5 Léngkah Nyiptakeun Strategi Pemasaran Kandungan Unggul

Unggul Strategi Marketing Kandungan

Pamasaran eusi mangrupikeun cara anu paling gancang sareng paling efektif pikeun pasar bisnis anjeun, tapi nyiptakeun strategi unggul tiasa sesah. Kaseueuran pemasar kontén berjuang sareng strategina sabab henteu gaduh prosés anu jelas pikeun nyiptakeunana. Aranjeunna nyéépkeun waktos dina taktik anu henteu dianggo tibatan fokus kana strategi anu leres. 

Pitunjuk ieu ngagariskeun 5 léngkah anu anjeun peryogikeun pikeun nyiptakeun strategi pamasaran kontén unggul anjeun nyalira supados anjeun tiasa ngembangkeun bisnis online. 

Lengkah-demi-Lengkah Pitunjuk pikeun Nyiptakeun Strategi Pemasaran Kandungan Éféktif Pikeun merek anjeun

Lengkah 1: Atur Misi anjeun sareng Tujuan anjeun

Hal kahiji anu anjeun kedah laksanakeun nyaéta netelakeun misi anjeun sareng nyerat tujuan anjeun. 

Ieu bakal ngabantosan henteu ngan ukur strategi ieu tapi ogé sadayana strategi sanés anu bakal anjeun kembangkeun di hareup.

Pikirkeun ku cara kieu, para ahli ti jasa pinuh agénsi pamasaran terpadu satuju yén netepkeun tujuan mangrupikeun léngkah munggaran anu paling penting dina strategi pamasaran eusi anjeun.  

Anjeun moal tiasa mutuskeun kumaha cara nyiptakeun kontén anu pikaresepeun upami anjeun henteu terang naon anu anjeun badé laksanakeun.

Tujuan anjeun béda ti pernyataan misi sabab museurkeun kana tindakan sareng hasil khusus, sapertos ningkatkeun papacangan palanggan atanapi nyetir langkung seueur lalu lintas ka halaman wéb anjeun.

Goals Naon Kudu Anjeun Nyetél?

Tujuanana anjeun bisa jadi pikeun ngaronjatkeun lalulintas sakabéh ka ramatloka anjeun, ngajalankeun leuwih datang ti mesin pencari, atawa ngarobah leuwih ngawujud kana konsumén. 

Atanapi anjeun badé difokuskeun tindakan khusus sapertos ningkatkeun jumlah palanggan atanapi kéngingkeun jalma ngabagi kontén anjeun dina média sosial.

Strategi anu saé kalebet sanés ngan ukur misi tapi ogé tujuan anu khusus, tiasa diukur, tiasa dicapai sareng relevan pikeun bisnis anjeun.

Salaku conto, upami anjeun nyetél misi pikeun janten pamuter nomer hiji di industri anjeun dina lima taun maka ieu tiasa nyiptakeun tekanan anu ageung pikeun anjeun sareng saha waé di perusahaan anjeun. 

Tujuan ieu kacida gedéna ampir teu mungkin pikeun ngahontal. 

Janten tibatan anjeun panginten hoyong nyetél tujuan anu langkung alit pikeun taun kahiji, sapertos ngagandakeun jumlah palanggan anjeun dina sataun atanapi ngahontal pendapatan $ 1 juta.

Lengkah 2: Ngartos Pamirsa anjeun sareng dimana aranjeunna nuju

Anjeun moal tiasa nyiptakeun strategi pamasaran anu épéktip upami anjeun henteu ngartos saha anu anjeun badé ngahontal sareng kunaon aranjeunna bakal paduli naon anu anjeun carioskeun.

Ngartos pamiarsa anjeun henteu ngan ukur terang sabaraha jalma anu aya di dinya sareng kumaha profil demografina. 

Ieu mangrupikeun titik awal anu saé, tapi anjeun ogé kedah mikirkeun naon anu ngajadikeun unggal anggota grup target anjeun unik.

Cara anu pangsaéna pikeun ngalakukeun ieu nyaéta ku nalungtik masalah anu disanghareupan unggal dinten sareng patarosan anu aranjeunna coba dijawab.

  • Patarosan naon anu ditaroskeun ku udagan anjeun?  
  • Masalah naon anu anjeun ngajawab pikeun aranjeunna? 
  • Jenis eusi anu aranjeunna mendakan mangpaat sareng inpormasi naon anu bakal janten runtah lengkep waktosna?

Kumaha anjeun tiasa nyiptakeun kontén anu henteu ngan ukur masihan jawaban anu dipilarian tapi ogé masihan aranjeunna tambahan, sapertos sapotong wawasan anu berharga atanapi tip anu mangpaat?

