapi éta mangrupikeun strategi mérek Coke salami mangtaun-taun ... janten katingali dimana aya kenangan anu saé. Ngahégak pisan, leres?

Nya, Gawker's Adam Pash, nyiptakeun bot Twitter pikeun nga-tweet garis ti Adolf Hitler's Mein Kampf sareng ngaitkeun ka aranjeunna nganggo tag #MakeItHappy. Skéma na jalan. Éta dipicu bot Coca-Cola pikeun nyiarkeun téks Hitler sareng ngahasilkeun poto lucu kalayan tag #MakeItHappy salami sababaraha jam.

Gawker masangkeun stunt sareng Internét resep. Coke turun bot.

Naon kajadian salajengna? Paguyuban média sosial nimpa Coca-Cola pikeun kasalahan média sosialna. Kuring maca sapanjang feed kuring - anu pinuh ku babaturan sareng kolega anu konsultasi perusahaan ngeunaan strategi média sosialna. Laksanakeun pamilarian #MakeItHappy sareng Twitter sareng anjeun bakal ningali naon anu kuring hartosna. Serius ... aranjeunna numbuk aranjeunna.

Sataun katukang, kuring ngalakukeun presentasi di Media Sosial Pamasaran Dunya dimana kuring didaptarkeun unggal blunder média sosial perusahaan utama didaptarkeun dina situs industri sareng kuring ngabuktikeun yén teu saurang ogé ngagaduhan pangaruh anu awét dina mérek. Serius - sanés hiji!

Perusahaan parantos pati sieun tina kasalahan média sosial. Anjeun terang kunaon aranjeunna sieun kasalahan média sosial? Kusabab unggal konsultan média sosial di luar sana nyababkeun stafna sareng tebak kadua unggal strategi anu aranjeunna nyebarkeun anu ditungtung ku kasalahan. Sanés hasil tina kampanye anu nganyenyeri reputasi perusahaan, nya éta pers anu dikasilkeun konsultan média sosial pikeun ngerakeun omongan aranjeunna.

Coca-Cola henteu ngalakukeun nanaon salah kalayan kampanye bot Twitter na anu pantes réaksi anu direspon ku para ahli. Upami anjeun hoyong nyandak saha waé kana tugas, candak Gawker kana tugas. IMO, Adam Pash mangrupikeun kontol pikeun seneng-seneng nyalahgunakeun kampanye sareng Gawker kusabab ngadobrol ngeunaan éta ngarah tiasa maén gotcha sapertos sakumpulan nonoman prepubescent. Kuring ngan ukur tiasa ngabayangkeun aranjeunna nyikikik nalika cutatan Hitler anu mimiti didamel ku Coke's Twitter feed.

Hei Gawker ... dewasa.

Naséhat Kuring pikeun Perusahaan

Waktos ayeuna kanggo anjeun pikeun nyerang ku cacad ieu. Pertahanan merek anjeun, saluyukeun strategi anjeun, sareng teraskeun. Transformasi anu saé pikeun pamasaran sareng média anu dibawa média sosial nyaéta kamampuan pikeun urang komunikasi langsung ka mérek. Dunya nyuhungkeun transparansi sareng ningali kana organisasi anu aranjeunna damel sareng aranjeunna tiasa ngaraos raoseun yén artos anu dibéakkeun ku aranjeunna berharga. Kalayan transparansi ngagaduhan résiko, sanaos. Anjeun bade ngalakukeun kasalahan. Sareng henteu kunanaon!

Anjeun teu tiasa ngaduga yén sababaraha kontol badé hack kampanye média sosial anjeun anu senang ku Hitler ngadugikeun kumaha upaya anjeun nyobian. Janten transparan hartosna anjeun rentan ka kaayaan sapertos kieu, tapi sapertos anjeun ngembangkeun strategi pikeun ngalaksanakeun kampanye, anjeun tiasa ngembangkeun strategi nalika kaayaan salah.

Abdi resep ningali réspon umum ti Coke anu ngawartoskeun ka dunya yén kalakuan Gawker mangrupikeun tingkah laku anu diusahakeun ku kampanye aranjeunna. Kuring bakal nganyatakeun kasedihan yén perusahaan média badé ka tempat anu handap sapertos ngerakeun mérek. Kuring bakal ngiringan kampanye sareng naros ka jalma pikeun nyerat Gawker sareng nganyatakeun rasa hanjakalna ogé.

Nyaéta kasalahan média sosial yén perusahaan tiasa nyingkahan, tapi gagal kabur tina murka lebay dina Internét sanés salah sahijina.

