Hayu urang Ngasilkeun Artos: 8 Cara Pikeun Ngarobih Lalu Lintas Media Sosial Kana Penjualan

Duit Média Sosial

Penjualan média sosial mangrupikeun hal anu anyar pikeun spesialis pamasaran di panjuru dunya. Bertentangan sareng kapercayaan anu ketinggalan jaman, penjualan média sosial tiasa nguntungkeun pikeun industri naon waé - henteu janten masalah upami target pamiarsa anjeun mangrupikeun milénium atanapi generasi X, siswi atanapi juragan bisnis ageung, tukang fixer, atanapi profesor kuliah. Tempo kanyataan yén aya ngeunaan 3 milyar pangguna média sosial aktip sadunya, naha anjeun leres-leres tiasa nyarios yén teu aya jalma anu hoyong mésér produk anjeun diantarana? Tugas anjeun nyaéta milarian jalma-jalma ieu.

Dibandingkeun sareng pamasaran tradisional, penjualan média sosial ngagaduhan seueur kaunggulan - saluran komunikasi ieu kawilang murah sareng katémbong langkung otentik sareng dipercaya, anu ngajantenkeun sampurna pikeun konvérsi. Anjeun teu kedah nyandak kecap kuring pikeun eta - ngan ukur ningali sabaraha perusahaan nyéépkeun pamasaran média sosial. Janten kumaha anjeun leres-leres ngagunakeun média sosial pikeun nguntungkeun?

Nganalisis prosés Penjualan Anjeun

Panilitian mangrupikeun Grail Suci pamasaran - anjeun moal tiasa ngajual nanaon tanpa ngartos pisan kumaha jalma anu hoyong mésér produk anjeun tindakan sareng nyandak kaputusan. Éta sababna, anu pangpayunna, anjeun kedah nganalisis prosés penjualan di tukangeun corong penjualan anjeun.

Patarosan anu anjeun kedah naroskeun ka diri anjeun pikeun nganalisis kasempetan penjualan média sosial anjeun nyaéta:

  1. nu mana saluran ayeuna nuju ngarahkeun kana corong anjeun?
  2. What is the prosés penjualan?
  3. Sakumaha waktu naha éta peryogi pikeun nutup perjanjian?

Jawaban pikeun patarosan ieu panginten anjeun kaget: panginten anjeun bakal terang yén anjeun parantos fokus kana platform anu salah sapanjang. Dina hal ieu, anjeun panginten aya gunana pikeun ngalakukeun sakedik panalungtikan khusus pikeun milih platform média sosial pangsaéna pikeun bisnis anjeun.

Anjeun tiasa ngalakukeun éta ku nuturkeun kagiatan média sosial pesaing anjeun sareng ningali platform mana anu paling berharga pikeun aranjeunna, tapi aya cara anu langkung épéktip sareng elegan pikeun ngalakukeunana. Anu anjeun peryogikeun nyaéta alat ngupingkeun sosial sapertos Awario. Kalayan éta anjeun tiasa ngawaskeun sebutan naon waé kecap konci dina média sosial sareng wéb sacara langsung.

Anggap anjeun ngadamel SaaS kanggo ngamimitian - anjeun ngan ukur nempatkeun "ngamimitian" salaku salah sahiji kecap konci anjeun sareng ningali platform mana anu langkung seueur nyebatkeun sareng, ku sabab éta, langkung seueur diskusi pikeun produk anjeun. Ku cara éta anjeun bakal tiasa ngartos dimana udagan udagan anjeun sareng prioritaskeun saluran anu aya hubunganana.

bagan saluran sosial

Émut yén dina média sosial anjeun biasana ngahontal palanggan poténsial sateuacanna dina prosés penjualan: ayeuna tahap kasadaran merek dibagi kana tilu (paparan, pangaruh sareng Dursasana). Éta hartosna anjeun kedah ngabentuk strategi penjualan média sosial anjeun sasuai.

Monitor sareng Ajak Ulasan Média Sosial

Umur iklan tradisional bakal réngsé - média sosial nyandak deui cara anu paling épéktip pikeun mangaruhan tingkah laku mésér batur. Héran naon éta? Éta kecap tina sungut. Nyatana, numutkeun Nielsen, 92% tina jalma saran kapercayaan ti babaturan sareng kulawarga dina sagala bentuk pamasaran anu sanés, sareng 77% tina pamakéna leuwih condong mésér produk énggal nalika diajar ngeunaan éta ti réréncangan atanapi kulawarga. Lumrah anjeun milih percanten ka jalma anu anjeun kenal tibatan mérek.