Lengkah 3: Kéngingkeun Anu Pangsaéna ti Tim Anjeun

Kalayan pamahaman anu hadé ngeunaan pamiarsa anjeun sareng tujuan anjeun jelas diatur, waktosna pikeun nampi input ti sadayana dina organisasi anjeun anu gaduh kaahlian anu bakal ngabantosan anjeun suksés.

Henteu ngan ukur kedah ngalibetkeun departemén sanés sapertos pamasaran atanapi hubungan umum tapi ogé dukungan palanggan sareng penjualan.

Sadaya jalma ieu ngagaduhan aksés kana inpormasi anu anjeun peryogikeun. 

Penjualan mendakan ti para nasabah naon masalah sareng masalah anu paling ageung. 

Staf pangrojong palanggan tiasa nyarioskeun ka anjeun fitur mana anu paling sering dipénta ku palanggan.

Pikirkeun ieu salaku sési brainstorming - kumpulkeun sadayana ideu, wawasan sareng bongbolongan babarengan teras nyandak waktos kanggo ngaliwat éta sacara saksama sateuacan nyandak kaputusan ahir. 

Anu sigana sapertos ide anu saé mimitina panginten henteu saé upami anjeun nyéépkeun waktos pikeun mikirkeunana.

Lengkah 4: Nyaho Pamirsa anjeun sareng Kumaha Cara Ngahontalna

Sakali anjeun ngagaduhan pamahaman saha pamiarsa anjeun, atanapi sahenteuna kelompok target poténsial, anu anjeun kedah laksanakeun nyaéta milarian kumaha aranjeunna resep ngonsumsi inpormasi online - khususna, kumaha aranjeunna resep nampi kontén tina bisnis anjeun.

Seueur usaha anu gaduh lalu lintas wéb sareng fans média sosial langkung seueur tibatan anu aranjeunna tiasa ngiringan kusabab aranjeunna nyiptakeun kontén anu sami pikeun sadayana. 

Ieu ngan ngagampangkeun pesaing pikeun ngahontal jalma anu resep kana produk atanapi jasana tinimbang milik anjeun.

Janten naon anu kedah anjeun lakukeun?

Panggihan saluran sosial mana anu paling sering dianggo ku pamiarsa target sareng dimana aranjeunna tiasa dipendakan. Identipikasi jalma anu fans pesaing anjeun, pengikut sareng palanggan.

Jieun rencana ngeunaan cara kalibet sareng maranehna. Upami aya sapotong eusi anu ditampi sacara saé, teras difokuskeun nyiptakeun langkung seueur jinis éta. 

Upami aya subjék atanapi téma anu anjeun terang anu dipikaresep ku pamiarsa udagan anjeun, teras difokuskeun nyiptakeun langkung seueur kontén ngeunaan téma éta.

Hambalan 5: Jieun Kandungan Great

Salah sahiji tantangan pangbadagna anu disanghareupan ku pamilik usaha nyaéta terang kumaha cara nyiptakeun kontén anu pikaresepeun sareng mangpaat tanpa nyéépkeun waktos atanapi artos.

 Kalayan sagala alat pamasaran anu ditawarkeun, anjeun tiasa kagoda pikeun buru-buru sareng nyobian unggal-unggalna.

Masalah sareng pendekatan ieu teu jalan. 

Anjeun tungtungna nyéépkeun waktos teuing pikeun ngatur sadaya kagiatan anu anjeun hasilkeun tapi sakedik waktos leres-leres nyiptakeun kontén anu bakal ngabantosan bisnis anjeun tumbuh.

Solusi?

Jieun kalénder eusi nu merhatikeun sagala kagiatan pamasaran séjén nu nuju kalibet dina, kayaning kampanye email atawa aktivitas média sosial. 

Entong ganggu nyiptakeun kontén kecuali éta bagian tina jadwal - teras lengket kana rencana sareng entong nyimpang tina éta henteu paduli kumaha pikabitaeunna pikeun ngalakukeun anu sanés.

Strategi Kandungan Unggul

Aya loba alesan naha nyieun strategi eusi pikeun anjeun bisnis tiasa incredibly mangpaat. 

Henteu ngan ukur bakal masihan anjeun gambaran anu jelas ngeunaan naon anu anjeun kedah laksanakeun sareng kumaha cara ngahontal tujuan anjeun, tapi ogé sabaraha waktos sareng usaha anu kalibet dina ngahontal éta.

Penting pikeun émut yén prosésna henteu pernah tamat - nalika hiji tujuan parantos ngahontal, waktosna pikeun ngamimitian ningali anu salajengna. 

Sareng nalika anjeun ngagaduhan tujuan éta, cokot sababaraha waktos pikeun ningali langkung jauh ka hareup sareng rencanakeun kumaha anjeun bakal ngajaga bisnis anjeun tumbuh saatos target éta parantos kahontal.