Kadang Batubara Pamasaran Ngasilkeun Inten

Pamasaran NatalPemasar nyéépkeun seueur dinten Liburan anu janten penjahat sareng dituduh mengkomersialkeun usumna. Saatos nonton nini-nini kuring ngawaskeun NORAD pikeun kamajuan Santa di panjuru dunya, kuring panginten panginten pantes nunjukkeun kontribusi positip pamasaran pikeun usum Liburan.

Sanaos baju beureum sareng bodas Santa Claus parantos biasa sababaraha taun, Haddon Sundblom nguatkeun vérsi ieu ku nyiptakeun séri ilustrasi pikeun Coca-Cola taun 1930-an. Asalna dimaksudkeun pikeun ngabantosan penjualan soda sagging nalika usum salju, ilustrasi Sundblom janten popularitas sareng ngabantosan ngamajukeun gambar Santa ieu.

Sakumaha urang terang, Rudolf the Red-nose Reindeer nungtun giring Santa. Rudolf diciptakeun ku panulis naskah di Montgomery Ward. Perusahaan nyobaan ngahémat artos tina hadiah buku ngawarnaan taunan, sareng mutuskeun pikeun nyiptakeun milikna. Robert L. May nyiptakeun carita sareng rima, anu nyebarkeun 2.4 juta éksemplar taun 1939. Adi ipar Méi engkéna babarengan sareng Gene Autry di 1949 pikeun nyiptakeun lagu, anjeun panginten anjeun tiasa nyanyi sadaya paragrap ieu.

Kaponakan awewe kuring tiasa ngalacak rute taunan Santa, sabab toko Sears anu berbasis di Springs Springs nerbitkeun iklan anu nyatakeun, "Héy, Kiddies! Telepon kuring langsung sareng pastikeun sareng pencét nomer anu leres. " Hanjakalna, Sears nyebarkeun nomer anu salah pikeun Santa, anu asup kana pusat operasi CONAD. Kolonel Harry Shoup maréntahkeun operator di CONAD, ayeuna katelah NORAD, pikeun ngaidentipikasi lokasi Santa pikeun saha waé barudak anu nyauran - ayeuna telat 50 taun, tradisi éta teraskeun.

Dina sumanget liburan, hayu urang hampura kana pamanggih ngeunaan pamasaran jahat - sareng hatur ka anu parantos ngabantosan urang ngahasilkeun tradisi Liburan? Tuan Sundblom, Tuan Mei, Sears sareng NORAD. Wilujeng liburan!

One comment

  1. 1

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.