Kumaha Rogol, Subdomain Anu Diretas ngagaduhan Domain Utami Kuring Dina Masalah sareng Google!

Google Search Console hacked

Nalika layanan anyar pencét pasar anu kuring badé uji, kuring biasana ngadaptar sareng masihan uji coba. Pikeun seueur platform, bagian tina onboarding nyaéta nunjuk subdomain ka sérverna supados anjeun tiasa ngajalankeun platform dina subdomain anjeun. Salami sababaraha taun, kuring parantos nambihan puluhan subdomain anu nunjuk kana jasa anu sanés. Upami kuring leupas tina jasa, kuring sering henteu ganggu meresihan CNAME dina setélan DNS kuring.

Dugi ka wengi ayeuna!

Nalika kuring mariksa email abdi wengi ayeuna, kuring ngagaduhan pesen anu nyingsieunan kuring. Éta peringatan ti Google Search Console yén situs abdi parantos diretas sareng kuring kedah nyungkeun pertimbangan deui pikeun mastikeun situs abdi tetep dina hasil pamilarian. Kuring host sadaya domain inti kuring dina akun hosting premium, janten anu kuring prihatin mangrupikeun hal anu kirang. Abdi freaking kaluar.

Ieu email anu kuring nampi:

Highbridge Eusi hacked

Tingali sakedik kana URL anu didaptarkeun ku Google Search Console, sareng anjeun bakal ningali yén teu aya anu aya dina domain inti kuring. Aranjeunna dina subdomain disebut dev. Ieu mangrupikeun salah sahiji subdomain tés anu kuring anggo pikeun puluhan jasa anu sanés.

Naha Situs Abdi Diretas?

Henteu. Subdomain éta nunjuk ka situs pihak katilu anu kuring bahkan henteu ngagaduhan kendali deui. Éta nembongan nalika kuring nutup rekening di dinya; aranjeunna henteu pernah ngaleungitkeun éntri domainna. Éta hartosna yén subdomain kuring masih dasarna aktip sareng nunjuk kana situsna. Nalika situs aranjeunna parantos diretas, éta akibatna ngajantenkeun yén kuring parantos diretas. Anu langkung héran nyaéta Google Search Console henteu paduli yén éta mangrupikeun subdomain jahat, aranjeunna masih siap narik situs inti anu bersih kuring tina hasil teangan!

Aduh! Kuring henteu pernah nyangka aranjeunna kantos aya résiko.

Kumaha kuring ngalereskeunana?

  1. Kuring ngalangkungan abdi Setélan DNS sareng ngaleungitkeun CNAME atanapi A Record anu henteu dianggo anu nunjukkeun jasa naon anu kuring henteu anggo deui. Kaasup dev, tangtosna.
  2. Kuring ngantosan dugi ka setélan DNS kuring disebarkeun di wéb pikeun mastikeun dev subdomain henteu ngabéréskeun ka mana waé deui.
  3. Abdi tumaros a Inok backlink ngagunakeun Semrush pikeun mastikeun hacker henteu nyobian ningkatkeun otoritas subdomain. Aranjeunna henteu ... tapi upami éta, kuring bakal nolak unggal domain atanapi tautan ngalangkungan Google Search Console.
  4. Kuring dikintunkeun a pamundut nimbangkeun deui langsung ngalangkungan Google Search Console.

Kuring ngarepkeun éta moal lami sareng pisibilitas milarian abdi moal dinyenyeri.

Kumaha Anjeun Ngahindaran Ieu?

Abdi nyarankeun yén anjeun marios setélan DNS sahenteuna bulan sakali pikeun mastikeun yén anjeun ngaleungitkeun subdomain anu henteu anjeun anggo. Kuring nuju ngalangkungan sesa domain kuring ayeuna. Abdi ogé nyarankeun anjeun ngan ukur mésér domain anu misah pikeun jasa pihak katilu tibatan nempatkeun inti, domain organik anjeun dina résiko. Ku cara ieu, upami subdomain dicandak hack moal mangaruhan otoritas pamilarian domain primér anjeun sareng pisibilitas.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.