Média sosial mangrupikeun tempat anu sampurna pikeun pamasaran rujukan: sadaya platform ieu dirancang pikeun hayu urang bagikeun pangalaman sareng pamanggihan anu luar biasa sareng babaturan urang. Janten anu anjeun kedah lakukeun pikeun ngahasilkeun artos ti éta nyaéta pikeun ngadorong jalma pikeun ngirim tulisan ngeunaan pangalamanana. Anjeun bahkan tiasa nawiskeun insentif alit, sapertos diskon alit atanapi sampel.

Tong hilap ngaréspon sadayana ulasan, positip sareng negatif sami. 71% tina pamakéna anu ngagaduhan pangalaman jasa média sosial anu saé kalayan mérek sigana bakal nyarankeun ka batur. Dursasana média sosial aktip ti sisi mérek nyiptakeun hubungan antara mérek sareng konsumén sareng ngajantenkeun aranjeunna karaos, anu penting pisan pikeun ingetan.

rekomendasi pangaruh twitter

Ngayakeun Jual Sosial

Henteu ngan ukur jalma resep bagikeun pamanggihna ngeunaan mérek dina média sosial, aranjeunna ogé sering ngalih kana média sosial pikeun kéngingkeun saran. Di dinya anjeun parantos gaduh poténsi ngawujud - anjeun ngan ukur kedah ngaidentipikasi aranjeunna. Anjeun tiasa mendakan aranjeunna ngalangkungan komunitas anu aya hubunganana sapertos grup Facebook, subreddits, obrolan Twitter jst. Anjeun tiasa ogé ngagunakeun alat ngupingkeun sosial pikeun éta, tapi pastikeun éta ngagaduhan anu sapertos Modeu milarian Boolean, anu ngamungkinkeun anjeun ngarobih pamundut anjeun supados anjeun tiasa ngajantenkeun pamilarian anjeun tepat sareng komprehensif dina waktos anu sasarengan.

rekomendasi paguneman sosial

Tempo kanyataan yén dina sababaraha conto anjeun bakal ngaréspon jalma asing anu henteu kakeunaan mérek anjeun sateuacanna, luangkeun waktos anjeun. Entong lebet kana éta kalayan nada penjualan anu teu raoseun - naroskeun patarosan, jelaskeun kumaha aranjeunna tiasa nguntungkeun tina produk anjeun, nganggo nada sareng sora anu saluyu sareng platform sareng pamundutna, sareng ngajantenkeun interaksi ieu bermakna sareng asli. Ku cara ieu anjeun langkung gampang mangaruhan kaputusannana tibatan ngirim pesen pamotong cookie ka unggal kalungguhan anu anjeun mendakan. Sareng tangtosna, mempermudah pikeun aranjeunna mésér - pasihan tautan, anu ngarah langsung ka produk.

Optimalkeun Jalur Média Sosial anjeun kana Konversi

Nyarios perkawis tautan, aranjeunna penting pisan. Kami palanggan teu puguh anu sering diperyogikeun kumaha sareng dimana mésér produk anu dipikahoyong. Upami palanggan poténsial henteu tiasa langsung klik tautan kana halaman wéb anjeun langsung, éta sigana pisan yén aranjeunna moal ngaganggu milari éta.

Anu kedah anjeun lakukeun nyaéta nempatkeun tautan dina unggal profil anjeun sareng ngajantenkeun aranjeunna katingali. Upami anjeun ngeposkeun tulisan - pasang tautan di dinya, upami anjeun ngan saukur nyebut salah sahiji produk anjeun - nempatkeun tautan ogé. Malah nalika ngaréspon rujukan, anu urang bahas tadi, anjeun tiasa nempatkeun tautan kana produk anu nuju dibahas.

Asistén Patalina Profil Twitter

Anjeun kedah ngajantenkeun jalan kana konvérsi sakumaha lancar sakumaha mungkin.

Revisi Halaman Pendaratan Media Sosial Anjeun

Nalika anjeun kéngingkeun kalungguhan, anjeun badé pastikeun yén éta ngan ukur hiji klik tina konvérsi. Éta bakal janten karunya pikeun nyiptakeun strategi penjualan média sosial anu endah ngan ukur prosés penjualan dieureunkeun dina tahap pamungkas. Éta sababna anjeun peryogi halaman badarat anu sampurna anu pastina bakal ngayakinkeun calon palanggan anjeun pikeun nyandak kaputusan jual beuli. Ieu sababaraha hal anu anjeun kedah émut pikeun ngarobih halaman badarat anjeun:

