Rusiah Industri Perangkat Lunak

PenjualnaMangrupikeun waktos anu saé pikeun janten industri industri. Kalayan booting dot com sareng bust, sareng ayeuna "wéb 2.0" sareng jejaring sosial di arus utama, urang masih keneh nuju alit tapi nuju ageung.

Dina tingkat kelas, kuring bakal nyarios yén urang sigana sakitar kelas 9. Kami masih teu nyaman dina kulit urang, urang bungah ku parangkat lunak anu katingalina sakedik 'kakeunaan', sareng urang nembé ngawangun persahabatan anu mugia salami hirup.

Pamakéna tungtungna serius sareng parangkat lunak urang. Manajer produk tungtungna ngagaduhan rasa anu saé - muji produk anu hadé kalayan desain anu saé pikeun penjualan sareng pamasaran pantes.

Kitu cenah, kasalahan tina mésér parangkat lunak masih aya. Nalika anjeun mésér mobil énggal, anjeun umumna terang yén éta bakal raoseun, numpak saé, kumaha sudutna sareng kumaha ngagancangkeun éta ngan ukur tina drive drive. Upami anjeun maca ngeunaan éta dina majalah otomatis ku wartawan anu hébat, anjeun bakal ngaraos perasaan nyata ngeunaan kumaha mobilna bakal karasa sateuacan anjeun kantos lebet.

Parangkat lunak ngagaduhan uji coba sareng ulasan ogé, tapi éta henteu pernah sesuai sareng anu diarepkeun urang, naha? Bagéan tina masalahna nyaéta, nalika mobil maju, mundur sareng panto sareng roda, parangkat lunak henteu nuturkeun aturan anu sami ... sareng teu aya dua jalma anu sami-sami nganggo éta. Henteu dugi ka kami damel dina padamelan sadidinten kami terang naon anu 'leungit' sareng aplikasi éta. Éta sono nalika dirarancang. Éta lasut nalika dikembangkeun. Jeung anu paling parah, éta sono pisan dina jual.

Ieu kusabab anjeun sareng kuring henteu mésér perangkat lunak pikeun kumaha cara kami nganggo. Sering kali, urang leres henteu mésér pisan - aya anu mésér kanggo urang. Parangkat lunak anu kami anggo sering diamanatkeun kusabab hubungan perusahaan, diskon, atanapi cara hubunganana sareng sistem anu sanés. Éta kaéran kuring sabaraha kali perusahaan ngagaduhan prosés pameseran anu mantep, sarat sertifikasi, perjanjian tingkat layanan, patuh kaamanan, kasaluyuan sistem operasi ... tapi teu aya anu saleresna kagunaan aplikasi dugi dugi saatos mésér sareng nerapkeun.

Éta, panginten, salah sahiji alesan kunaon parangkat lunak bajak téh nyebar pisan. Abdi henteu hoyong ngitung sabaraha rébuan dolar perangkat lunak anu kuring parantos mésér anu kuring kantos dianggo sareng pasihkeun, sareng henteu kantos dianggo deui.

Pandangan ti Perusahaan Parangkat Lunak

Pandangan ti perusahaan parangkat lunak rada béda pisan! Padahal aplikasi kami biasana ngalereskeun masalah utami sabab éta jalma mayar éta ... aya seueur pisan masalah tersiér di luar sana anu urang kedah nimbangkeun nalika ngembangkeun éta.

  • Kumaha rupana? - sabalikna tina kapercayaan popular, parangkat lunak is kontes kageulisan. Kuring tiasa nunjuk kana mangpuluh-puluh aplikasi anu kedah 'gaduh' pasar tapi bahkan henteu ngalakukeun potongan sabab kakurangan éstétika anu ngagaduhan berita utama.
  • Kumaha cara ngajualna? - kadang fitur tiasa dipasarkeun, tapi henteu saé pisan mangpaatna. Dina industri email, aya dorongan ageung sakedap kanggo di dinya RSS. Saréréa naroskeun tapi ngan ukur sababaraha Panyadia Layanan Email anu kagunganana. Anu pikaseurieun nyaéta, sataun saatosna, sareng éta masih henteu diadopsi dina arus utama ku para pemasar email. Éta mangrupikeun salah sahiji fitur anu tiasa dipasar, tapi henteu leres gunana (acan).
  • Kumaha amanna? - ieu mangrupikeun salah sahiji barang 'alit' anu teu dipaliré tapi tiasa teras-terasan tilelep. Salaku panyadia parangkat lunak, urang kedah teras-terasan narékahan kaamanan sareng dicadangkeun ngalangkungan audit bébas. Henteu ngalakukeun éta henteu tanggung jawab.
  • Kumaha stabilna? - heran, stabilitas sanés anu dibeli - tapi éta bakal ngajadikeun hirup anjeun sangsara upami éta masalah. Stabilitas mangrupikeun konci pikeun reputasi sareng kameunangan aplikasi. Hal terakhir anu anjeun badé lakukeun nyaéta nyewa jalma-jalma pikeun ngungkulan masalah stabilitas. Stabilitas ogé strategi konci anu kedah janten dasar tina unggal aplikasi. Upami anjeun henteu ngagaduhan pondasi anu stabil, anjeun nuju ngawangun bumi anu hiji dinten bakal runtuh sareng ragrag.
  • Naon masalahna ngalereskeun? - ieu naha anjeun peryogi parangkat lunak éta sareng naha éta bakal ngabantosan bisnis anjeun. Ngartos masalah sareng ngembangkeun solusi naha urang balik damel unggal dinten.

