Ngalaporkeun Sosial Dina Google Analytics

Ngalaporkeun Sosial Dina Google Analytics | Blog Tech Marketing

Saatos akuisisi Google ngeunaan PostRank, ngalaporkeun sosial parantos ditingkatkeun dina Google Analytics pikeun ngasupkeun lima laporan anyar. Laporan ieu "nyetak" eusi dumasarkeun kana jumlah koméntar anu ditampi, tautan, sebutan, tweet, sareng métrik média sosial sanés. Unggal laporan nyayogikeun wawasan anu béda pikeun rupa-rupa kabutuhan ngalaporkeun / ngawaskeun sosial anjeun.

1. Laporan Tinjauan, anu nyorot pangaruh média sosial kana eusi. Laporan ieu ngarobih eusi ku "Interaksi Terakhir" sareng "Paguneman Sosial Anu Ditulungan." Misalna, anjeun tiasa mendakan terakhir waktos pangguna mariksa kontén anjeun ngalangkungan platform média sosial, sareng anu terakhir waktos pangguna leres-leres duanana aksés sareng dirobih ngalangkungan platform média sosial.

Di jero Google Analytics, tab sosial aya dina pilihan Pelaporan Standar.

Ngalaporkeun Sosial Dina Google Analytics | Martech Zone

2. Laporan Konversi, anu ngamungkinkeun anjeun ngalacak situs atanapi halaman tingkat konversi khusus. Salaku conto, anjeun tiasa nyimpen jumlah tina sababaraha kali tampilan halaman "Hatur nuhun pikeun ngoméntaran", anu nyayogikeun indikasi jumlah koméntar blog anu ditampi. Ku papanjangan, ieu nyaritakeun sabaraha blog pikeun palanggan atanapi pamiarsa.

Dina Google Analytics, mendakan Laporan Konversi dina Sumber Lalu Lintas> Sosial> Konversi.

3. Sumber Sosial, anu ngamungkinkeun anjeun pikeun ngukur kasuksésan eusi dina média khusus. Misalna, anjeun tiasa milarian terang kumaha iklanna di Facebook sareng kumaha iklan anu sami atanapi iklan anu sanés dina Twitter, sareng sajabana Teras, anjeun tiasa ngadamel saluran atanapi tweak khusus sedeng pikeun eusi dumasar kana wawasan ieu.

Dina Google Analytics, mendakan Sumber Sosial dina tab Pelaporan Standar dina Sumber Lalu Lintas> Sosial> Sumber.

Ngalaporkeun Sosial Dina Google Analytics | Martech Zone

4. Plugin sosial, anu ngukur jumlah saham anu ditampi eusi, sacara efektif ngukur popularitas blog, infographic, atanapi eusi sanés anu dipasang. Ieu mangrupikeun barométer anu épéktip khusus pikeun nangtoskeun popularitas iklan dina platform média sosial anu béda.

Di jero Google Analytics, mendakan laporan bagi hasil dina tab Pelaporan Standar dina Sumber Lalu Lintas> Sosial> Plugins.

5.  Aliran Kegiatan, anu mangrupikeun perpanjangan tina laporan Plugins Sosial, nyayogikeun inpormasi anu langkung lengkep sapertos URL pikeun kontén anu dibagikeun, cara ngabagi, dimana sareng iraha dibagi-bagi, idéntitas jalma anu ngabagi éta, sareng koméntar anu didamel nalika ngadamel pangsa.

Di jero Google Analytics, Aliran Kegiatan aya dina tab Pelaporan Standar handapeun Sumber Lalu Lintas> Sosial> Sumber> Aktivitas Stream tab

Ngaksés laporan ieu gampang. Kantun daptar atanapi lebet www.google.com/analytics/, tambahkeun URL halaman wéb pikeun dilacak, salin kode tracking anu dihasilkeun pikeun unggal halaman anu bakal dilacak, sareng anjeun siap angkat!

One comment

  1. 1

    Upami anjeun aktip dina média sosial (sareng anjeun kedahna!) Penting pikeun ngawas kasuksésan. Ieu tiasa ngabantosan pituduh strategi anjeun ka hareup. Salaku conto, upami anjeun mendakan yén tulisan Twitter ngarobah langkung saé tibatan Facebook, masuk akal pikeun nempatkeun langkung seueur usaha anjeun di dinya.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.