Hardware, Software… Webware?

komputasi awan

Dina épolusi industri komputer, urang parantos ngalaman hardware - alat-alat anu diperyogikeun pikeun ngajalankeun aplikasi. Sareng urang kagungan software, solusi anu ngamangpaatkeun sumber-sumber éta pikeun ngalakukeun padamelan anu urang tiasa ngagaleuh sareng dipasang tina média anu sanés. Ayeuna, anjeun tiasa ngaunduh perangkat lunak tanpa média.

Dua Dekade Hardware sareng Software

Hardware gaduh paningkatan sareng parobihan. Kuring parantos leres-leres kaleungitan lacak sadaya komputer anu kuring kagungan dugi ka ayeuna. Abdi gaduh sésa-sésa rangka teu kirang ti 5 sasarengan sareng hiji laptop maot di bumi kuring.

Parangkat lunak ngagaduhan pamasangan sareng pembaruan anu masang parobihan dina aplikasi parangkat lunak. Éta sistem kuno anu urang masih damel sareng merjuangkeun ayeuna. Kuring ngagaduhan pembaruan parangkat lunak dinten ayeuna anu nyababkeun kuring mareuman sareng ngabalikan deui MacBookPro kuring. Kuring henteu kantos gaduh pembaruan OSX janten parah, tapi unggal-unggal kuring teu tiasa teu meunang rada pensive - mikir yén anu paling parah bakal kajadian sareng kuring bakal kaleungitan sagala padamelan kuring. Kuring gaduh drive jaringan dimana kuring nyimpen aplikasi anu diunduh sareng binder CD dimana kuring nyimpen sésana (sareng teras-terasan mendakan aranjeunna leungit).

Parangkat lunak sapertos Google Spreadsheet, Google Analytics, Gmail, ExactTarget, sareng sajumlah anu sanés ngalangkungan 'aplikasi basis wéb' atanapi 'aplikasi basis browser' atanapi urang bahkan ngalungkeun akronim, SaaS. Éta akronim anu pikareueuseun sareng ngajelaskeun jinis bisnis éta langkung seueur tibatan jinis 'ware' éta. Ogé, seueur aplikasi SaaS masih gaduh paningkatan atanapi rilis utama. Aranjeunna henteu meryogikeun pamasangan atanapi reboot, tapi éta henteu sayogi salami waktos.

Ngaran sampurna pikeun aplikasi ayeuna panginten nyaéta Netware, tapi katingalina Novell ngagaduhan istilah éta mérek dagang. Webware panginten tiasa dianggo, tapi katingalina mah C | Bersih anu ngagunakeun éta. Éta katingalina saolah-olah browser bakal aya kamungkinan - tapi éta suku kata tambahan.

Naha henteu Wébware?

Intina nyaéta Webware (kuring henteu memperhatoskeun mérek dagang) nyaéta épolusi salajengna tina aplikasi kami. Kiwari, leres-leres henteu diperyogikeun aplikasi pikeun ngaheureuyan. Kami gaduh ratusan halaman dina aplikasi kami di tempat damel sareng tiasa muter halaman-halaman énggal bari henteu pernah ngaleungitkeun halaman anu lami. Kuring yakin sakedik pamekaran tiasa kajantenan ogé dimana pangguna tiasa transisi tiasa lumangsung antara aplikasi anu lami sareng anu énggal.

Basis data tiasa ditiru sacara langsung, atanapi tabel samentawis énggal tiasa didamel pikeun nampung transisi. Pasti, éta damel tambahan, tapi intina mah éta mungkin. Kami henteu kedah ngaganggu palanggan deui.

Abdi henteu ngagaduhan floppy drive di bumi kuring. Kuring jarang nganggo CD / DVD kuring, ogé. Ampir sadayana anu kuring lakukeun ayeuna basis wéb. Nalika kuring ngaunduh sareng masang parangkat lunak, biasana kuring nyimpen salinan na Kebo Tech jaringan drive.

Malah dina bisnis, éta henteu diperyogikeun. Nalika kuring ngamimitian Indiana langkung alit pikeun Pat Coyle, kami henteu angkat sareng host. Aplikasi na diwangun sareng di-host ku Ning. Kami ngagaduhan sadayana pangaturan domain anu ditunjuk Google Aplikasi dimana urang tiasa nganggo email ogé Google Docs. Henteu aya perangkat keras, teu aya parangkat lunak ... tapi wéb.

Naha urang henteu nyauran éta Webware?

6 Komentar

  1. 1
  2. 2

    Douglas:
    Abdi resep éta. Tapi naha anjeun henteu maliré kana "middleware" anu badé méréskeun sadaya masalah urang dina taun salapan puluhan. Abdi resep wéb. Narikna yén teu aya mérek dagang. Karunya URL parantos dicandak sapertos anu sanés.

  3. 3

    Abdi leres-leres bogoh ka sadaya aplikasi basis wéb anu terus muncul sareng ditambihan kana toolkit kuring. Kuring nganggo Google Docs sapertos gélo sareng pikeun anu nganggo 3-4 komputer anu béda dina hiji dinten, éta mangrupikeun anu ngahémat kahirupan.

    Nanging, unggal-unggal kuring ngamimitian nganggo layanan basis wéb anu énggal, sok aya sora sakedik ieu dina tonggong sirah kuring anu jauh dina hiji waktos. Titik éta nyaéta nalika kuring kaleungitan konéksi internét kuring, kuring kaleungitan aksés ka sadaya Google Docs kuring, basis data invoice klien kuring, email kuring, IM kuring, foto anu henteu kaétang kuring dina Flickr, jst.

    Pergeseran ieu ka arah wéb anu nyababkeun urang nempatkeun langkung seueur endog urang dina hiji karinjang. Teras we ngabeungkeut tali panjang kana karinjang éta sareng dialungkeun kana rohangan. Salami tali na disambungkeun, sadayana amis. Tapi nalika tali éta ngaleungit, kuring ogé tiasa tanpa kakuatan, ogé.

    Sigana mah titik kuring di dieu nyaéta supados Webware leres-leres lepas landas, urang kedah aksés anu langkung dipercaya, nyebar, sareng kaleuleuwihan kana internét. Sareng gaduh panyungsi wéb dina telepon anjeun henteu sami. Pasti, kuring tiasa nyambungkeun laptop abdi ka telepon sélulér verizon sareng surfing, tapi upami kuring ngalangkungan bandwidth atanapi wates unduhan anu tangtu dina hiji bulan, kuring bakal boot. Abdi henteu peryogi jinis setrés sapertos kitu.

  4. 4

    Lucuna anjeun kedah disebatkeun ieu. Kuring nembé ngawartosan ka klién kamari yén seueurna parangkat lunak anu kuring ngajalankeun ukur aya dina Internét salaku aplikasi wéb. Ayeuna kuring terang naon anu disebut barang ieu ... wéb!

  5. 5

    Kuring parantos nyarioskeun hal anu sami pikeun sababaraha waktos ... Kuring sok ningali aplikasi CMS / Online salaku wéb anu parantos… Kuring reuwas kami henteu langkung seueur ngupingna.

  6. 6

    Webware disada saé. Moal lami deui, sadaya perusahaan komputer / IT ageung bakal paséa sareng produkna dina Wéb. Ieu mangrupikeun tren sareng anu masih mimiti kajantenan ku munculna parangkat lunak anu condong kana wéb.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.