Rahasia industri parangkat lunak nyaéta urang TEU ngajual, ngagaleuh, ngawangun, masarkeun sareng ngagunakeun parangkat lunak ogé. Kami gaduh jalan anu panjang sateuacan urang lulus dina hiji dinten sareng ngalakukeun sadayana sacara konsisten. Pikeun tahan di industri ieu, perusahaan sering kedah ngembangkeun fitur sareng kaamanan pikeun dijual, tapi ngorbankeun kagunaan sareng stabilitas. Éta kaulinan anu bahaya. Kuring ngarepkeun dékade ka hareup sareng ngarep yén kami parantos cukup dewasa pikeun kéngingkeun kasaimbangan anu pas.

3 Komentar

  1. 1

    Salah sahiji patarosan paling hese anu kuring kantos jawab nyaéta, "Upami anjeun nyebat rékayasa parangkat lunak, naha anjeun henteu tiasa gaduh hasil anu pasti pikeun proyék-proyék anjeun."

    Waleran kuring mirip sareng anu anjeun carioskeun di dieu. Ieu industri anyar. Butuh waktu urang rébuan taun pikeun balik deui dimana urang Romawi parantos meunang rékayasa. Salah sahiji momen karesep kuring di Italia nyaéta nganjang ka Pantheon di Roma sareng ningali liang dimana Brunelleschi disangka motong liang pikeun milarian terang kumaha urang Romawi ngawangun kubah sapertos ageung (nalika anjeunna nyobian kumaha cara ngarengsekeun Duomo di Florence ).

    Kami disiplin anu ngora sareng éta bakal nyandak waktos sateuacan urang ngahasilkeun parangkat lunak anu kualitas sareng cara anu konsisten. Éta sababna pangembang masih katingali salaku jinis tukang sihir. Urang kedah ngendalikeun saloba urang tiasa (nyayogikeun fitur, ngamungkinkeun para pemasar pikeun ngajalankeun arsitéktur parangkat lunak, manajemén anu goréng), tapi urang henteu tiasa ngoyagkeun kanyataan yén sababaraha parangkat lunak ngagaduhan éta sareng anu sanés. Dugi ka, ieu waktos emas buru-buru!

  2. 2

    Konsep anu langkung maju leres pisan dina Wéb 2.0 Sigana seueur perusahaan anu didamel sakitar 1 produk anu anjeun pikir moal mampuh ngadukung hiji perusahaan ... maka, éta ogé bakal kaala (anu saé pikeun perusahaan) atanapi fizzles kaluar saatos nyoko minimal.

  3. 3

    Kuring sapuk pisan sareng ide yén industri parangkat lunak henteu lengkep dikembangkeun dugi ka tingkat anu diperyogikeun sateuacan éta tiasa ngendalikeun parangkat lunak anu disebarkeun ka konsumén. Maksad abdi leres leres nalika anjeun nyarios yén parangkat lunak dianggo béda pikeun unggal konsumén sareng éta sok henteu nyugemakeun sadayana. Gagasan parangkat lunak bajakan timbul kusabab henteu nyugemakeun ieu konsumen kusabab leres anjeun mayar seueur artos pikeun parangkat lunak sareng ngagunakeunana teras nyerah kana éta sareng henteu kantos nganggo deui sareng kuring nyangka ideu ieu henteu pas nalika anjeun nyarioskeun nyéépkeun artos kana hal anu teu bakal jangka panjang. Janten akhirna ideu na leres dugi ka urang tiasa konsisten dina ngagaleuh, ngawangun, pamasaran, sareng ngagunakeun perangkat lunak urang henteu tiasa ngeureunkeun ideu anu salah ieu muncul.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.