  • Laju ngamuat. Konsumén henteu ngan ukur males, aranjeunna ogé teu sabar (punten, palanggan!). Aranjeunna ngarepkeun halaman anjeun pikeun dimuat detik 3, padahal rata-rata waktos ngamuat nyaéta 15. Janten pastikeun aranjeunna henteu kedah ngantosan!
  • Pondok sarta basajan. Henteu kedah didaptarkeun unggal alesan naha produk anjeun anu pangsaéna dina unggal jéntré. Anjeun teu hoyong ngaganggu klien poténsial anjeun sareng sadaya inpormasi tambahan. Jantenkeun pesen nyarioskeun deui nilai anjeun saderhana sareng bersih sareng nempatkeun inpormasi tambihan dina tab anu gampang diperhatoskeun - éta waé.
  • Sakali deui, kredibilitas sareng rujukan Pikeun ngalengkepan konvérsi anjeun peryogi kapercayaan klién. Kredibilitas penting pisan pikeun kaputusan mésér. Pastikeun anjeun gaduh logo atanapi kasaksian klien dina tingkat panon dina salah sahiji margin atanapi dina lulugu - dimana aranjeunna tiasa gancang ningali éta tanpa kedah ngagulung.

Ngalakukeun Konversi Lemes

Sakumaha anu parantos kami diskusikeun, média sosial nuju ngalebetkeun corong penjualan langkung tiheula ti tradisional. Kusabab éta, aranjeunna panginten henteu siap nyandak kaputusan pamésér, tapi éta henteu hartosna anjeun tiasa mopohokeun aranjeunna.

Di dieu anjeun tiasa nyiptakeun kasempetan pikeun konvérsi lemes. Cara klasik pikeun ngalakukeun éta nyaéta nawiskeun langganan email. Tangtosna, anjeun kedah menerkeun ieu ka konsumén ku nyayogikeun aranjeunna kontén anu ngahibur sareng berharga. Ngadamel kontén anu narik ati anu nunjukkeun kumaha hasil produk anjeun (tutorial sareng studi kasus) mangrupikeun cara anu saé pikeun ngarobih ieu lemes janten calon pembeli.

ngalanggan nelepon pikeun aksi

Tren anyar anu muncul ayeuna pamasaran utusan, janten, tibatan nanyakeun ka jalma pikeun ngalanggan buletin anjeun, anjeun ngan saukur tiasa nyungkeun idin pikeun ngirim pesen ka aranjeunna. Éta parantos kabuktosan yén jalma langkung resep maca pesen dina média sosial tibatan email. Panilitian nunjukkeun yén aplikasi olahtalatah gaduh tingkat kabuka, harga baca sareng CTR saloba 10X email sareng SMS. Sumawona, anjeun ngahontal aranjeunna leres dimana aranjeunna mimiti mendakan mérek anjeun - dina média sosial.

Kalebet Telepon-To-Aksi anu Kuat

Upami anjeun henteu naros nanaon - anjeun moal kénging nanaon. Sanaos sakapeung sigana mah seruan-panggero tiasa nolak teuing, éta taktik anu épéktip pisan upami anjeun laksanakeun leres.

CTA anjeun kedah jelas sareng aya hubunganana sareng tulisan - cara ieu bakal sigana organik sareng pantes. Éta tiasa janten uleman pikeun masihan koméntar sareng ngabagi pikiranana, diajar langkung seueur ngeunaan topik, atanapi dorongan pikeun mésér produk anjeun. Nambahkeun CTA kana halaman Facebook anjeun tiasa ningkatkeun tingkat klik-tés ku 285%. Entong hilap pikeun mastikeun yén lamun ngalebetkeun tautan naon waé, halaman badarat anjeun dioptimalkeun pikeun konvérsi langsung.

Nawiskeun Ekslusif Sosial

Barina ogé, cara anu paling saé pikeun kéngingkeun palanggan énggal nyaéta nawiskeun anu ekslusif salaku imbalanna - jalma resep ngaraos resep aranjeunna mangrupikeun bagian tina grup anu dipilih. Cara anu paling jelas pikeun ngalakukeun ieu nyaéta nawiskeun diskon pikeun pengikut anjeun - anjeun panginten henteu tiasa sering dilakukeun, tapi salaku perjanjian sakali pikeun narik lead anyar, éta tiasa dianggo sihir.

Cara anu langkung kreatif (sareng langkung mirah) nyaéta ngayakeun kontes diantara pengikut anjeun. Contona, BeardBrand sanggup numuwuhkeun ayana sosialna ku 300% sareng ngadobel daptar email na kirang ti saminggu ku kontes online anu dipikiran. Anjeun tiasa naros ka pengikut anjeun pikeun ngabagi sareng ngencét ulang tulisan anjeun atanapi nyiptakeun kontén nyalira kalayan produk atanapi jasa anjeun dina éta. Anjeun nuju maéhan dua manuk ku hiji batu - kéngingkeun langkung seueur paparan sareng pengikut ogé ngumpulkeun kontén anu dihasilkeun ku pangguna anu tiasa anjeun anggo duanana dina penjualan média sosial anjeun sareng kampanye pamasaran tradisional kapayunna.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.