Starbucks, Anjeun Tiasa Ngalakukeun Sosial Langkung Hadé

kopi jempol
Waktu maca: 3 menit

Kuring narik kartu média sosial sparingly nalika kuring kedah. Sacara pribadi, salaku pamilik bisnis, kuring sering ngarénghap nalika kuring ningali palanggan ngalebetkeun perusahaan online. Utamana lamun éta kabijakan sareng biasana henteu lepat wawakil layanan palanggan anu lepat. CSR henteu sering ngadamel aturan, éta biasana jalma anu langkung luhur sareng sakedik tina jangkauan anu ngatur éta hal.

Dina hal ieu, sanaos, kuring kedah ngabagi kajadian ieu sacara umum sabab éta nunjukkeun kana masalah anu seueur perusahaan bajoang nalika ngeunaan média sosial. Ogé, éta sanés perusahaan mana waé ... éta mérek anu kuat sareng margina laba dua kali rata-rata bisnis. Éta hartosna aranjeunna tiasa ngupingkeun, sareng mampuh menerkeun masalah ieu pikeun ningkatkeun pidangan média sosialna di basis pelangganna.

Kajadian éta

Akhir minggu ieu, kuring ngalengkah deui Florida ka Indiana. Mangrupikeun perjalanan anu kuring candak unggal kuartal sareng kuring resep nyetir sepi, pemandangan, sareng waktos mikirkeun hal-hal. Abdi panatik kopi (Starbucks tiasa kaget upami aranjeunna ningali anggaran taunan kami pikeun perusahaan alit kami dina kartu Starbuck kami) sareng sering ngajadwalkeun pangunjung kuring saluyu sareng dimana aya Starbucks dina jalan kaluar anu bakal datang.

Di McDonough, GA, kuring kaluar I-75 sareng nyetir sababaraha mil ka Starbucks. Nalika kuring lebet ka toko, kuring lebet ka kamar lalaki sareng kaget. Tong runtah teuing sareng lantai ditutupan. Kuring moal nerangkeun bau, ngan éta atra yén éta parantos lami teuing. Sanés kuring henteu ngarepkeun kamar mandi caket jalan raya anu sibuk janten bersih ... tapi ieu sanés pom bensin, éta Starbucks anu kuring dipikacinta.

Kuring nangtung dina garis sareng ningali hiji barista nangan jalan drive, sareng anu sanésna lumpat gélo tetep sareng garis. Kuring ngitung 5 karyawan tambihan sacara harfiah nangtung teu ngalakukeun nanaon. Saatos nampi inuman kuring, kuring angkat ka méja sareng katingalina sapertos teu diusap sababaraha jam. Aya bungkus jarami sareng serbet anu nyéépkeun lantai antara tanda tumpahan. Kuring ngerang sareng angkat ka luar tempat kuring nyandak poto ieu sareng ngabagi dina Twitter.

Kuring henteu kénging réspon, tapi pengikut sanésna ngageroan sareng naroskeun dimana ayana Starbucks ... janten kuring ngajawab anjeunna sareng ngalebetkeun Starbucks.

Tweet aslina mah jam 2:11. Starbucks tungtungna ngaréspon jam 4:09 PM:

Heug. Abdi henteu kantos némbalan.

Anu Koréksi

Sugan sareng usum liburan, jalma média sosial Starbucks sibuk teuing pikeun merhatoskeun tweet kuring. Éta ngan hiji tweet, leres? Nya, jinisna. Tina sadaya jalma anu nganjang ka toko anu kotor dinten éta, naha kuring hiji-hijina anu ngabéjaan aranjeunna ngeunaan masalah?

Sabaraha anu sanés urang Buckee anu lebet sareng jalan kaluar sareng toko ieu salaku kesan anu pangpayunna? Sabaraha pengikut kuring anu kaleungitan kapercayaan saeutik kana mérek anu aranjeunna dipikacinta. Sabaraha duanana ayeuna milari warung kopi sanés di jalan sanés Starbucks sabab konsistén toko na anu saé ayeuna parantos kaganggu? Kuring terang kuring henteu badé angkat ka toko khusus éta.

Kieu anu kuring resep ningali dina Tweet ti Starbucks:

Kami prihatin, disebut manajer toko. DM ku abdi supados kami tiasa ngajantenkeun anjeun. Jason

Éta moal sesah milarian toko, anjeun tiasa nganggo aplikasi Starbucks atanapi tempat toko na:

Starbucks

Solusi nu

Pikeun Starbucks sareng perusahaan sanés anu ngawaskeun média sosial, ieu mangrupikeun pelajaran anu dipelajari:

  1. respon sareng - Nalika kuring linggih di Starbucks, éta bakal saé upami nampi réspon. Dua jam engké nunjukkeun kuring leres-leres henteu paduli.
  2. pemberdayaan - Naha jalma média sosial anjeun leres-leres naros me pikeun ngirim email ka saha? Naha anjeun henteu diberdayakeun pikeun ngontak manajer toko nyalira?
  3. Alleviate - Henteu salawasna dimungkinkeun pikeun perusahaan pikeun ngalereskeun kalepatan, tapi aranjeunna tiasa ngaleungitkeun masalah ku nunjukkeun sababaraha aprésiasi. Nyayogikeun kuring kiridit dina kartu Starbucks kuring bakal saé.
  4. pribados - Urang sadayana benci mérek nameless. Éta bakal pikaresepeun sareng pribadi pikeun kaluar kalayan nami anjeun (kuring ngan ukur nebak nami).

Abdi masih kipas Starbuck sareng miharep aranjeunna ngupingkeun tanggapan ieu sareng ningkatkeun prosés monitoring sosialna.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.