Kumaha Startups Bisa Ngungkulan Tantangan Téhnologi Marketing Umum

Rencana Tumpukan Martech sareng Tip Anggaran pikeun Startups

Istilah "ngamimitian" nyaeta glamorous dina panon loba. Ieu evokes gambar investor hayang pisan chasing gagasan juta-dollar, spasi kantor stylish, sarta pertumbuhan limitless.

Tapi para profesional téknologi terang kanyataan anu kirang glamor di tukangeun fantasi ngamimitian: ngan ukur gaduh tapak di pasar mangrupikeun pasir anu ageung pikeun nanjak.

At GetApp, urang mantuan startups sarta usaha séjén manggihan software maranéhna kudu tumuwuh sarta ngahontal tujuan maranéhanana unggal poé, sarta kami geus diajar sababaraha hal ngeunaan tantangan tumuwuhna bisnis jeung solusi sapanjang jalan. 

Pikeun ngabantosan ngamimitian khususna, kami nembe ngahijikeun Ngagiling ngamimitian – komunitas startup online panggedena di dunya – pikeun manggihan tantangan téknis pangdeukeutna pamingpin startup. Perjuangan anu paling sering urang kadéngé ti pamimpin ieu nyaéta ngawangun ayana online anu efektif sareng milarian parangkat lunak anu ngarengsekeun masalah anu diidentifikasi.

Janten salaku ngamimitian sareng sumber daya terbatas, kumaha anjeun tiasa perhatikeun online bari milarian téknologi anu leres, sadayana tanpa ngabuang-buang sumber daya anu berharga?

jawaban nu ngawangun hiji téhnologi pamasaran éféktif (martech) tumpukan, sarta di GetApp Kami hoyong ngabantosan anjeun ngalakukeun éta. Ieu tilu tip kuring pikeun ngabantosan anjeun ngantisipasi sareng ngatasi tantangan martech umum. 

Tip 1: Hoyong Martech anjeun efektif? Anjeun ngabutuhkeun boga rencana di tempat

Nalika ngobrol sareng pamimpin ngamimitian, kami mendakan éta ampir 70%1 parantos ngamangpaatkeun alat martech. Jeung jalma anu teu ngamangpaatkeun teu daya teu upaya; leuwih ti satengah pamaké non-martech meunang pitulung pamasaran ti agénsi pamasaran luar.

Tapi naon rencana kaulinan maranéhanana?

Nalika kami naroskeun ka startups nganggo alat martech upami aranjeunna gaduh rencana sareng nuturkeun éta, langkung ti 40% nyarios yén aranjeunna ngan ukur jangjang.

Ieu halangan badag pikeun ngahontal hiji tumpukan martech éféktif. GetAppsurvéy ngamimitian 's kapanggih yén startups tanpa rencana martech leuwih ti opat kali kamungkinan nyebutkeun téhnologi pamasaran maranéhanana henteu minuhan tujuan bisnis maranéhanana.

Kami hoyong ngabantosan anjeun ngahontal tujuan bisnis anjeun, sareng hasil survey kami cet peta jalan anu jelas pikeun ka dinya: Jieun rencana martech sareng lebet kana éta.

Léngkah salajengna: Kumpulkeun tim perencanaan wawakil ti sakuliah organisasi anjeun, teras jadwalkeun rapat kickoff pikeun nangtukeun alat anyar anu anjeun peryogikeun sareng garis waktos pikeun ngalaksanakeunana. Lebetkeun léngkah dina rencana anjeun pikeun rutin ngaudit alat pamasaran anu tos aya pikeun mastikeun aranjeunna tetep ngabantosan anjeun nyumponan tujuan bisnis. Bagikeun rencana anjeun ka sadaya pamangku kapentingan, sareng marios sareng saluyukeun upami diperyogikeun.

Tip 2: Tangtosna, alat Martech tiasa seueur pisan, tapi aya jalan pikeun suksés sareng papacangan anu ningkat patut diusahakeun.

Parangkat lunak pamasaran tiasa luar biasa kuat dina panangan tim anu berpengalaman, tapi jumlah fitur sareng kamampuan anu aya sareng modern. téknologi pamasaran ogé bisa jadi overwhelming pikeun pamaké anyar.

Pimpinan ngamimitian anu kami ajak ngobrol nyarioskeun kaleuwihan fitur anu henteu dianggo sareng tumpang tindih sareng ngoméntaran pajeulitna alat martech salaku sababaraha tantangan martech anu paling luhur.

