Naha Pidéo Perusahaan Anjeun Rindu Tanda, Sareng Naon Anu Kedah Laksanakeun Ngeunaan Éta

Léngkah Ningkatkeun Pamasaran Pidéo Perusahaan Anjeun

Urang sadayana terang naon hartosna batur nalika aranjeunna nyarios "video perusahaan." Dina tiori, istilah ieu dilarapkeun kana pidéo anu didamel ku perusahaan. Biasana janten deskriptor nétral, tapi éta henteu ayeuna. Poe ieu, seueur urang dina pamasaran B2B nyarios video perusahaan kalayan sakedik nyindiran. 

Éta sabab pidéo perusahaan hambar. Pidéo perusahaan diwangun ku gambar saham tina batur sapagawean anu pikaresepeun teuing kolaborasi di rohangan konperénsi. Pidéo perusahaan nampilkeun CEO anu kesang maca pélor nunjuk tina teleprompter. Pidéo perusahaan mangrupikeun acara ulang anu dimimitian ku jalma-jalma mendakan lencana namina dina méja sareng dipungkas ku panonton anu keprok. 

Pondokna, video perusahaan bosen, teu épéktip, sareng nyéépkeun anggaran pamasaran anjeun.

Perusahaan henteu pasti bakal neraskeun ngadamel perusahaan video. Salaku pamasar, anjeun tiasa milih ngadamel pidéo anu pikaresepeun, épéktip, sareng ngahasilkeun hasil anu nyata. 

Aya tilu léngkah konci pikeun nuturkeun pikeun ngamimitian perjalanan anjeun jauh video perusahaan sareng kana pamasaran video anu épéktip:

  1. Mimitian ku stratégi.
  2. Investasi dina kréatip.
  3. Percanten ka pemirsa anjeun.

Léngkah 1: Mimitian Ku Stratégi

Lolobana perusahaan perencanaan pidéo dimimitian ku opat kecap saderhana: Urang peryogi pidéo. Proyék dimimitian ku tim anu parantos mutuskeun yén pidéo anu diperyogikeun sareng léngkah salajengna nyaéta ngalereskeun éta hal.

Hanjakalna, luncat kana produksi video ngaléngkahkeun léngkah anu paling penting. Pidéo perusahaan dilahirkeun kusabab kurangna jelas, strategi pidéo khusus. Tim pamasaran anjeun moal luncat kana platform sosial anyar atanapi sponsor acara tanpa strategi sareng tujuan anu jelas, janten naha pidéo sanés anu béda?

Conto: Umault - kajebak dina Pidéo Perusahaan

Sateuacan teuleum kana produksi video, luangkeun waktos pikeun ngalaksanakeun strategi pikeun pidéo éta. Sahenteuna, pastikeun anjeun tiasa ngajawab patarosan ieu:

  • Naon tujuan pidéo ieu? Dimana cocog pikeun perjalanan palanggan anjeun?  Salah sahiji kasalahan pangbadagna anu nyababkeun perusahaan video henteu netelakeun dimana vidéo éta badé dina corong penjualan. Pidéo ngagaduhan peran anu béda dina tahapan perjalanan customer anu béda. Pidéo tahap awal kedah méré inspirasi ka pemirsa pikeun teras-terasan damel sareng mérek anjeun. Pidéo tahap telat kedah ngayakinkeun palanggan yén aranjeunna nyandak kaputusan anu leres. Nyobian ngagabungkeun dua hal éta pikeun a pabalatak teu cocog.
  • Saha target pemirsa pikeun video ieu? Upami anjeun gaduh sababaraha personas meuli, cobi milih ngan ukur hiji-hiji pikeun ngahontal sareng hiji video. Nyobian nyarios ka sadayana anu ngantep anjeun nyarios teu saurang ogé. Anjeun tiasa teras ngadamel sababaraha vérsi pidéo pikeun nyarios ka pamirsa anu rada béda.
  • Dimana video ieu bakal dianggo? Naha éta nyangkar halaman badarat, dikirim dina email anu tiis, muka rapat penjualan? Pidéo mangrupikeun investasi anu ageung, sareng tiasa kahartos yén pamangku kapentingan hoyong tiasa nganggo dina saloba kontéks anu mungkin. Nanging, pidéo kedah nyarios sareng ngalakukeun hal-hal anu béda pisan gumantung kana konteks éta bakal dianggo dina. Pidéo dina média sosial kedah pondok, langsung, sareng langsung kana titik pikeun ngalibetkeun pemirsa pikeun ngeureunkeun gulung. Pidéo halaman badarat dikurilingan ku salinan anu masihan sadayana detil anu dipikahoyong ku prospek. 
    Pertimbangkeun ngadamel sababaraha vérsi video pikeun kagunaan anu béda-béda. Supir biaya anu paling ageung dina nyiptakeun pidéo nyaéta dinten produksi. Tambahan waktos nyéépkeun édisi anu sanés atanapi cutdown anu dituju mangrupikeun cara anu épéktip biaya pikeun ngaleungitkeun jarak tempuh ekstra tina tempat anjeun.

