Naha Jus Patut diperes?

jeruk nipis.png Upami anjeun henteu acan nguping perkawis Horizon Realty kantun milarian gancang di Google sareng anjeun bakal mendakan sababaraha tulisan anu pikaresepeun, sapertos tulisan ieu dina Mashable. Kanggo latar anu gancang, tilas nyewa aranjeunna, Amanda Bonnen, ngintun tweet ngeunaan hirup dina kapang dina salah sahiji unitna. Cakrawala ngajukeun a gugatan $ 50,000 ngalawan Ibu Bonnen. Ayeuna langkung kanyataan anu terang, tapi aya pelajaran anu langkung ageung pikeun diajar di dieu sanés ngan éta Média Sosial tiasa deui ngegel anjeun.

Pangajaran 1: Terang saha anu ngagaduhan kakuatan

Nalika anjeun lebet ka daérah anu teu pasti, naha éta média sosial, blogger, atanapi bahkan média tradisional, penting pisan pikeun ngartos saha waé anu ngagaduhan kakawasaan. Dinten ieu pergeseran kakuatan jelas dibuktikeun tapi henteu sadaya jelema ngagaduhan éta. Éta sababna penting yén sateuacan ngalaksanakeun peperangan di tempat umum, naha anjeun pikir anjeun leres, anjeun ngartos kumaha kajadianana tiasa sareng tiasa diputer. Paling dipikaresep, sanaos naon anu anjeun pikirkeun, anjeun henteu nyepeng sadaya kartu.

Pangajaran 2: Entong nyandak péso kana perang

Pastikeun yén lamun anjeun badé ngaluarkeun topik anu ngalibatkeun média sosial, anjeun ngartos média sosial. Pastikeun anjeun siap nganggo médium anu dibahas pikeun kauntungan anjeun. Upami teu kitu nalika anjeun narik péso éta sareng lawan anjeun, nyata atanapi henteu, ngabongkar bedil anjeun bakal janten bebek linggih.

Salaku tulisan Mashable janten pas nempatkeunana:

Kami pasti yakin Horizon Realty kaleungitan langkung seueur tina $ 50,000 tina serangan Twitter ieu. Éta anu anjeun kéngingkeun nalika anjeun ngucapkeun kutipan? Kami? Ngagugat heula, naroskeun engké jenis organisasi.?

Pangajaran 3: Kéngingkeun naséhat anu pas

Abdi henteu nyarios pituah hukum. Langkung penting dina dinten ieu yuswa anjeun ngagaduhan batur anu anjeun tiasa giliran naroskeun, "naon anu kuring kedah terang". Pikeun organisasi anu langkung ageung penting yén anjeun gaduh tim pamasaran sareng PR dina tabel. Kanggo organisasi anu langkung alit panginten a konsultan média sosial, pasangan, atanapi bahkan magang usum panas anjeun. Saha waé éta, pastikeun yén anjeun kéngingkeun pamahaman anu leres pikeun naon anu tiasa kajantenan, kumaha anjeun kedah ngaréspon, sareng naon kamungkinan hasilna.

Komunikasi robih. Naon anu janten carita lokal leutik sababaraha taun ka pengker tiasa janten susukan nasional ayeuna. Pastikeun anjeun gaduh pamahaman anu lengkep tentang kumaha jalanna sateuacan ngalaksanakeun perang hubungan masarakat.

2 Komentar

  1. 1

    Conto anu terakhir tina pergeseran ieu nyaéta United Airlines niupkeun musisi Dave Carroll saatos megatkeun gitar Taylor na anu mahal. Pidéo na, "United Breaks Guitars" instan janten viral sareng - samentawis turunna $ 180M dina nilai Serikat tiasa dilebetkeun - biaya Serikat sababaraha ekuitas mérek pasti.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.