Di sisi anu sanés, kauntungan tina alat-alat ieu ogé patut tangtangan. Pimpinan ngamimitian anu sami ieu didaptarkeun ningkat papacangan palanggan, nargetkeun langkung tepat, sareng kampanye pamasaran anu langkung efektif salaku tilu kauntungan luhur tumpukan martech anu épéktip.

Janten, kumaha anjeun tiasa nikmati mangpaat téknologi pamasaran anjeun bari ngaminimalkeun frustrasi sareng setbacks fitur overload? Salaku pamimpin perusahaan téknologi, kuring tiasa nyarios yén Inok tumpukan martech mangrupikeun tempat anu saé pikeun ngamimitian.

Sababaraha latihan tambahan pikeun pamaké tungtung ogé bisa balik cara lila nuju demystifying parabot martech Anjeun. Jeung a rencana martech ditangtoskeun kedah ngabantosan anjeun kaluar sababaraha masalah ieu dina pas ku milih alat anu kompleks anu pas di tempat munggaran.

Pimpinan ngamimitian anu ditaliti ogé masihan sababaraha tanggapan ngeunaan kumaha aranjeunna ngaréspon kana tantangan martech ieu. Wawasan dumasar pangalamanana tiasa ngabantosan anjeun ngadamel rencana réspon anjeun nyalira, upami anjeun ngalaman tantangan anu sami:

ningkatkeun éféktivitas martech

Léngkah salajengna: Kumpulkeun dokuméntasi prosés pikeun téknologi pamasaran anyar anjeun (boh didamel di bumi atanapi disayogikeun ku vendor anjeun) sareng bagikeun ka sadaya pangguna akhir. Ngajadwalkeun sesi latihan biasa (duanana staf-dipingpin na vendor-disadiakeun) jeung nunjuk pamaké super pikeun troubleshoot sarta mingpin bengkel. Setel saluran dina alat kolaborasi anjeun dimana pangguna tiasa naroskeun patarosan sareng kéngingkeun bantosan alat martech anjeun.

Tip 3: Upami anjeun hoyong suksés, sisihkan sahenteuna 25% tina anggaran pamasaran anjeun pikeun investasi Martech

Nalika ngarencanakeun strategi martech anjeun, penting pikeun nangtukeun anggaran anu realistis sareng lengket kana éta. Bari ngaminimalkeun belanja martech pikeun ngahemat anggaran tiasa pikabitaeun, skimping tiasa nempatkeun bisnis fledgling anjeun dina resiko ragrag balik sarta stagnating. Ieu naha benchmarking ngalawan peers Anjeun tiasa mantuan.

Pertimbangkeun yén 65% tina startups kami uninga ti éta méakkeun leuwih ti saparapat tina anggaran pamasaran maranéhanana dina martech ceuk tumpukan maranéhanana nyaéta minuhan tujuan bisnis, bari kirang ti satengah (46%) jalma belanja kirang ti 25% bisa nyieun sarua. Klaim.

Ngan 13% responden urang méakkeun leuwih ti 40% tina anggaran maranéhanana dina martech. Dumasar informasi ieu, devoting wae antara 25% jeung 40% tina anggaran pamasaran anjeun ka martech mangrupakeun pendekatan wijaksana, sajauh benchmarking peer prihatin.

Anggaran ngamimitian tiasa bénten-béda pisan gumantung kana ukuran bisnis, tapi ieu mangrupikeun data survey anu langkung seueur ngeunaan naon anu saleresna dibelanjakeun ku babaturan anjeun pikeun martech: 

  • 45% tina startups méakkeun $ 1,001 - $ 10,000 / bulan 
  • <20% tina startups méakkeun $10,000+/bulan 
  • 38% tina startups méakkeun kirang ti $1,000 / bulan 
  • 56% tina startups ngalaporkeun ngagunakeun sababaraha bentuk software pamasaran bébas / alat pamasaran gratis

anggaran martech ngamimitian

Janten adil, pandémik COVID-19 parantos ngarusak anggaran di sadaya séktor. Tapi urang manggihan yén sanajan masih, 63% pamimpin ngamimitian parantos ningkatkeun investasi martechna dina taun katukang. Kirang ti lima persén turun anggaran martech maranéhanana salila période sarua.