Nyandak waktos kanggo netelakeun strategi anjeun, naha sareng tim anjeun atanapi ku agénsi anjeun, netelakeun naon anu kedah diomongkeun sareng dilakukeun ku pidéo. Éta nyalira nyandak léngkah pangageungna ti daérah "perusahaan", sabab anjeun bakal mastikeun yén pidéo na ngagaduhan pesen anu jelas, target pemirsa, sareng objektif.

Lengkah 2: Investasi Dina Kreatif

Lolobana perusahaan video rehash tropes capé sami sami sareng deui. Sakumaha seueur pidéo anu anjeun kantos tingali anu dimimitian ku panonpoé naékna ngalangkungan Bumi, teras ngazum kana parapatan anu sibuk ku simpul di penjuru bumi, sinyal konektipitas? Leres. Pidéo ieu gampang dilakukeun sareng gampang pikeun ngajual ranté nyandak kaputusan, sabab anjeun tiasa nunjukkeun sajuta conto na. Sadaya pesaing anjeun parantos ngajantenkeun aranjeunna.

Sareng éta pisan naha aranjeunna henteu épéktip. Upami sadaya pesaing anjeun gaduh pidéo dina gaya anu sami, kumaha anjeun ngarepkeun prospek pikeun ngémutan mana anu anjeun? Pidéo ieu hilap langsung saatos ditonton. Prospék ngalakukeun rajin na sareng nalungtik anjeun sareng sadayana pesaing anjeun. Éta hartosna nonton pidéo anjeun pas pasanggiri anjeun. Anjeun kedah ngadamel pidéo anu ngajantenkeun prospek émut ka anjeun.

Upami anjeun parantos ngerjakeun PR sareng nyiptakeun strategi pidéo anu komprehensif, anjeun panginten parantos ngagaduhan pamendak cara anu pikaresepeun pikeun pesen anjeun. Hal anu hébat ngeunaan strategi pidéo nyaéta éta ngaleungitkeun pilihan kréatip tina sengketa. Salaku conto, sakali anjeun terang anjeun badé ngadamel pidéo Kaputusan-kaputusan pikeun CIO di perusahaan tingkat perusahaan, anjeun panginten badé ngadamel pidéo kasaksian pikeun mastikeun yén aranjeunna aya di perusahaan anu saé. Anjeun tiasa ngaleungitkeun rencana naon waé pikeun ngadamel video walkthrough produk atanapi tempat mérek inspirasional. Pidéo éta bakal dianggo saé heula dina perjalanan palanggan.

Conto: Deloitte - Pusat Paréntah

Gagasan kréatip henteu kedah janten sababaraha kamahéran tingkat Christopher Nolan. Anu anjeun badé milari nyaéta cara pikeun nyarios langsung ka pemirsa ku cara anu pikaresepeun sareng berkesan. 

