Nyarios dina Bahasa Pamirsa Anjeun

Pantes waé kuring nyerat tulisan ngeunaan komunikasi linggih di rohangan konperénsi di Perancis. Tadi wengi urang tuang siang dijadwalkeun 8 sonten sareng perusahaan di Le Procope, réstoran tertua di Paris (ép 1686). Kami bungah - réstoran ieu ngagaduhan papayung sapertos Danton, Voltaire, John Paul Jones, Benjamin Franklin sareng Thomas Jefferson.

procopeKami ngalaman waktos anu sesah kéngingkeun taksi didieu di Paris (teu umum). Taksi datang na indit dina genah aranjeunna. Kami ngantosan satengah jam atanapi langkung di hotél sareng concierge ngawartosan kami ka kantor Taksi di juru. Kira-kira juru di Perancis jauh langkung jauh tibatan di juru di Amérika Serikat. Kami leumpang sakitar satengah kilométer di jalan ka parapatan kalayan tempat taksi. Sareng di dinya urang nangtung ... 45 menit deui. Dina titik ieu kami telat pikeun tuang sareng kami henteu acan angkat!

Taksi urang antukna muncul, awéwé Perancis leutik anu leutik di roda. Anjeunna sopan naroskeun kamana urang badé… "Le Procope" kami ngabales. Dina basa Perancis anjeunna naroskeun alamatna. Sateuacanna kuring kantos ngirim alamatna kana telepon kuring tapi henteu disingkronkeun janten kuring henteu yakin - lian ti éta réstoran di handap ku Louvre. Salami 5 menit ka payun urang sacara antusias mamah dina kecap anu kuring henteu kantos nguping ti saprak Ibu kuring ngagorowok aranjeunna (anjeunna urang Quebecois) salaku budak leutik. Supir taksi ngagorowok kalayan kajelasan sapertos kitu, kuring leres tiasa narjamahkeun…. "Seueur réstoran di Paris"…. "Naha anjeunna kedahna sadayana ngapalkeun"…. Bill (mitra bisnis) sareng kuring calik sareng sirah, ngagorowok ngonci sinyal nirkabel sareng kéngingkeun alamatna.

Diteken, kuring naroskeun alamatna ka Bill. Anjeunna émut sadayana ... anjeunna kedah émut ieu. Bill katingali ka kuring diteken teu lega sareng mimiti ngulang naon anu anjeunna pikirkeun alamatna ... dina basa Perancis. "Naha anjeun nyarios ka kuring dina basa Perancis? Éja waé !!!! ” Anjeunna ngeja nganggo aksen Perancis ... Abdi badé maéhan anjeunna. Dina titik ieu, urang siga Abbott sareng Costello ngéngingkeun butt kami ditajong ku supir taksi Perancis anu ambek éta sakitar satengah ukuran urang.

Supir taksi urang nuju kaluar! Anjeunna nyetir gancang ... ngagorowok sareng suara bip dina mobil atanapi pejalan kaki naon waé anu wani ngaganggu jalanna. Nalika urang pencét Paris tengah, Bill sareng kuring ngan ukur tiasa seuri. Kuring nyandak deui pidato na ... "gering dina sirah" ... "tuang!" sabab urang ngaliud ka jero sareng luar tina patalimarga.

Hotél du Louvre

Antukna, urang dugi ka jantung Paris.

Supir taksi kami henteu terang jalanna (anjeunna peryogi jalan peuntas), janten anjeunna ngantunkeun kami kaluar sareng ngawartosan éta pikeun milarian. Dina titik ieu, kami ngan ukur sukur pisan janten kota, aman, sareng bahkan seuri nunjukkeun sandiwara anu nembé disaksian. Kuring bébéja yén kuring bogoh ka anjeunna dina basa Perancis, sareng anjeunna niup kuring ... kuring di jalan.

Atanapi panginten urang.

Tex Mex Indiana Kami leumpang ngurilingan kota di pusat kota salami jam payun langkung ... ayeuna 2 jam telat kanggo tuang. Dina titik ieu, kami ngarepkeun perusahaan kami mimiti tuang tanpa kami sareng kami mutuskeun buang anduk sareng nyandak tuangeun nyalira. Éta nalika urang lulus dina Tex Mex Indiana réstoran ... Bill sareng kuring kedah duanana nyandak gambar.

Kami ngabuleudkeun juru sareng aya sateuacan urang nyaéta Le Procope dina sagala kamulyaan na. Kami buru-buru lebet sareng pelayan ngawartosan yén perusahaan kami masih aya! Kami ngabagi seueur seuri nalika nyaritakeun deui acara magrib. Dinner éta endah pisan, sareng urang ngagaduhan sababaraha rerencangan énggal.

Aya sababaraha pelajaran anu dipelajari, sanaos:

  1. Pikeun komunikasi sacara épéktip sareng pemirsa, anjeun kedah nyarios basa na.
  2. Pikeun komunikasi sacara épéktip sareng pemirsa, anjeun kedah ogé ngartos kabudayaanna.
  3. Dina raraga ngahontal tujuan anjeun, anjeun kedah terang persis dimana nyaéta - kalayan hartos anu mungkin.
  4. Entong nyerah! Éta tiasa nyandak anjeun langkung ti hiji jalan ka ditu.

Naséhat ieu ngalangkungan Perancis sareng Inggris atanapi Perancis sareng Indiana. Éta kumaha urang kedah ningali pamasaran ogé. Kanggo komunikasi sacara épéktip, urang kedah terang persis dimana pasar urang, dimana urang hoyong ayana, ngagunakeun metode pikeun mindahkeun éta sacara épéktip anu wajar pikeun aranjeunna, sareng nyarios dina basa na - sanés urang. Sareng upami anjeun henteu nyambungkeun jalan anu munggaran, anjeun panginten kedah nyobian cara anu sanés pikeun pesen anjeun.

Upami anjeun naros ... urang angkat ka subway deui ka hotél. 🙂

One comment

  1. 1

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.