Naséhat Kuring pikeun Pédit Media Sosial

Nalika anjeun nyandak mérek kana tugas sapertos kieu, anjeun nuju ngancurkeun industri anjeun nyalira. Pikasieuneun sareng proklamasi anjeun kumaha mérekna ngaco teu ngabantosan anjeun. Éta nyetir beuki seueur perusahaan pikeun nyerah dina transparansi sareng balik nyumput di tukangeun logo, slogan sareng pamasaran hiji arah.

Upami kuring mérek utama kuring sajujurna moal yakin lamun kuring kantos damel sareng konsultan média sosial anu ucul kana mobil pikeun ngerakeun perusahaan online. Média sosial damel perusahaan anu paling saé komunikasi sareng balaréa, henteu nalika aranjeunna kedah linggih di rohangan dewan maénkeun unggal pengecualian ku sieun tulisan blog salajengna anjeun bakal nyerat nalika aya lepatna. Eureun deui.

Eureun ngajual jasa anjeun ku kasieunan sareng ngajual, tibatan janji ngeunaan kumaha perusahaan tiasa ngarobih mérekna sareng ngawangun komunitas sareng konsuménna.

6 Komentar

  1. 1
  2. 2

    Hi Doug,

    artikel hébat. Abdi bogoh grafik - sagalana sapotong supplemental jaminan kedah komunikasi tanpa kecap ditulis. Bravo.

    Kuring curiga salah sahiji tantangan média sosial nyaéta compartmentalization, nu nyebutkeun yen aya pamasaran, téhnologi, desain, Copywriting, jeung saterusna; sakabeh elemen komunikasi disparate di masarakat informasi di infancy na.

    Kampanye Coke nampilkeun paradigma anu pikaresepeun, tapi salaku jalma anu nganggo seueur teuing topi dina widang komunikasi, kalebet téknolog penduduk, kuring tiasa ngabuktoskeun hiji kanyataan saderhana nalika tanding sareng beungbeurat média sosial: pernah, kantos ngajadikeun otomatis komunikasi anjeun pikeun gawé kampanye. Anjeun ninggalkeun aranjeunna hiji lawang. Éta sarimbag digital pikeun perang tanpa rompi anti peluru - tingkat korban bakal luhur upami anjeun gaduh profil anu luhur. Ieu Internet, sanggeus kabeh: Anonim, Tentara Electronic Siria, Skuad Kadal, sadaya grup hacker kalana nargétkeun comms perusahaan. Ieu ngan kajantenan asalna ti jiwa impish di Gawker.

    Teras, tangtosna, aya fiasco média sosial Bill Cosby. Wow.

    Chiding aranjeunna, sanajan, sarua jeung nyalahkeun anjing pikeun asup ka dapur sampah: éta di alam maranéhanana. Sareng upami anjeun ngantepkeun tutupna tina kaléng, ogé - hanjakalna (sareng maksudna anu tulus - éta henteu kedah kieu, tapi éta), éta anu anjeun kéngingkeun: kacau. Tapi, éta sadayana pendidikan. Sakali anjeun terang sifat hiji hal, anjeun kamungkinan bakal gaduh pamahaman anu langkung saé ngeunaan cara nungkulanana di hareup. Panginten langkung saé pikeun ngaitkeun kampanye kalayan kutang-buktina pélor (pikeun ngabéréskeun métafora) sareng ngatur éta sareng manusa (tangtosna, éta biasana ngagaduhan masalah tanaga, teras).

    Ieu wicket caket, saluran ieu. Ninggalkeun hiji lawang jeung anjeun bakal gancang manggihan batur boga bullet digital kalawan ngaran merk di dinya, korban sejen tina Internet, carita cautionary séjén pikeun komunikasi.

    Hatur nuhun pikeun ngajantenkeun kuring mertimbangkeun géométri sanés tina kaayaan ieu sareng tulisan anjeun.

  3. 3
  4. 4

    Naon nyokot refreshing - wow! #ShameonYaGawker

    Leres yén nalika guru média sosial ngadukung kabébasan kaaslian sareng transparansi, aranjeunna parah ngalawan topik naon waé anu malah sawaréh kontroversial - kuring terang kuring ngajauhan masalah sapertos kitu, janten kudos ka jalma sapertos anjeun pikeun nangtung pikeun naon anu anjeun percanten # nangkeup

    Hatur nuhun Douglas
    Kitto

  5. 5

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.