Investasi dina kréatip saluareun ngan ideu pikeun vidéo éta. Pidéo pamasaran B2B anu kuat peryogi skrip anu pikaresepeun sareng visi anu jelas ditata ngalangkungan storyboard sateuacan produksi dimimitian. Pidéo "perusahaan" sering a) unscripted atanapi b) daptar poin anu diajak disalin sareng disisipkeun kana format naskah. 

Pidéo anu henteu ditulis tiasa janten kuat, gumantung kana carita anu anjeun hoyong carioskeun. Éta jalan anu saé pikeun carita kasaksian atanapi émosional. Unscripted henteu saé pisan pikeun peluncuran produk atanapi tempat mérek. Nalika ideu pikeun pidéo nyaéta wawancara CEO, maka anjeun outsourcing anu kreatif ka CEO sareng editor pidéo anu kedah nyusun éta janten hiji hal anu kohesif. Éta biasana nyababkeun waktos-waktos pasos produksi panjang sareng titik-titik konci anu sono.

Panulis naskah anu saé tiasa ngalakukeun hal-hal anu luar biasa pikeun narjamahkeun poin-poin omongan anjeun kana format pidéo. Nulis skrip pidéo mangrupikeun kaparigelan khusus anu henteu sadaya panulis naskah gaduh. Kaseueuran panulis naskah, ku hartos, alus pisan dina nganyatakeun eusi dina nyerat. Aranjeunna henteu kedah hébat dina ngungkabkeun eusi dina médium audio / visual. Komo upami anjeun gaduh copywriter di-tim dina tim pamasaran anjeun, anggap ngalaksanakeun panulis skrip ahli pikeun pidéo anjeun. 

Léngkah 3: Percanten ka Audiens Anjeun.

Kuring kaleungitan itungan sabaraha kali urang ngadéngé vérsi:

Kami ngajual ka CIO. Urang kedah literal atanapi aranjeunna moal nampi.

Hapunten? Anjeun nyarioskeun CIO perusahaan ageung peryogi sadayana dieja pikeun aranjeunna? Salajengna, anjeun bakal nyarios yén jalma henteu resep tatarucingan atanapi novel misteri.

Percanten ka pemirsa anjeun hartosna percaya yén aranjeunna palinter. Éta aranjeunna saé dina padamelanna. Éta aranjeunna hoyong nonton kontén anu ngahibur aranjeunna. Panongton terang éta komérsial. Tapi nalika anjeun kedah nonton iklan, naha anjeun henteu resep tempat GEICO lucu tibatan iklan dealer mobil lokal anu garing?

Upami pemirsa anjeun sibuk (sareng anu sanés), pasihan aranjeunna alesan pikeun nyéépkeun waktos nonton pidéo anjeun. Upami éta ngan saukur nyerangkeun titik pelor tina lambaran penjualan anjeun, maka aranjeunna tiasa nyabak éta tibatan. Pidéo anu kuat masihan pemirsa alesan pikeun nyéépkeun 90 detik dina dintenna. 

Pidéo anu kuat mangrupikeun salah sahiji anu ngalibatkeun pemirsa anjeun, ngajantenkeun aranjeunna mikir, sareng ngahasilkeun nilai tambahan. Éta nyayogikeun hal anu henteu tiasa dicandak tina lambaran penjualan atanapi infographic. Pidéo B2B anjeun kedahna teu tiasa diganti ku PowerPoint.

Conto: Nuance - Kami, Palanggan

Pidéo perusahaan tuwuh tina tempat anu saé. Nalika pidéo janten langkung diaksés salaku média, perusahaan hoyong luncat kana tren. Ayeuna éta pidéo mangrupikeun sarat pikeun pamasaran modéren, pastikeun anjeun nyieun pidéo anu ngagedékeun penjualan sareng nyandak ROI anu penting. perusahaan video moal nyandak anjeun aya. Pidéo sareng stratégi anu jelas, kreatif palinter, sareng anu percanten ka pemirsa panginten.

Unduh pituduh lengkep kami pikeun langkung seueur tips tentang kabur tina bubu pidéo perusahaan:

7 Cara Pikeun Ngahindarkeun Nyiptakeun Pidéo Perusahaan

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.