Léngkah salajengna: Saatos netepkeun anggaran anjeun, uji sababaraha bebas parabot / bebas percobaan pikeun ningali naon anu hadé pikeun tim anjeun. Wondering nu parabot martech mimitian ku? Survei kami ngungkabkeun yén uji A / B, analitik wéb, sareng parangkat lunak CRM mangrupikeun alat anu paling efektif pikeun ngabantosan ngamimitian ngahontal tujuan pamasaran.

download GetAppNgawangun Tumpukan Martech Penting pikeun Pitunjuk Startups

4 Léngkah Pikeun Ngaoptimalkeun Tumpukan Martech Anjeun

Salaku ngamimitian, ngan ukur ngahontal massa kritis mangrupikeun prestasi utama, sareng rencana pamasaran anu saé sareng tumpukan martech anu épéktip penting pikeun ngahontal éta. Ieu rencana opat léngkah pikeun nyandak naséhat anu dibagikeun di dieu sareng anjeun:

  1. Jieun rencana Martech: Kumpulkeun tim anjeun, mutuskeun alat anu anjeun peryogikeun, rarancang rencana palaksanaan sareng garis waktos, sareng bagikeun sareng organisasi anjeun. Tinjauan rutin sareng saluyukeun upami diperyogikeun.
  2. Posisi tim anjeun pikeun suksés: Nyayogikeun tim anjeun dokuméntasi prosés, alat kolaborasi, sareng pelatihan anu dipimpin ku staf sareng vendor pikeun ngabantosan aranjeunna ngagunakeun tumpukan martech anjeun saefisien mungkin.
  3. Jieun anggaran realistis tur lengket eta: Upami anjeun nyéépkeun kirang ti 25% tina anggaran pamasaran anjeun pikeun téknologi, anjeun résiko jauh jauh di tukangeun pesaing anjeun. Émut yén éta ogé OK pikeun ngalebetkeun alat gratis dina tumpukan martech anjeun salami éta mujarab.
  4. Audit tumpukan martech anjeun: Périodik (sahenteuna dua kali per taun) ngaudit tumpukan martech anjeun sareng pangguna polling pikeun mastikeun alat anjeun masih ngabantosan ngalaksanakeun inisiatif pamasaran anjeun. Pupuskeun alat anu henteu dianggo sareng konsolidasi anu gaduh fitur anu tumpang tindih. Uji alat anyar (nganggo uji coba gratis upami mungkin) pikeun ngabéréskeun kabutuhan anu teu kacumponan.

Wilujeng sumping, kami nuju rooting pikeun anjeun. Tapi kami ngarepkeun urang tiasa ngalakukeun langkung ti ngan ukur ngahibur anjeun tina sela-sela. Kami parantos nyiptakeun sababaraha alat sareng jasa gratis pikeun ngabantosan anjeun ngahontal tujuan ngamimitian anjeun, kalebet kami Alat AppFinder sarta kami Pamingpin Kategori dumasarkeun kana leuwih ti hiji juta ulasan pamaké diverifikasi.

Pariksa aranjeunna kaluar, jeung hayu urang nyaho upami aya deui anu tiasa kami laksanakeun pikeun ngabantosan anjeun sapanjang jalan.

métodologi

1GetAppSurvey Téknologi Pemasaran 2021 dilaksanakeun 18-25 Pebruari 2021 di antara 238 réspondén pikeun diajar langkung seueur ngeunaan panggunaan alat téknologi pamasaran ku startup. Responden disaring pikeun posisi kapamimpinan dina ngamimitian dina kasehatan, jasa IT, pamasaran / CRM, ritel / eCommerce, software / pamekaran wéb, atanapi AI / ML.

GetAppPatarosan efektivitas tumpukan téknologi pamasaran kalebet sadaya pilihan di handap ieu (didaptarkeun di dieu dina urutan efektivitas numutkeun skor anu ditimbang): A/B atanapi uji multivariate, analytics wéb, manajemén hubungan pelanggan (CRM), atribusi multi-touch, média sosial pamasaran, platform pamasaran eusi, platform pamasaran mobile, alat pembina ramatloka, platform data customer (CDP), pamasaran pilarian (SEO / SEM), platform personalization, idin jeung manajemén leuwih sering dipake tinimbang, software automation pamasaran, survey / platform pangalaman customer, sistem manajemen eusi (CMS). platform pamasaran multichannel, platform pamasaran email, iklan video online, parabot advokasi pagawe.